ראיתם?

אטיוד5

Active member
ראיתם?

טוביה סער בן 67 התחזה לנער בצ'ט, והצליח לכבוש את לבה ואת אבר מינה של בת 16. אז על מה אתם חושבים הכניסו לו? על אונס? לא. על קבלת דבר במירמה. דבר. חפץ. קולטים? פשוט לא יאומן. או שהיה אונס, או שהיתה הסכמה של נערה בגירה. לא? אם לא היה אונס, מה הוא קיבל ולא נתן? ומה היה לסער לומר? "ההר הוליד עכבר" ומה אני אומר? בית המשפט הוליד נאד מסריח.

אטיוד5

Active member
תיקון טעות

לא הכניסו לו עדיין. בינתים דווח על הרשעה (החלק הראשון בפסק הדין), לא על גזר זין (החלק השני).

hillelg

New member
פחחח...

קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות רישום כוזב במסמכי תאגיד מרמה והפרת אמונים... המונחים המשפטיים שאוהבים להעלות בכל משפט, ולאף אחד אין מושג מה הם אומרים, בעצם.

renjintso

New member
פחחח אתה בעצמך../images/Emo3.gif

פסק דין הוא לא כתבה עיתונאית, אלו מונחים מקצועיים. לנשות מקצוע דווקא יש מושג מה הם אומרים, בעצם, וגם לך יהיה, אם תקרא את ההגדרות בחוק (ואל תבקש ממני להפנות אותך, השארתי את התקליטור המשפטי בבית). הם ממש לא מועלים בכל משפט. לא לכל אחד יש מושג מה הן "גזרה שווה" דבר הלמד מסופו" "כלל ופרט כלל" "בן סורר ומורה" "ייבום וחליצה - חליצה קודמת" (או ייבום, תלוי מאיזו עדה אתן) ועוד נחמדים כאלה שכבר שכחתי. לך כנראה שיש. הניחוש שלי (די פרוע, בלי לקרוא את פסה"ד): היתה בעיה טכנית להרשיע באונס, אבל היה רצון להרשיע. גם זה משהו.

hillelg

New member
סליחה, סליחה

נראה שדרכתי בטעות על משפטנית... דיברתי על מראית העין התקשורתית, לא על דבר אחר. כמו שלאנשים פה מותר לצחוק על הרב עובדיה בלי שיהיה להם שמץ על מה הוא מדבר בכלל, ומה הרקע של הדברים (טוב, נו, אני לא חושב שמותר, אבל בכל זאת), כך עשיתי גם אני. הצחוק הוא על התקשורת, שמצטטת את המונחים האלה כי זה נשמע טוב, בלי להגיד מה זה אומר. (ויפה שלומדים משפט עברי, פה ושם...)

renjintso

New member
אל תידג

לא נעלבתי אישית. הקריירה המשפטית שלי נקטעה באיבה בשל חוסר עניין. אתה צודק לגמרי לגבי התקשורת. זה בדיוק התפקיד של כתבים משפטיים: לתרגם מונחים כנ"ל ללשון בנ"א (זה לא כ"כ מסובך), רק שהם לא עושים את. לומדים משפט עברי, פה ושם, אבל אל תשלה את עצמך. הידע (הזעום) שהפגנתי למעלה ברוב יהירותי, ממש לא הגיע מאוניברסיטע.

וזה מזכיר לי

את תהייתו של הלל בעניין ידיעותיי בארמית. הלל, כבר אמרתי לך: אל תביע פליאה על ידע שחשבת שהוא נחלת ישיבניקים בלבד, כי נכונו לך הפתעות... מה אתה יודע, בסוף עוד יתברר שמקורות השיבולת והסינית-למחצה לא רחוקים זה מזה (כמה מטרים+כמה שנים...). רנג'ין, את כבר יודעת?

אטיוד5

Active member
אז עכשיו הכל ברור

לא טענתי לרגע שהוא אנס. אמרתי שאם הוא אנס - שיכניסו לו כמו שצריך, ואם לא - שישחררו אותו. בניגוד למה שכתבתי קודם, אכן נפסק גזר דין - מאסר על תנאי. ועדיין מצחיק כל העיניין - הוא נידון על זה שקיבל ממנה פרטים אישיים ע"י התחזות. נו באמת. על זה הייתי משחרר אותו כבר בשלבים המוקדמים של המשפט. ואם תקרא בפסק הדין - השופט הזה כנראה לא חי בעולם הזה. מסתבר שאסור להציג מצג שוא גם אם אתה מופיע בצ'ט בניק מפרי דמיונך הפורה. כלומר אם באת בתור "הבן של פרויד" אסור לך לטעון שאתה מומחה לפסיכואנליזה. ואם באת בתור "קארדיולוג נשים מומחה", אינך רשאי לטפל בליבן של גברות. חה.

למעלה