ראיתן "עובדה"?

מזעזע ולא בפעם הראשונה../images/Emo5.gif לצערי מכירה מקרוב מאוד את התופעה. קשה מאוד לכולם, בעיקר למשפחה מסביב. פשוט בזבוז של החיים.

אור685

New member
ממש מזעזע ומפחיד

מעניין כמה בנות צריכות עוד למות עד שיעשו משהו בעניין מה שאותי אישית הכי הפחיד וגם הפתיע- הסיפור של איה, על איך בעצם זה התחיל ישר חשבתי על הבת שלי, שכבר כמה פעמים אמרה שהיא חושבת שהיא שמנה, והיא ממש לא !

הייתה כתבה על בנות עם הפרעות אכילה אנורקסיות ברמה קשה מאוד - אחת מהן בת 20 פלוס, חולה מגיל 13, שוקלת כיום בערך 28 ק"ג, בולעת מאות כדורים משלשלים ביום. פשוט כתבה מזעזעת. לצערי הרב עוד אחת בסדרה של כתבות, שלא תשפיע כהוא זה על בנות צעירות.

ronanit

New member
כשאני רואה תוכניות כאלה..

אני מודה לאלוהים על כל קילו וקילו שלי... למרות שגם להיות שמנה זה לא בריא..

קרמבו 112

New member
את יודעת ג'סי איך הכתבה הזן החזירה אותי בפלאש

לנעוריי בתקופה שבה גם פצחתי בכל מיני דייאטות משונות ומוזרות, למזלי מה שהכריע אותי תמיד אבל באמת תמיד זה אהבתי לאוכל כך שלא ממש הצלחתי להתמיד ברעב הזה שהייתי גוזרת על עצמי ממש פשע לגוף אחרת בקלות גם אני הייתי יכולה למצוא את עצמי כמו אותן בנות ממש עצוב **** חייבת לשתף אתכן במשהו אישי הבן הקטן שלי בן ה-4 שסובל מויסות חושי לא אכלן מי יודע מה ואני מוצאת את עצמי לאחרונה במיוחד מתעסקת איתו בנושא האוכל עד לרמות מפחידות ממש שהילד אומר לי "אם אני אוכל הרבה אני יהיה שמן", או שהוא מרים את החולצה ומראה ל יאתהבטן ואמר לי תיראי אני שמן או שכל הזמן הוא שואל שאלות בנוגע ובנושא של האוכל והגדילה מה אתן אומרות??? מה אני צריכה לעשות?????

אור685

New member
אני לא יודעת מה זה ויסות חושי, אבל

לא חושבת שילד בן 4 צריך להיות עסוק כ"כ בענייני אוכל/השמנה וכד' אם המשקל שלו בסדר - פשוט תרדי מזה. אל תתעסקי יותר מדי עם האוכל. לפי מה שאני יודעת, ומהניסיון עם הילדים שלי-ילדים אוכלים כמה שהם צריכים ולא יותר מזה , ואם לא דוחפים להם סתם - הכל בסדר. אבל אני אשמח להסבר מה זה ויסות חושי

קרמבו 112

New member
אור יקירה המשקל שלו יותר מבסדר גם אני לא

כל כך מבינה מאיפה זה בא לו לקטנציק הזה אולי מההפרעה עצמה ויסות חושי ממה שהצלחתי להבין עד עכשיו כי גם אני חדשה בנושא זה ילד שפשוט צריך יותר גירויים מהסביבה כמו הבן שלי שהוא צריך עובר תחושות למשל חיבוק חזק חזק להתגושש כל הזמן כל דבר לינגוע ולמשש לא מבדיל מהר בין חום לקור למשל במים (שזה מסוכן) כי הוא יכול להיכוות במים חמים ולא להרגיש ויש את ההיפך שהחושים יותר מידיי רגישים ואז הילדים הם סופר רגישים לא יכולים לסבול רעשים מהסביבה לא סובלים מגע בכלל וכו' הילד שלי סובל מתת תחושתיות ולכן הוא נחשב ילד מסוכן כל הזמן מחפש ריגושים קופץ מטפס לגבהים וכו' זה קשור לחיישנים שיש לנו על הגוף שמעבירים את כל התחושות של הגוף לעצבים וחוזר חלילה אצל הילדים האלו שסובלים מויסות חושי החיישנים פשוט לא מתפקדים כמו שצריך בנורמה לכן זה קשור גם למירקמים של מזון ופה זה מתקשר לפורום שלנו ילדים אילו סובלים מבעיות בתזונה למשל ליאל שלי לא סובל מרקמים רטובים של אוכל רטבים מיצים כל מה שנוזל אפילו פירות וירקות אוהב הרבה בצקים פחמימות אוכל חם ומטובל חריף אפילו לא סובל מעדנים גבינות בקושי אוכל חומוס טחינה הרבה דברים מגעיים אותו ונוסיף לזה גם טעם אישי שיש לכל בן אדם אז יוצא שהוא אוהב ואוכל רק חטיפים שטויות והרבה לחם בצקים ופחמימות זהו על קצה המזלג יקירה

ומוסיפה ויסות חושי זה לא רק מה שכתבת

זה גם ילד שנרתע מלגעת בחומרים שונים: סבון, חול, מים ועוד. זה ילד שנרתע מסוגי בדים שונים וכל מה שנוגע בו נדמה לו ששורף אותו. זה ילד שחייב מגעים חזקים מאוד בגוף שלו כמו לחפוף את הראש כשכמעט מוציאים את הראש מהמקום (הבת שלי) זה ילד שאיך שמקבל בגדים חדשים מיד צריך לגזור שם את הטיקטים של המידה שלהם והוראות הכביסה כי זה מציק ברמות שאדם נורמלי לא יבין. זה ילד שמאכלים מסויימים אין סיכוי שיכניס לפה ואחרים במידה כזו שגורמת ליאוש שאי פעם הוא יגדל ויצמח מהמעט שנכנס לגוף. ואני יכולה לכתוב עוד המון על הזה ויש כאן קומונה מדהימה לנושא חבל שהיא סגורה.

קרמבו 112

New member
יו אמא של דפנה לא ידעתי שגם הבת שלך אם

ויסות חושי אז יש לי למי להציק ולפנות עכשיו מצאתי חברה "לצרה" איזה יופי אז זהו שליאל שלי קצת מבלבל אותי כי יש לו מהכל קצת אבל הכי בולט אצלו זה רמת הסיכונים שהוא לוקח על עצמו והרגישות שלו לרעשים ממש מפחד מהם מקדחה, מיקסר, בלנדר אני לאיכולה להפעיל בבית בכלל היינו במיפגן והרעש שמטוס הקרב עשה הוא התחיל לבכות ושם את הידיים על האוזניים ממש ריחמתי עליו גם מהזיקוקים הוא נירתע לא מהיופי שלהם אלה מהרעש

כמה שאני מבינה אותך

היא שונאת זיקוקים את הרעש אבל אוהבת את המופע היא שונאת להיות במקומות עם המוני אנשים (הרעש) היא שונאת הופעות על במות (הרעש) אפילו בטיולי בית הספר הרעש באוטובוס מציק לה. הפתרון שמצאנו בינתיים להסתובב עם אטמים אבל זה לא אוטם לחלוטין את ההפרעה ובשלב מסויים היא מבקשת לחתוך הביתה או שנרדמת לי ואז כלום לא מפריע לה, כאילו הגוף שלה סוגר את עצמו בשינה מכל הרעשים שמסביב. אני שמחה שמצאתי אחות לצרה. נסי להתקבל לקומונה הזו היא מדהימה אבל לוקח למנהלת הרבה זמן לקבל חדשות כי היא סגורה.

קרמבו 112

New member
את יכולה לומר ל יאיך נקראת הקומונה או לשלוח

לי לינק קישור תודה תמליצי עליי למנהלת הקומונה אולי זה יזרז הליכים

אין לי שם יותר דיבידנדים.

הקומונה: קומונה לילדים עם קשיים בויסות חושי (נדמה לי אם זוכרת נכון זה השם).

גאיה0

New member
התוכנית של אתמול

כל כך עצוב לי בשביל הבנות האלו,חבל שבאמת אין יותר מודעות לנושא של הפרעות אכילה. אנשים שלא חוו את זה בעצמם לא מבינים מה הבעיה "פשוט לאכול". הפריע לי בתוכנית שהם ציינו את שם המשלש ואף את הקלות שניתן לרכוש אותו- חושבת שיכול להוות טריגר רציני לבנות שנאבקות במחלה.

למעלה