ראיתי דוגוויל!

galileo2003

New member
ראיתי דוגוויל!

התחלתי לראות דוגוויל עוד לפני חודש ועכשיו סוף סוף סיימתי להוריד ת'חלק השני (שלא עבד לי כשהורדתי אותו לפני..) וראיתי אותו היום... אתם יודעים, אני מזה לא אהבתי ת'סרט הזה! אני אוהבת את ניקול כ"כ!!!! אין לכם מושג! אבל את הסרט הזה באמת שלא אהבתי.... היה בו משהו נורא שוויניסטי (למרות הסוף שניסה להוכיח אחרת) זה היה ממש רע! נראה לי שהסרט הזה ניסה להתמקד יותר מידי במסר והזניח את כל השאר- וזה מזה עיצבן אותי! וון טרייר ניסה להראות לנו את המציאות על בני האדם האכזריים אבל הציג את זה בדרך מזה לא אמינה! ועד כמה שאנשים מדברים על זה שהתפאורה יפה ויצירתית ,אני ממש חושבת שזה קטע טפשי. אולי תחשבו שאני דפוקה שלא מבינה בכלום- אבל זה לא קצת סתום לדעתכם לצייר כלב עם גיר על הרצפה ולשמוע אותו נובח?!?!? הבנתי שאנחנו אמורים לדמיין את הכלב (כמו שאנחנו אמורים לדמיין גם את הדלתות, הקירות, הספסלים, השמיים וכל השאר...), והבנתי שהתפאורה מדברת אל אנשים מסויימים שלא שטחיים כמוני. כאילו, אין לי בעייה כ"כ עם הסרט הזה אבל קשה לי להבין למה שיבחו אותו כל כך, ואמרו שהוא קשה וחזק.. נראה לי שהשחקנים עצמם לא אהבו כ"כ ת'סרט הזה (שמים לב לזה. בפרומו שהם מדברים בתאים האלה על הסרט). כל הסרט פשוט ריחמתי על גרייס ורציתי שהיא תגיד משהו או תעשה משהו ובסוף היא סיכמה בשבילי את הכל!! חחח אבל בצורה קצת דבילית... טוב, בכל מקרה.. לסיכום- הסרט היה בשבילי קצת מאכזב אולי בגלל שאני לא מהטיפוסים שאוהבים סגנונות כאלה, ואני גם לא מהמעריצים האלה שיכתבו שהסרט היה מקסים!!!!!! רק בגלל שהשחקן האהוב עליהם שיחק בו... אני אולי מעריצה מושבעת של ניקול- אבל אני כנה בעניין הסרטים שלה , זה קצת קשה כשמדובר בניקול כי בכל סרט 'היא מטילה כישוף' על הצופים ובסופו של דבר אנחנו יוצאים מהסרט מהופנטים ממנה, מהיופי שלה ומהמשחק שלה. אבל צריך להתייחס גם למסביב של הסרט... או בכלל - לסרט עצמו!

Kidmaniac Liron

New member
הכל טוב ויפה, מותר לך לא להנות מסרט

אבל את מרמזת שאנשים שאהבו את הסרט טענו כך רק בגלל שהם אוהבים את ניקול בתור שחקנית. אז בבקשה תני לנו קצת יותר קרדיט... למרות שאני לא מצליחה לחשוב על תפקיד רע של ניקול בשנים האחרונות, אני בהחלט מסוגלת להבדיל בין תפקיד טוב לסרט טוב. דוגוויל הוא אחד הסרטים החזקים ביותר שראיתי אי פעם, גם מבחינת המשחק, גם מבחינת המסר וגם שסוף סוף יש סרט שלא מאכיל אותך במציאות קיטשית עם דמויות שטחיות בעלילה שהכל צפוי בה מראש, אלא מצפה ממך להתחבט בשאלות קצת יותר היפוטתיות מאשר "האם הבחור והבחורה יחיו יחד בעושר ובאושר" -- ולענות עליהן בעצמך בלי שהסרט יגיד לך מה נכון ומה לא למרות הדעות הבוטות של הבמאי, וזו גדולתו. לכן מצחיק אותי שאת אומרת שכדי לתת דעה אובייקטיבית על סרט צריך להסתכל ל "מסביב של הסרט ולסרט עצמו" רגע אחרי שאת אומרת שלא היה בו כלום. אז זהו, שהיה בו הכל. ומעל זה, היה בו העיקר. אמנם לא היתה בו תפאורה שבהרבה סרטים תורמת לעלילה (או לפעמים באה במקום עלילה שלא קיימת) אבל במקום זה היה את האלמנט של הבמה שהרשים אותי הרבה יותר מאשר כל תפאורה אחרת. בואי לא נכנס לדיון על הסיבה שהכלב ושאר הדברים היו מצוירים, ונניח שהכלב לא היה מצויר. האם זה היה תורם להנאתך מהסרט?

Kidmaniac Liron

New member
ושכחתי משהו, כרגיל...

אני לא יודעת איך הייתי מסוגלת להנות מסרט כלשהו אם הייתי רואה אותו בחלקים... ובטח לא סרט כזה. הרגשת ההזדהות עם הדמויות, הבנת העלילה, המומנטום שהסרט בונה - איך אפשר להפסיק באמצע? נו טוב..

shiray

New member
מצטרפת ללירון!

אז ככה- דבר ראשון "סיכון רטוב" הוא חרא סרט, גם "באטמן לנצח", את "עיניים עצומות לרווחה" גם לא אהבתי ובעצם עוד די הרבה סרטים של ניקול, ככה שההצהרה הזאת שככה יצאת איתה היא מופרכת לגמרי. אני לא אאהב שום סרט בגלל ניקול- אלא במקרים רבים אתחבר יותר לדמות שלה בגלל המשחק האמין והעריך אותה יותר ויותר, אבל סרט חרא היא בחיים לא תוכל להפוך למעולה, ואני בחיים לא אלך ואגיד "זה סרט מעולה, ניקול שיחקה בו." ולגבי דוגוויל- דבר ראשון באמת שאין לי מושג איך אפשר לראות סרט בחלקים. ועוד סרט כמו דוגוויל!!! תגידי שראית את נוטינג היל בחלקים- מקובל. את "אהבה זה כל הסיפור"- גם בסדר. אבל סרט שחייבים להכנס לתוכו ולקבל את המסה הזאת בבת אחת?!?! נראה לי שגם אני הייתי מתקשה להתחבר לסרט בצורה הזאת. סרט שבמקרה היותר גרוע רואים פעם ראשונה בטלויזיה בבית (ומאוד מאוד מומלץ פעם ראשונה בקולנוע!!!). עכשיו שיעור קצרצר בקולנוע (בעיקר בגלל שאני רוצה להמשיך את הדיון לגבי קולד מאונטיין המדהים!)- יש קולנוע פורמליסטי ויש קולנוע ריאליסטי. מתתוך שאיפה ריאליסטית, שהפכה לפורמליסטית בגלל הקיצוניות שלה יצאה קבוצת אמנים שקראה לעצמה דוגמה 95. אותם אנשים החליטו שלהם הסיפור הוא מה שקובע- הם לא צריכים מליוני פנסים, לא צריכים תקציבי ענק, לא צריכים לוקיישן מיוחד, עשרות מאפרות וכ"ו- רק תסריט טוב ובמאי שיודע מה הוא רוצה. לארס פון טרייר אמנם לא נמנה מבין חברי דוגמה 95, אבל הוא מאמין לגמרי בהשקפה הזאת ואפילו היה מהיוזמים. לכן, בניגוד להרבה במאים שבונים סטים מדהימים לוקחים כוכבים ועושים סרט עם עלילה מפגרת, בא לו לארס והחליט לעשות ההיפך- החליט להשקיע את כולו בעלילה. חוץ מזה שאם תשאלי אותי- רק בשביל סצנה מאוד ספציפית שהתרחשה על רצפת הבמה (שוב פעם הסלידה שלי מספויילרים) היה שווה להוריד את הקירות לכל אורך הסרט. חוץ מזה שאחרי רבע שעה בערך (בלי הפסקות וכשאני מרוכזת בסרט) באמת שלא שמתי לב כבר אם יש דלתות או לא... והקטע הוא שזה לא העיקר! לגבי השובניסטיות- וואוו אין דבר שיותר משגע אותי מזה. אני פמיניסטית לגמרי ואהבתי את הסרט והערכתי מאוד את לארס. נכון שתמיד קל ישר להגיד ש"כולם אונסים את גרייס אז לארס בעצם מראה שזה נחמד ונורמלי והאישה היא רק אובייקט מיני והיא תמיד תשאר ככה." אבל זה כ"כ לא נכון!!!! בדיוק היום היה לנו אנסין בתקשורת שמתקשר לזה- ראינו כתבה בחדשות לגי השביתות ודיברו עם כ מיני אנשים מהרשויות המקומיות וממשרד החינוך ומשרד האוצר ונתנו כמעט ורק להם לדבר, אבל עם תאורה שגרמה להם להיראות מפחידים, הצילום היה נורא מקובע ואז פתאום צילמו הפגנות נגד אותם משרדים וראו אנשים- פשוט אנשים. אח"כ המורה שאל אם הכתבים עצמם וכל מי שמעורב בהכנת הכתבה, האם הוא בעד או נגד השביתה. ברור שהתשובה הייתה נגד- הם אמנם נותנים יותר במה לאלה שתומכים בשביתה אבל הם מראים את אותם אנשים בבוז. הם מראים אותם כאנשים לא אנושיים שלא אכפת להם מאף אחד. אותו דבר כאן! נכון, אנסו את גרייס, נכון ילד ביקש ממנה להרביץ לו- אבל הראו אותם בתור האנשים הטובים האנושיים ונורמלים?! הציגו את אותם אנשים כאנשים שמנצלים את גרייס, אנשים שברגע שיש להם כוח והם מודעים לעובדה הזאת הם ישר ישתמשו בכוח הזה בלי להתחשב בכלל באף אחד! לארס לא מעודד כאן שובניזם בכלל! וכך גם לא בשאר הסרטים שלו! הוא מראה את האישה החלשה כדי שיבינו שהמצב לא יכול להימשך ככה! הנשים אצלו לא עשו שום דבר רע, ורק בגלל שהן לא תוקפות בחזרה כמו הגברים חושבים שאפשר לרמוס אותן. הוא גורם לצופים להזדהות עם הגיבורות המעונות שלו ולסבול יחד איתן- איך בזה הוא מעודד שובניזם?!?! וזכותך לא לאהוב את הסרט- אין לי שום בעיה עם זה, אבל רק 2 בקשות: כמו שאין סרט מושלם, ככה גם אין סרט שכולו גרוע ו... תראי את הסרט בתנאים נורמלים- תרגישי את הדמויות ותעקבי אחרי הסיפור. לראות סרט במחשב זה כמו שמישהו יבוא ויספר לך את כל מה שהיה בלי שראית בכלל משהו.

galileo2003

New member
לא, לא, תקשיבו....

תמיד מה שאני כותבת נשמע אידיוטי וזה מושך אנשים להגיב...חחחח יש לי בעייה חמורה , שאני פשוט לא מצליחה להסביר את עצמי! כל הודעה שלי נותנת את כל הסיבות שבעולם להתנגד אלייה, ובצדק מוחלט!! חחחחח עזבו... לא ממש הספקתי לקרוא את ההודעה של שירה (שירה נכון?!) אני אקרא אותה ברגע שאסיים לכתוב את "מכתב ההתנצלות שלי" . ועכשיו לעניין: תקשיבו- לא פניתי אל אף אחת מכן אישית ואמרתי שהיא אוהבת את הסרטים של ניקול בגלל ניקול . זה סתום להגיד דבר כזה ואני מצווה עליכן למחוק ולשכוח שאמרתי דבר כזה בכלל! זו ממש לא הייתה הכוונה שלי במיוחד לא אל בנות שנראות לי יחסית מבינות בתחום הקולנוע ולא יבחנו סרט ע"פ השחקן. מה שכן אמרתי זה - שיש אנשים שמתרכזים יותר מידי בדמות עצמה (יותר נכון בשחקן עצמו) וע"פ זה קובעים אם הסרט היה טוב. אם למשל שרון סטון (דוגמא מפגרת) הייתה מופיעה בסרט הזה , לא הייתי בכלל חושבת על לראות אותו! או, לא משנה.. כל שחקן אחר!! ובעצם הבעתי את דעתי הרדודה לגביי הסרט, ולא חלילה אמרתי שהוא פשוט סרט גרוע בלי כלום! אמרתי שפשוט קשה לי להבין למה שיבחו אותו כ"כ , ואמרו שהוא הסרט הטוב ביותר של טרייר מאז בלה בלה בלה.... פשוט לא מצאתי בו שום דבר מיוחד שנותן סיבה כ"כ טובה לתת לו ציון 5 כוכבים בכל עיתון אפשרי ולכתוב שהוא היה מרגש , חזק, קשה, עמוק וכיוב' אני פשוט לא התחברתי אליו ולא קבעתי שום עובדה בשטח אלא הבעתי את דעתי אולי בציפייה שתתנו לי הסבר למה הוא קיבל ביקורות ככככללללל ככככךךךךךך טובות! "סוף סוף יש סרט שלא מאכיל אותך במציאות קיטשית עם דמויות שטחיות בעלילה שהכל צפוי בה מראש" העלילה לא צפוייה מראש, זה נכון! אבל הדמויות לא היו כאלה מציאותיות ... גם רוב השחקנים לא ביצעו את התפקיד בצורה כזאת משכנעת! (היו מעט שכן). אבל הדמויות עצמם עשו עבודה טובה בלהישמע אכזריות, אבל לא אכזריות בצורה שתגרום לנו לחשוב כמה העולם אכזר ואיזה אנשים מסריחים יש בו! כי זה לא היה מציאותי... איך אני אסביר לכם.. תראו, וון טרייר נראה לי ניסה לצאת מהמסגרת של המונח 'סרט' , ולהדגיש את הביקורת הקשה על בני האדם. ופשוט אותי זה לא שיכנע! זה הכל.. וזה לא נכון להגיד "סוף סוף יש סרט שלא מאכיל אותך במציאות קיטשית " יש כ"כ הרבה סרטים שמצליחים 'לקנות' אותנו עם מסר טוב ועלילה נפלאה. וקשה לי קצת לראות ולהבין מה הוסיף הקטע עם הדלתות הבלתי נראות וכל השאר... הסרט עצמו יכל להיות טוב יותר עם תפאורה אחרת ומצלמה פחות רוטטת . זה דבר שגם אם יסבירו לי אותו 50 פעם יהיה קשה לי להבין- כי נכון אני לא מהאנשים שאוהבים קולנוע 'איכותי' או תיאטרוני. ובאמת שהיה קשה לי להתחבר אליו! זה הכל.... ואם בביקורת הראשונה שלי גרמתי לכם לחשוב שקבעתי שהסרט דפוק- אז אני חוזרת בי! אני לא הבנתי מה מיוחד בו , ות'אמת לא הבנתי למה אחרים כ"כ שיבחו אותו- וברגע זה הבנתי שגם הסבר (שחוזר על עצמו) לא ממש יעזור... וזה לא שהסרט שיעמם אותי... ואני אפילו חושבת שהיו סצינות (אולי אחת או שתיים) שקרו בהן דברים באמת כואבים שנותנים על מה לחשוב - אבל כל השאר לא ממש דיבר אליי....

למעלה