ראשית קריאה

ראשית קריאה

שרשרתי אי שם בעומק הדיון על שיטת ליטף, אבל אשאל שוב -לא מצאתי איך עושים link להודעה- אז הנה היא שוב איתי גם די אוהב את יש לי סוד במחשב. אבל התוכנה אכן משעממת לפרקים. הוא די סיים את הדיסק השלישי ובדיוק התחלתי לחפש את השלב הבא, כך שההמלצה על "בעקבות המילים האבודות" באה בדיוק במקום. תודה! האם יש לכן/ם עוד המלצות לתוכנה של ראשית קריאה (לא לימוד קריאה) איתי עוד מעט בן ארבע וחצי

נעה גל

New member
המלצה (אבל לא לתוכנת מחשב ../images/Emo13.gif )

קודם כל, איך מצרפים לינק להודעה: ליד כל הודעה ישנה טיפה (בצבע תכלת, לבן או כתום), אם תלחצי עליה תקבלי את ההודעה בדף נפרד ובשורת הכתובת תוכלי לראות ולהעתיק את הכתובת המדויקת. לגבי תוכנות לילדים שכבר קוראים... אני לא מכירה חוץ מאשר את "המילים האבודות", פשוט כי עדין לא הגענו לשלב הזה. אבל, נראה לי שכל תוכנה שמתבססת על קריאה ולאוו דווקא על שמיעה תהיה טובה למטרה זו, גם אם היא לא מותאמת באופן יחודי ללימוד קריאה. אבל אם הוא קורא, זה הזמן להתחיל לקרוא ספרים! הרי הם כל כך מענינים ומעשירים מכל תוכנת מחשב בעולם! וקריאה היא ענין של הרגל, כלומר, אם לא מפתחים את זה - זה לא יקרה. ועוד דבר, ברגע שהוא מתחיל לקרוא ספרים ... להמשיך להקריא לו סיפורים. אחת הטעויות הקלאסיות שהורים עושים היא, להפסיק להקריא כאשר הילד לומד לקרוא. בהקראה יש הרבה מעבר להעברת הסיפור ולכן, כדאי להמשיך עם זה.

קריאה

כמובן שממשיכים להקריא ספרים. איתי עוד לא ממש לוקח ספר וקורא, כלומר הוא קורא משפטים או מילים או סיפורים קצרים אבל ספר מעניין עדיין קצת קשה. אני חושבת שהקושי הוא יותר רגשי - הוא רואה דף עם הרבה שורות ואומר זה קשה למרות שאוביקטיבית הוא מכיר וקורא את רוב המילים. לכן כמובן אני נותנת לו להתקדם בקצב שלו ניסיתי את ספרי ראשית קריאה, בין היתר של מיריק שניר, אבל הם די משעממים. סדרה נהדרת הם ספרי המכשפות הקטנים (של 5 מכשפות יצאו לטיול) שהם נהדרים לתחילת קריאה ומאד מצחיקים.

למעלה