ראיתם את זה? כנסו

מחשבות

New member
אוי כמה שאני לא עצוב. מצדי, מערכת החינוך

יכולה להסגר לגמרי ולהפתח בפורמט אחר לגמרי. בפורמט זה בתי הספר ישוכנו במבנים הולמים, המורים יהיו אקדמאים, השכר הולם, קרן קרב מאחורי סורג ובריח בתא אחד עם מט"ח.

IAM20072007

New member
שביתה בכיתה ג' זה חבל

כי ההורים מצפים ומתרגשים לתחילת השנה!!

מחשבות

New member
זה נכון, אבל אסור להסתכל על זה נקודתית.

אם שנת הלימודים אינה יכולה להפתח עם תקציב הולם, שלא תפתח בכלל. לא צריך להגיע למצב בו כל שביתה משיגה אחוזים בודדים ונזק גדול. צריכה להיות שביתה אינסופית, עד ששכר המורים יוכפל, הקביעות תעבור מן העולם וכל מורה יידרש לתת את מיטבו. כל הסיפור של אופק חדש זה בסך הכל הסוואה למשהו לא ברור, שנזקו יתברר תוך כמה שנים.

טופז30

New member
לגמרי מרגיז השביתה!

כל שנה אותו סיפור. הבת שלי כל כך מחכה לתחילת שנת כיתה א'. היא בטוח כל כך תתאכזב. שלא לדבר על עוד ימי עבודה שנצטרך להחסיר אם תהיה שביתה-וזה אחרי ימי חופשה של אוג'. מאוד בעיתי להסתדר במצב כזה.

hag70

New member
זה רק בערים הגדולות?

זה יתפוס (במידה ותהיה שביתה) גם במועצות האיזוריות ושאר הישובים הקטנים?

לא ממש ברור לי. אני יודעת שאצל חברה שלי

(מועצה אזורית בדרום) מדברים על להקדים את תחילת השנה ליום חמישי (28/8) כך שיש להם עוד 3 ימי לימודים.

ruthi26

New member
בדרך כלל אני שונאת שביתות, אך הפעם היא מוצדקת

מאוד גם כך אין צורה כל כך למערכת החינוך שלנו, ישנם 40 ילדים בכיתה, למורים קשה ולכולם קשה. ועכשיו רוצים גם לקצץ בזה, כלומר לפגוע יותר בילדים שלנו, ולהעמיס עלינו ההורים את כל מה שרק אפשר. מספיק עם זה ודי, כל הכבוד לרשות השלטון המקומי, אני מקווה שהמאבק יצליח, לא ייתכן שתהיה פגיעה במערכת החינוך, בדבר שהכי חשוב, להמשך דור העתיד שלנו. רותי

הבעייה היא, שכל שנה השביתה מוצדקת...

ואז, פותרים אותה מקומית, מגיעים לאיזהשהוא הסדר זמני ובעצם דוחים את פתרון הבעייה משנה לשנה. מערכת החינוך צריכה התייחסות לאורך כל השנה ולא רק בעקבות איומי שביתה לפני תחילת שנת הלימודים.

ruthi26

New member
את כל כך צודקת, הבעיה היא כביכול

בעיה עכשווית, בשל איומי השביתות. למעשה לא מנסים לפתור את הבעיות אחת ולתמיד, לשבת ולמצוא פתרונות, כל הזמן כאילו חובשים את הפצעים, אך לא מטפלים בבעיה האמיתית. לכן לצערי נראית כך מערכת החינוך שלנו, הכל נופל על כתפי ההורים לצערי הרב, אם זה מורים פרטיים, וכל מה שכרוך בכך, ההוצאות העצומות שיש צורך לשלם לבית הספר, כל הספרים, וכל הציוד שנדרש לבית הספר, והטיולים שאין מה לדבר. ועוד קוראים לזה "חוק חינוך חינם" ממש מצחיק... רותי

מחשבות

New member
ולכן רצוי לשנס מותניים ולהתנגד התנגדות

אקטיבית. אני לא משלם לקרן קרב ובסל התרבות אני מתנגד לתשלום לתקשוב (שזה מחשוב ואסור לבקש על זה כסף) וחומרי מאנות, שגם עליהם אסור לבקש דבר. יש חוזר מנכל והוא מפרט בדיוק מה מותר לבקש מההורים. לכל תוספת ראוי להתנגד. דרך אגב, הדבר היחיד שהוא חובת תשלום זה ביטוח בסך 27 ש"ח! יש לי אתר נגד מט"ח ושם יש מכתב שאני מבקש מההורים להגיש לבית הספר עם בקשה לא להשתמש בחומרי מט"ח המוגזמים, היקרים והמיותרים. את המלחמות אני נלחם, אני אויב העם המוצהר, אבל אני יודע שאני צודק.

למעלה