ראפ מסחרי

Grandmaster KC

New member
ראפ מסחרי

יש לי שאלה אליכם מה ההגדרה שלכם לראפ מסחרי? הרבה אנשים בפורום מדברים על זה,אבל מה זה בדיוק מי נחשב למסחרי? לדעתי ראפר מסחרי זה אחד שמשנה את הסגנון שלו ואת מה שהוא מאמין בשביל להשתלב בתעשייה וכמובן כדי להצליח במכירות האלבומים. ולא כל ראפר שמצליח ויש לו קו הלבשה וכל מיני מוצרים נלווים הוא התמסחר. כי אם נדבר בתכלס,כולם רוצים להצליח In This Game,גם Krs-One וגם נלי. אז איך נאמר: Wu-Tang gonna bring it to you in the purest form this is true hip-hop you listenin to right here In the pure form, this ain´t no R&B with a wack nigga takin the loop All that player dressin up on this shit, actin like this some kind of fashion show man This is hip-hop right here This is lyrics, MCin And yo, to y´all niggaz who think you going to become an MC overnight Better snap out that fuckin dream Man it takes years for this you Cat in the Hat ass rappers This shit was Only Built 4 Cuban Linx

A&A

New member
אמינם

אמינם מתמסחר אחו שרמוטה מאלבום לאלבום ומוציא שירים שטוטיים אחד אחרי השני כשהשירים הכבדים שלו הרבה יותר יפים, חבל שהוא נפל ככה....

Ds1

New member
אמינם ממוסחר?!?../images/Emo2.gif

ממתי?!? אז מה? שיתמסחר! כמה שאני שומע עליו יותר, יותר טוב! למי אכפת? הוא עיין מוציא שירים טובים ואלבומים טובים! שיתמסחר עד מחרתיים מצידי...

Ds1

New member
עיין=עדיין... 2 בלילה ולא ישנתי

מספיק אחרי המסיבה מה אתם רוצים...

westmannnn

New member
ראפ מסחרי זה....

כל ראפר שמחליט להגיד את השם של 2PAC באחד השירים שלו רק בשביל שהוא יקבל יחס

Igeezy

New member
ראפ שמיוצר בראש ובראשונה כדי למכור

כלומר, ראפ שקורץ חזק מאוד לתשוקות של המיינסטרים אודיינס-מתאפיין בפשטות מילולית, פורמולות שהביאו למיכירות טובות חוזרות על עצמן, הפקות פופ-קרוסאובר דוגמאת נפטונז. דוגמאות: Nelly JA fool...סליחה RULE ׁ(טיפשי?-כן..אבל נכון) puffy

2PAC4EVER

New member
אז מה שאתה אומר

מהכירותך הרבה עם JA (כשאמרת FOOL התכוונת אלייך נכון?!) שהוא לא אוהב לעשות מוזיקה ולשיר ולהופיע הוא רק GREEDY GREEDY. אז שירים כמו NIGGAZ THEME, DADDY´S LITTLE BABY,LOVE ME HATE ME, I CRY,ONE OF US,PAIN IS LOVE, NEVER AGAIN כולם בשביל כסף, כן כשהוא כתב כל שיר היה לו בעיניים סימני $-ים... מה זה קורץ למיינסטרים? אין ראפר כמעט שלא עושה שיר קליל יותר שיקלט ברדיו (מה שאומר שסאבלימינל הבנאדם הכי ממוסחר ביקום-הוא שינה את ´הפרד ומשול´ ואת ´יותר מחבר´ כדי שיתאימו לרדיו. וביגי לא היה במיינסטרים?הוא לא עשה שירים שיטחיים (FUCKIN U TONIGHT...) הרוטס לא הושמעו באמריקה עם YOU GOT ME בצורה אינטנסיבית? הם ידעו מה הם עושים כשהם הוציאו את השיר הזה , יודע מה כל ההיפ הופ ממוסחר!!! מי אמר שזה רע בכלל ? לא מבין את האנשים בפורום הזה שלא אוהבים ראפר ואומרים הוא ממוסחר! אז?? ממוסחר, כולם ממוסחרים, לכו תתלהבו שאתם שומעים GANGSTARR תרגישו מגניבים, אבל ביננו -גם הם ממוסחרים!

Igeezy

New member
אחי אתה מתפרע לשב.>קרע את

מה שרשמתי אחרי, בנושא...עוד משהו:..כל ראפר קורץ למיינסטרים פה ושם...וקשה הם עושים אתה זה הם אכן מוחרים את עצמם בזול>כן ביג(ראפר ענק שלדעתי גם בין הטובים בכל הזמנים) נפל גם הוא פעמים אחדות בבור לדוגמא>mo money mo problmes...נכון שהVERSE של ביגי היה אכלה אבל פאפי ומייס וההפקה בהחלט היו שם עמוק בבור...אבל מה ..ביג היה ראפר ענק בכל מובן של המילה לכן ברור שבקרוסאובר סינגל פה ושם הוא לא שינה את דעתי עלו במיוחד אחרי אלבום מדהים כמו ready to DIE ג"ה שלך הוא מיסכן קטן, לא רק במובן של סינגלים ואלבומים שאין בהם כלום חוץ מקריצה לקהל יעד מאוד מאוד ברור, אלה הוא גם-בכל מה ששמעתי ממנו עד עכשיו לא הוכיח שהוא משהו יותר מזה שפשוט עובר זמנים קשים מבחינת היצירתיות שלו...אין לי שום שנאה למיינסטרים ולפופ ראפ- זה פשוט לא הקטע שלי.

2PAC4EVER

New member
קודם כל אני לא אחיך,

"ג"ה שלך הוא מיסכן קטן" חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחההההההההההההההה טוב אתה !!! בנאדם שבפלייליסט של HOT97 חצי שנה עם3מינימום 3 שירים בTOP10 בנאדם שכל אומן רוצה לעשות קולבו איתו, בנאדם שמכר פלטינה כמעט מחומשת,מהאחרון קורע את הבילבורד, בנאדם שמושמע בכל מסיבה, בנאדם שכל אחד באמריקה מכיר , וראה יותר כסף תוך 3 שנים ממה שאתה תראה בכל החיים שלך, זה מסכן? זה מסכן? אני רוצה להיות מסכן כמוהו!!! והוא לא צריך להוכיח לך כלום הוא גם לא מנסה, הוא עושה

Igeezy

New member
או קיי-אז לא.

האם שמת לב שכל מה שרשמת כיביכול כהישגים לג"ה איכשהו כשורים במכירות השמעות, פופולריות וכסף?..-לא?- אני שמתי לב, בכל מה שרשמת פעם אחת לא דיברת על דברים כמו כישרון, יכולות מילוליות, יכולת כתיבה או אפילו מקוריות...בסדר, אם זה מה שאתה מחפש בהיפ-הופ, אם מה שאתה באמת מחפש זה תופעות לוואי של היפהופ -סבבה. ולגבי אומנים שעל פי טענתך רוצים לעשות איתו קולבו- כשאתה אומר אומן,אתה מתכוון ל NSYNC וכדומה?. :)..:).. אם אתה באמת רוצה ללמוד על היפהופ אמיתי ולא תופעות לוואי שלו אתה מוזמן בכל עת, ובדרך לשיעור אל תשכח לשנן "מכירות לא מראות על איכות-"

2PAC4EVER

New member
דיברתי על מכירות והשמעות

כי זה מדד שמבוסס על עובדות, כשאתה אומר כישרון ויכולת זה אצל כל אחד אינדיבידואלי ,לפי טעם ועל טעם וריח... ולדעתי יש כישרון אבל למה להתווכח על זה? על עובדות אין מקום לוויכוח זה למה רשמתי את המדדים האלו? יש?

Igeezy

New member
אני יכול להיכנס לעניינים שאתה קורה

קורה להם סובייקטיביים ואינדבידואליים, אבל לרגע זה , הדבר נראה כמו בזבוז זמן(אם באמת היית מבין בתחום כמו שאתה טוען לא הייתי אפילו צריך לפרט) כי העובדות שציינת הן לא רלוונטיות בכלל לנושא האיכות- כי למרות שרוב אמור לקבוע- כפי שרואים במיכירות של ג"ה לא בהכרח אומר שהוא (הרוב) גם צודק...אם המכירות הן מה שמשמש אצלך כגורם מכריע אז אתה בטח שומע כל דבר שמגיע לפלטינה. אבל גם זה לא נכון- כי כאשר באמת דבר איכותי (מנקודת מבט של היפ הופ ) מגיע למיינסטרים כמו שקורה לעיתים לא רחוקות אתה יורד על זה...כמו במקרה של אמינם למשל.

2PAC4EVER

New member
שוב פעם BULLSHIT לא מבוסס?

מתי בדיוק היה רגע שירדתי על אמינם? אני נותן לו כבוד על ההצלחה ועל האהבה שנותנים לו אבל אני חושב שהוא מוערך יותר מידי, ברור שיש לי את כל הדיסקים שלו ואף פעם לא אמרתי שהוא גרוע או ירדתי עליו, הוא בדיוק הטעם שלי, ואני חושב שהשתנה משהו בדעה של העולם כלפיו זה הכל!!! מתי תבין את זה?????????????????? ונמאס לי להגיד את הדבר הבא-מכירות לא מראות על איכות ואף פעם לא טענתי ככה!! אז די להיתפס על זה תפנים את מה שאני אומר, אתה לא חייב לקבל (את החלק של העובדות כן) (ואפילו את זה לא) קח את זה בקלות

Igeezy

New member
אני מבולבל.-אבל בסדר

כשאמרת שאתה מאוכזב ממנו- אתה בעצם התכוונת שאתה מאוכזב מאיך שהעולם התחיל להתייחס אליו?? או קיי...מעניין-לא ברור אבל מעניין-כי ישר אחרי אמרת שהמחירות לא חשובות אבל מתברר שדעות הרוב כן?...או קיי...לאיזה עובדות בדיוק אתה מתכוון...אלה אותם "אולי" אני חייב לקבל...העובדה היחידה היא שג"ה מוחר ומקבל רוטיישן...על זה לא התווכחתי...התוכחתי על האיכות (יכולת מילולית,כישרון כתיבה,מקוריות וכו) שאותה אתה מחשיב סובייקטיבית למאזין. מבלבל למדי.

RiRo

New member
חחחחחחחחחחחחחחח

חחחחחחחחחחחחחחחחחחח הנה! מצאתם את תמצית המסחור! כמה דברים יש לי לאמר: 1."בן אדם שכל אומן רוצה לעשות קולבו איתו"- חהחהחהחהחהחהחחה אחי ג´ה רול אפילו לא מדגדג את הציפורן באצבע השנייה מצד ימין ברגל שמאל של ראקים שב שב בלול ילד.. 2. מוסיקת מיינסטרים בעיקרון נוצרת לקהל יעד גדול יותר שאין לו העדפות או גבולות בקשר לראפ (קשה לו לדוגמא להבדיל בין ראפ טוב לרע בין ליריקס ופלו טובים ולא טובים וכו´ וכו´) , לאנשים מתלהבים ששומעים "שחור" ומחשיבים את עצמם למגניבים לגמרה! (ובמקרה של אמינם.. גם אנחנו כוווולנו כושים רק יותר בהירים זה הכל) תאחלס מה שאני מנסה לאמר זה שקהל שלא מבין במוסיקה שחורה יסתפק במה שיתנו לו ולכן מאחורי כל אומן מיינסטרים טוב יושב איש נחמד שעושה לו לירקסים נחמדים שכל איש ואישה וילד וילדה אוהבים! ואז כולנו נהיה כושים. 3. תמיד התווכחו מה יותר טוב.. מיינסטרים או אנדרגראונד... לכל אחד דעה שונה. 2PAC4EVER אתה כנראה לא שמעת ממש אנדרגראונד (מKRS1 ו COMMON עד לSAGE FRANCIS ו HIPORGLAPHIS אם רשמתי את זה נכון) כי אם היית שומע היית מעריך יותר את האנדרגראונד. 4. מיינסטרים לא מדבר על בעיות של האמ סיס לא מדבר על הצרות ועל האהבות.. אצלהם הכל פוצ´י מוצ´י מי לא יאהב אותם?! מי לא רוצה לדעת ולראות כמה "נלי" מגניב נוהג במכונית המגניבה שלו (חייבים להודות במשהו :) עם הבחורות הכוסיות שלו(וגם בזה :) אבל משמעות ? בגלל זה אתה מטומטם לגמרה (סורי) שאתה לא הבנת איזה בולשיט זה.. עוד שנתיים אתה לא תזכור אותו בכלל כי הוא פופ! פופ פופ פופ! ולפני 7 שנים היה רק בקסטריט בויז והיום אין כלום כי פופ מת אחרי כמה זמן! KRS כמעט 20 שנה באזור תשווה בכלל א-ד-י-ו-ט! pz

2PAC4EVER

New member
"שב שב בלול ילד"

עמוק, אתה לא מכיר אותי ולא יודע מה אני שומע, ואני גם לא רוצה שתדע. זה דוגמא לבנאדם שלא מכבדים הודעה שלו בתגובה

RiRo

New member
אם

אם היית שומע מוסיקה יותר איכותית מג´ה רול לא היית שומע ג´ה רול..... ............. נגיד PZ

2PAC4EVER

New member
יפה,

ומי קובע מה איכותי אתה????????? מפכ"ל משטרת האיכות אלק בוא אני יפוצץ לך את הבועה של ילד בן-17-שמיתלהב-מעצמו-שומע חצי -שנה-מוזיקה-שחורה-והוא - כבר ה-מלך- הבלתי- מעורער - לקבוע מה- איכותי- ומה לא-: אני אחד האנשים הכי פתוחים/מגוונים במוזיקה הזאת (ככה זה כשאוהבים משהו, אוהבים הכל) אני שם סלאג במערכת ואחריו ג´ה רול ואחריו קומון ואחריו לל קול ג´י ואחריו קול ג´י ראפ ואחרי זה מרווין גיי ודן דה אוטומטור ואחריו... טוב הבנת את הרעיון

למעלה