ראקציות בטיפול.

ראקציות בטיפול.

היי, הרבה זמן לא כתבתי..ברצוני לשאול שאלות בעקבות טיפול. תחילה אספר את המקרה: הגיעה אלי בחורה אשר התלוננה על חרדות -הפחד ללקות במחלות.הפחד נובע ממחלת בעלה(שבנתיים החלים),מחלת הסרטן. הבחורה אינה רגועה,חיה בפחדים אינה ישנה טוב בלילות. עבדתי איתה כמובן על האזורים כגון:מקלעת השמש,שרשרת המקלעות,"קבוצת הצמתים"קבוצה המייצגת איברים לטיפול בזמן מתחים. כמו כן שילבתי טיפול אנרגטי("רייקי יהודי") הבחורה יצאה מאוד מרוצה מהטיפול-רגועה, אף נרדמה בטיפול. בשעת לילה מאוחרת קיבלתי טלפון-הבחורה סובלת מכאבים עזים בגבה! היא אף לקחה כדור. אני הסברתי לה שהיא למעשה סובלת מראקציה עקב הטיפול(ביררתי שלא סחבה דברים כבדים או סובלת כרונית מהגב) בבוקר-הרגישה "תחושה של שחרור" לקוחה-איבדתי.. למרות שהסברתי לה לפני הטיפול שראקציות יכולות להופיע. צלצלתי למורה שלי-שחיזק את דבריי. שאלתי: א. האם נתקלתם בתגובות שונות לאחר הטיפולים? ב. איך מתמודדים עם לקוח "סובל" עקב טיפול. הטיפול היה ראשוני. תודה על תגובתכם

*g99

New member
שלום לך ספירוש,טוב לראותך שוב ../images/Emo13.gif

פעלת מעולה,גם ההסבר על הראקציות וגם על הטיפול עצמו. לי קרה שמטופל לא הפסיק לשלשל אחרי מספר שעות שטיפלתי בו,הסברתי לו לפני ואחרי את משמעות הראקציות והוא הבין אותם.קורה שאנשים "מקשיבים" לחששות שלהם ולא מקבלים את הראקציות כדבר טבעי ונרתעים מהעניין, וחבל. במקרה של אדם סובל,צריך לתת לו להחליט לבד מבלי ללחוץ עליו לעוד טיפול,זאת לאחר הסבר על ראקציות כמובן. אני מקווה שעזרתי לך במשהו.

avorly

New member
ספירפיר1, ברוכה השבה- התגעגענו ...

דבר ראשון- יש הרבה פעמים ריאקציות, ולעיתים הן חזקות יותר ממה שחשב/ה המטופל/ת. חשוב להסביר שצפויות ריאקציות, ואפילו מעט להגזים לכיוון למעלה בריאקציה, כדי שהמטופל/ת לא ת/יופתע. מקריאה של מה שטיפלת אצל אותה מטופלת- יכול להיות ששיחררת לה משא מאוד גדול שהיא סחבה על עצמה ועדיין לא היתה מוכנה לחלוטין להתנתק ממנו; לכן סביר להניח שסבלה מכאבי גב. אגב, על איזה אזור של גב אנחנו מדברים? לגבי התמודדות עם לקוח סובל- ההתמודדות שלך היתה טובה מאוד בעיני. עצם ההקשבה לה בזמן שהיא סובלת, היתה מאוד חשובה. ועיצה נוספת: אם את מרגישה לא כל-כך בנוח וחוששת שאולי איבדת מטופלת, אולי כדאי להתקשר ולהציע לה לבוא לטיפול לפנים משורת הדין בהנחה (הנחה שאת תקבעי), כדי ששתיכן תרגישו מרוצות. בטיפול כזה הייתי ממליצה לך לעבוד על רגיעה, עדינה מאוד, ועל העלאת מצב הרוח. נראה לי שכוח החיות של אותה מטופלת נמצא מעט בירידה ....

*g99

New member
אורלי,יש לי שאלה,

אותנו למדו שכשמטופל לא מרוצה כ"כ או סובל מהטיפול הראשון,צריך להסביר לו על הראקציות ומשמעותם וכמובן שלהיות אוזן קשבת..אבל בשום אופן לא לנסות לבקש ממנו שישוב לטיפול שני (ולא משנה באזו דרך) מחשש שזה יראה כלפיו מעין מחויבות או כפייה מסויימת. הרעיון הוא לתת למטופל לבחור מה טוב לו ומה נכון לו ולא לעשות את ההחלטה בשבילו. כמו כן לא להתקשר אל המטופל אלא לתת לו ליצור את הקשר (כמו שאצל ספיר זה קרה). מה את אומרת לגבי זה? אם ספיר תציע לה טיפול כלשהו,יש מצב שהמטופלת תרגיש לא נעים ותבוא למרות שאינה רוצה..מה קורה אז?

avorly

New member
*g99 ,

לא תמיד אני עובדת לפי מה שלמדתי, הרבה מאוד פעמים אני נותנת לאינטואיציה שלי לדבר; ומשם היתה ההצעה שלי.

*g99

New member
כמובן שלאינטואיציה יש מקום ראשון

אצלי שני הדברים מתחברים במקרה הזה. נראה לי הגיוני לתת למטופל לבחור בעצמו לא?

avorly

New member
*g99,

לא התכוונתי להחליט במקום מטופל, אלא לפתוח חלון.

shiri240

New member
הי g99 ../images/Emo24.gif

סליחה שאני מתערבת, אבל רציתי להגיד לך שאתה מאוד צודק וגם אני חושבת כך-שכשמטופל סובל מהטיפול הראשון או לא מרוצה, צריך להסביר לו על הריאקציות ומשמעותם, כפי שכבר אמרתי לספיר-כמובן חשוב להסביר לו על זה לפני תחילת הטיפול הראשון, כדי שיהיה מוכן לכך-שייתכן ויהיו לו ריאקציות ולא ייבהל מזה. גם לדעתי צריך לתת למטופל לבחור מה טוב לו ומה הוא רוצה לעשות ולא להחליט בשבילו ואני חושבת שגם אורלי התכוונה לזה-שלא צריך להחליט בשביל המטופל, אלא לפתוח בפניו אפשרויות, שאולי לא חשב עליהם והם יפתחו בפניו חלון הזדמנויות. [שאורלי תתקן אותי אם אני טועה]. לגבי יצירת קשר עם המטופל- אני חושבת שמצד אחד זה נכון לא ליצור בהתחלה קשר עם המטופל אלא לתת לו את הזמן להרגיש ולהחליט אם להתקשר אל המטפל או לא, אבל מצד שני-אני חושבת שהמטפל/ת צריכים ליצור קשר עם המטופל/ת ולהראות שהם מתעניינים במצב המטופל/ת-לשאול מה שלומם, איך הם מרגישים וכו'. אני אם אני עושה למישהו/י סידרת טיפולים, אני תמיד יוצרת קשר לאחר הטיפול הראשון וגם בהמשך סידרת הטיפולים [כל 2-3 טיפולים]-מתעניינת במצב המטופל/ת ושואלת מה נשמע, כי לדעתי זה גורם למטופל/ת הרגשה טובה-שהוא רואה שהמטפל/ת שלו מתעניינ/ת במצבו. לגבי המקרה של ספיר- אני לא הייתי מציעה למטופלת טיפול, אלא פשוט אומרת לה שאם היא רוצה היא מוזמנת לבוא לטיפול נוסף,כך שבמקרה כזה אם היא לא רוצה לבוא, היא לא צריכה להרגיש לא נעים ממני ולבוא בפעם הבאה מתוך תחושה של אי נעימות. מקווה שהסברתי את עצמי טוב. שבת שלום לך! שירי.

*g99

New member
שירוש,לא ממש נעים לי,אבל אני בת ../images/Emo9.gif

אני רואה את הטיפול הראשון כטיפול מבחן של המטופל. מבחן שלו כלפי וכלפי עצמו ולכן אנני ממהרת להתקשר מהסיבה של להלחיץ. לגבי המשך טיפולים,זה כבר משהו אחר.כשהמטופל אצלי כבר כמה טיפולים,אני אכן מבררת לשלומו ומראה את התעניינותי.

shiri240

New member
אופס, סליחה g99....../images/Emo24.gif

אני לא מתנגדת לצורה שבה את פועלת לגבי יצירת קשר עם המטופל, פשוט אמרתי שאני נוהגת להתקשר אחרי טיפול ראשון בכדי להראות התעניינות במטופל וכמובן בשביל לבדוק מה שלומו ואיך הוא מרגיש אחרי הטיפול, כמו שציינת שגם את נוהגת כך בהמשך הטיפולים, אז אני עושה את זה בלי קשר שזה סידרת טיפולים. גם אם אני עושה טיפול חד פעמי,אני נוהגת להתקשר למטופל ולשאול מה שלומו, אבל לא אמרתי שאת פועלת לא נכון. פשוט אני לא אוהבת להלחיץ את המטופלים אחרי טיפול ראשון וגם בכלל [גם לא בהמשך]. אוהבת לתת הרגשה של חופשיות איתי, מבינה למה אני מתכוונת? בלי שום מבחנים. אני לפי האינטואיציה שלי אני בוחנת את המטופלים, כלומר מה הם חושבים עליי וגם לגבי המבחן כלפי עצמם. שבת שלום לך. שירי.

shiri240

New member
היי, ספיר....

גם לדעתי פעלת בצורה טובה ונכונה, לגבי ההסבר שלך למטופלת על הריאקציות, עוד לפני תחילת הטיפול-שזה מאוד חשוב!!! כנראה המטופלת קצת נבהלה עקב הכאבים שחשה בגבה לאחר הטיפול, ואת לא צריכה להלחץ מהתגובה שלה, כי בכל אופן עשית מה שצריך- הסברת לה שהיא סובלת מריאקציה עקב הטיפול וגם לפני הטיפול הסברת לה שריאקציות יכולות להופיע. אני גם לפני תחילת כל טיפול מסבירה למטופל/ת שיכולות להופיע ריאקציות לאחר הטיפול, שיש אפשרות כזאת ומסבירה גם מה הכוונה במה שאני אומרת להם, כלומר מה זה בכלל ריאקציה, כי בד"כ המטופלים לא מבינים מה זה. אני אגיד לך שבד"כ בטיפולים שלי יש תגובות חיוביות מהמטופלים/ות-אומרים "תודה" עם חיוך גדול על הפנים ונראה שהם יוצאים עם הרגשה טובה. יש כאילו שיותר דיברו איתי ונפתחו לאחר הטיפול ויש כאילו שפחות דיברו. [אם זה בגלל שמיהרו או עניין של אופי-ביישנות/מופנמות וכו']. לגבי שאלתך השנייה- כמו ש-g99 אמרה, פשוט לא להלחיץ אותה לגבי טיפול נוסף, שתעשה מה שהיא מרגישה ורוצה. את עשית את שלך ולדעתי פעלת הכי טוב שאפשר ואם היא תתקשר שוב, תסבירי לה שוב את העניין של הריאקציה לאחר הטיפול. דרך אגב, אמרת שהיא סובלת מחרדות-פחדים. לדעתי את יכולה לשלב עם הטיפול הרפלקסולוגי גם פרחי באך, שיטפלו בעניין הנפשי/רגשי שלה ולהתאים לה לפי הצורך. שיהיה בהצלחה! שירי.

0 אור 0

New member
רוצה לחזק

הי ספירפיר, אני חושבת שנהגת נכון. בדרך כלל אני מאד משתדלת ליצור מצב שלא יהיו ריאקציות חזקות בטיפול הראשון - על ידי הכנת הגוף במספר טיפולים לפני טיפולים עוצמתיים יותר - אך לפי מה שתיארת, נראה שהטיפול שלך היה נכון מאד, והריאקציה היתה כל כך חזקה בגלל העוצמות של הכאבים המודחקים. לא הייתי ממהרת להסיק שהפסדת לקוחה. לדעתי, במחשבה לאחור היא תבין את העזרה שקיבלה ותהיה מעוניינת בהמשך. מה שכן, חשוב לשמור אתה על קשר. תתקשרי לשאול איך היא מרגישה, בלי לתת לה תחושה שאת לוחצת עליה לאיזשהו כיוון, אלא כמטפלת שמתעניינת אם המצב טוב ואיך היא מרגישה.

למעלה