ראיתם את זה?

cuckingfunt

New member
מה רע במקדונלדס?

אולי הפעם כן תענו על זה? ואם אפשר, בטיעונים, לא ברגשות

cuckingfunt

New member
טוב, בוא נעבור טיעון טיעון

כל חברה מעוניינת רק ברווחים. כל מי שטוען אחרת הוא שקרן או תמים. פרסומת היא דרך אפשרית להגדיל באמצעותה רווחים. בקיצור, טיעון לא רלוונטי. צמצום אפשרויות הבחירה אינו באשמת מקדונלדס. הם לא מכריחים אף אחד ללכת למסעדות שלהם. אם אנשים ילכו לאכול במקומות אחרים, מקדונלדס תפסיד ולא תפגע באפשרויות הבחירה, אבל אנשים לא הולכים, אז? עוד טיעון לא מוצלח. מקדונלדס לא מיוחדים בזה שהם משלמים שכר נמוך לעובדים. אבל הם לא עוברים על החוק. הקשר בין שכר נמוך ל"הרבה" תאונות לא מובן מאליו כפי שזה מוצג בצילום. צריך מחקר קצת יותר רציני בשביל לטעון את זה. טוב, לפחות לא טוענים שם שמקדונלדס אחראית על כריתת יערות הגשם. אבל כן טוענים שבקר פולט מתאן שגורם לאפקט החממה. אז אולי נשמיד את כל הבקר בעולם? הגיוני, לא? טבח בע"ח- סופסוף טיעון הגיוני. רק שהוא לא נוגע דווקא למקדונלדס. בקיצור, מקדונלדס הם חארות מהזן הרגיל. לא בדיוק ממלכת הרשע. אז מה אתם רוצים דווקא מהם?

התגובה שלך לא רצינית

ואפילו על גבול הדמגוגיה (אם אנשים לא יאכלו פרות אז זה לרעת הפרות?). פרסום - זה לא רק כלי להגדיל רווחים (זה נקודת המבט של המפרסם). אלא גם כלי לשטוף לי את המוח ולעוות לי את רעיית העולם ולגרום לי להתנהג בצורה שלא דווקא טובה לי (זו נקודת המבט של הציבור - וגם שלי). אני יותר קרוב לעצמי מאשר אל בעלי המניות של מקדונלדס לכן פרסום הוא בהחלט סוגיה. מקדונללס - וגם חברות מזו ןמהיר אחרות, ידועות בזה שהן חונקות מסעדות קטנות - קודם סוגרים את המסעדות הקטנות על ידי פרסום והורדת מחיר- ואחר כך מעלים את המחיר ובונים מסעדות משלך - אחלה בחירה נשארה לאנשים. את מדינוית העובדים הזמניים של מקדונלס אימצו בינתיים עוד חברות. זה לא הופך את המדיניות הזאת למוסרית יותר. אז זה "חוקי" אנחנו לא אומרים להוציא חוק נגדם - רק להחירם אותם. כל פירמה מעוניינת במקסימום רווח- נכון. בגלל זה לקפיטליזם יש בעיה. כי אם הרווח הוא מטרת העל אז מטרות אחרות כמו דאגה לדורות הבאים או פני החברה- נדחקות הצידה. אנריכזים עכשי. תקרא את הפרק בבדידות ואת המשפט ואת הקישור לאתר של משפט מקדונלדס - ואז תגיב. אחרת אתה מבזבז לנו את הזמן.

cuckingfunt

New member
גם התגובה שלך לא רצינית

איפה כתבתי שאם אנשים יאכלו פרות אז זה לרעת הפרות? פרסום מטרתו להביא לתודעת הציבור את המוצר וכתוצאה מכך למכור יותר. כל הקשקוש של שטיפת המוח ושאר הגיבוב שבא אחריו הוא פשוט אידיוטי. אתה ילד גדול, אתה יכול להעביר תחנה כשיש פרסומות. בעניין התחרות, חסרות בארץ שווארמיות? רשתות המבורגרים? רשתות בכלל? אם מקדונלדס מורידים את המחירים, מה טוב. הצרכן משלם פחות תמורת המוצר. מקדונלדס לא מכריחה אף אחד להגיע דווקא אליה, היא רק מנסה להשפיע עליך להגיע אליה בדרכים מעצבנות. אז תחרים אותם. מצידי... זה שכל פירמה מעוניינת במקסימום רווח אינו הבעיה של הקפיטליזם. זו ההגדרה של הקפיטליזם. מקדונלדס לא מוכרים לך המבורגרים כדי לראות את החיוך מאה זלוטי שלך עם כל ביס, אלא כדי להרוויח. בלי המטרה הזאת, אף אחד לא היה טורח למכור לך המבורגר, או כל דבר אחר. אבל מה שמטריד אותי בכל העסק זה לא מקדונלדס. שירקבו בגיהנום מצידי ויפה שעה אחת קודם. מה שמעצבן אותי בפורום הזה, זה שאתם רק מדברים על מקדונלדס ונייקי כל הזמן, כאילו הם הבעיה. מערכת הבנקאות בארץ היא קטסטרופה שהשטויות שלה עולה כסף לי ולך, שוק התקשורת הוא שערוריה, כל המשק הישראלי נשלט ע"י 5-6 משפחות, על הפוליטיקה בכלל אין טעם להרחיב את הדיבור וכמובן, חברות כח אדם (מקדונלדס לפחות מעסיקה את העובדים שלה ולא עושה את זה דרך סוחרי העבדים). ועל מה אתם מדברים? על נייקי ומקדונלדס. חברת המבורגרים וחברת נעליים. אמריקאיות. שההשפעה שלהם על השוק בארץ זניחה. אז אולי תוציאו את הלשון מהתחת של הקולים מאמריקה ותתחילו להתעניין קצת במה שקורה מתחת לאף שלכם? ואני מקווה שזה מסביר לך גם למה אני לא מתכוון להיכנס לאתר של המשפט של מקדונלדס כדי לקרוא איך כמה עו"ד משועממים שמקבלים הרבה כסף מנסים למצוא טיעונים לא מעניינים מתחת לאדמה. ולעניין הזמן שלכם. אתם מבזבזים אותו על מקדונלדס, כך שכנראה שהוא לא יקר, אז אני מרגיש בסדר לבזבז אותו. תודה ושלום.

הבעיה במה שאתה אומר

היא שהמשק הישראלי, חברות כוח האדם וכו´, אינם נושאים סקסיים וקוליים כמקדונלדס והמאבק העולמי האנטי גלובליסטי(כבר אוקסימורון). נגיד, אם אני טס להפגנה נגד אירגון הסחר העולמי, יש לי שם סניפי כוח אדם שאפשר לנפץ להם את החלונות? לא, נכון? לא כיף. אבל סניפי מקדונלדס יש בכל מקום. כמו יהודים. יש להם גם סמל כזה, ויותר טוב, יש להם קמע בדמות ליצן גרוטסקי, שהוא גם בטח פדופיל. אפשר גם לצייר אותו עם דם מהשפתיים ואז זה מה זה מאגניב. לך תוביל חבורה של צעירים נלהבים להיאבק בחברות כוח אדם או ברקנאטים... היום רק אקשן מוכר.

והבעיה במה ששניכם אומרים

היא שאין קשר בין זה לבין המציאות : "אבל כן טוענים שבקר פולט מתאן שגורם לאפקט החממה. אז אולי נשמיד את כל הבקר בעולם? הגיוני, לא?" נו - זו לא דמגוגגיה? לפי זה צריך להמשיך לגדל בקר כדי לאכול אותו. "טבח בע"ח- סופסוף טיעון הגיוני. רק שהוא לא נוגע דווקא למקדונלדס." מקדונלדס היא משווקת בשר מספר אחד בעולם. מכאן שהטיעון על צמחנות נוגע ועוד איך למקדונלדס (גם אם הו אנוגע גם לעוד שוארמיות). גם בשאר הנושאים אתם לא ממש מדייקים (אם להגיד את זה בצורה עדינה). בערך לפני חודש פורסמה פה בפורום הזה הזמנה לוועידת העשוקים - שהתרחשה בדיוק מול הרקנטים. ומול חברות כוח אדם פרסמתי כאן מאמר לפני כשבוע בנוגע למנגנון של הצמדת עובדים זרים לחברות כוח אדם. במציאות הגלובלית של היום, ההתרחשויות בסיאטל יש להן השפעה גם כאן (לדוגמא הדרישה לדרגולציה ולאיסור יבוא מקביל של תרופות). איך בדיוק אני אמור להתעלם מפרסומות כשיש אותן בכל פינה ברחוב, באינטרנט, בתיבת הדואר שלי? אם זו לא שטיפת מוח, מהי בדיוק שטיפת מוח?

האם אתה יכול לומר

שהמאבק בהון הישראלי מקבל כאן אותו פוקוס כמו המאבק בסווט שופס/נייק/מקדונלדס וכו´? לא התעלמתי מ"ועידת ישראל לעשוקים". פשוט נראה לי שאנשים כאן, ואני לא מדבר עליך ספציפית, נלהבים יותר לדבר על מקדונלדס ונייקי מאשר על בנק הפועלים ושאר סוגיות מקומיות.

כמו בכל דבר יש אופנות

א. לידעתך היה קמפיים של פעולה ירוקה נגד בנק הפועלים על המימון שלהם לכביש חוצה ישראל. לא במפתיע אף אחד לא שמע על זה. ככה זה, האניטרסים של העיתונות חזקה, הישראלים עסוקים בדברים אחרים, ולכן קמפיינים נגד חברות מקומיות לא מגיעים לאף אחד. ב. יש הגיון גם בזה, את הקמפיין מול בנק הפועלים צריכים להרים איזה 5- 20 - 100 איש, ולשכנע 6 מיליון איש. לעומת זאת הקמפיינים מול נייק או מקדונלדס רצים כבר הרבה זמן, עשרות אלפי אנשים מעורבים בהם, ככה שגם אם אתה אישית תוריד קצת את הרגל מהגז, הקמפיין ימשך - בניגוד גמור לקמפיין מקומי (שלא מקבל הדים). מה גם שאם רוצים שקמפיין נגד ענק גלובלי יצליח גם המאבק חייב להיות גלובלי (מה גם שההשפעה של מקדונלדס מורגשת גם בישראל, וקל יותר להחרים אותם מאשר את בנק הפועלים - שיש לו שליטה גם בבנקים אחרים). ג. על נייק ומקדונלס יש מידע זמין ופשוט להבנה - הרבה יותר מאשר על הההון המקומי שאותו התקשורת בדרך כלל לא מכסה בזוויות האלו. ד. כמו כל דבר אנשים נתפסים לאופנות ולדברים מוחשיים, קל יותר להבין מה רע במקודנלדס מאשר את הבעיות של הקפיטליזם כשיטה. ה. קל יותר להתנגד למשהוא "רע" מאשר להציע אלטרנטיבות "טובות" שכמובן כל אחד ימצא בהם פגמים שונים - זה לא מספיק, זה יותר מידי וכו'.

עכשיו אתה מביא את הדף הזה...

אני ראיתי ת´דף הזה וכל כך התלהבתי ממנו שהחלטתי שאני יעביר שיעור חברה לכיתה שלי בנושא מקדונלדס כתאגיד קפיטליסטי-גלוגבלי. הבעיה הייתה שלא מצאתי את הדף הזה ולכן הייתי צריך לחפש בעשרות אתרים שונים חומרים שונים לגבי ההשטלתות ההדרגתית של מקדונלדס וטביעת הדיסבה נגד הלן ודייב.... אם היה לי ת´דף הזה הכל היה הרבה יותר פשוט....... דרך אגב - אני דיי חדש פה שאני יואל שמאי נעים מאד
אם יש לי שגיאות כתיב זב כי אני טמבל או כי אני כותב ממש מהר

ויש גם תת אתר בעברית

אין שם הרבה חומר אבל בקישור לאתר של משפט מקדנולדס יש די הרבה איזה 50,000 עמוד.

דניאלמ

New member
כי הוא לא כשר ואם הוא היה כשר../images/Emo21.gif

זה היה פותר הרבה מהבעיות שהאנשים הטובים כאן מדברים עליהם.. כלומר הרס התרבות המקומית.. תחושה של השתלטות אמריקאית הכשרות היתה מעבירה מסר שאין לנו בעיה עם יבוא מוצרים וכו..רק שאנו נותנים להם צביון יחודי משלנו....

דניאלמ

New member
ובקשר לבריאות...../images/Emo184.gif

הרבה מחקרים טוענים היום שאוכל כשר הוא בדרך כלל גם יותר בריא ולפי אמונתינו בוודאי שהוא יותר בריא מבחינה רוחנית ואינני צריך להרחיב על הקשר בין בריאות הנפש לגוף.. אך עם זאת אני חייב להוסיף שכנראה שגם עם היה למקדונלדס הכשר גלאט כשר המהודר ביותר לא הייתי ממליץ על עליו כאוכל בריאות וזה עוד בלשון המעטה.. אבל גלאט כשר ואורגני כבר היה משנה את כל התמונה.... צעד צעד... דניאל.

elad2040

New member
מעניין

אחת לכמה זמן מגיעים הנה אנשים שנדמה שכל מה שמעניין אותם זה להוכיח כמה הם מתוחכמים ולא מנומסים.

למעלה