ראיתי את הD20 של WOT

ASP zone

New member
ראיתי את הD20 של WOT

אני ממש לא אהבתי אותו. בכל זאת אני רוצה לפתח משחק שמבוסס עליו. מה אני יכול לעשות?

Shadowmage

New member
תיקון קל

הכרך הראשון של מארג פיונאבאר נקרא "עץ הקיץ" - "The Summer Tree"

Shadowmage

New member
בנוגע לשיטה

כל הרעיון הוא שיש אנשים שמוכשרים לכיוונים מסוימים יותר מאחרים (וזה לא משנה אם הם גברים או נשים - תמיד יש יסוד אחד שהם טובים בו יותר) וצריך למצוא דרך להביע את הכשרון הזה במכניקת המשחק. האמת, זה אחד המקרים שבהם D20 לא מסוגלת להעביר את הדבר הזה למכניקה כראוי. ב D20 זה או שאתה יודע קסם או שלא - ואין סיכוי שזה יתפוצץ לך בפנים. הייתי מעדיף לשחק את זה ב GURPS או אולי אפילו ב ROLEMASTER שם יש יותר התיחסות לכישרון ולידע (בהתאם לנקודות שהשחקן מחלק כך שדמות יכולה להיות טובה מאוד עם אש וחלשה עם אוויר, לדוגמה). ובנוסף לנסות לעשות משהו מעל היכולת שלך או תחת לחץ עלול להסתיים "לא נעים" (אלו מכם שראו את טבלת ה Spell Failure ב ROLEMASTER יודעים על מה אני מדבר).אם אתה מתעקש לעשות את זה ב D20 אז יש שתי אופציות: 1. לשנות את החוקים לגמרי - לעשות שידע בהטלה דורש גם נקודות כשרון (Skill Points) ולתת נקודות כאלו ע"מ שניתן יהיה ללמוד כל יסוד בנפרד. זה ארוך, מסובך, מייגע וזה לא נראה בסוף כמו D20 - אז למה לטרוח? כבר עדיף שיטה אחרת. מסקנה: גרוע מאוד. 2. לשחק את זה כמו שזה נכתב. בסופו של דבר זה די מאוזן וזה מה שחשוב ב D20 לא? כך לא נוצר מצב שמישהו שיודע מה הוא עושה יכול למחוק כל אדם "חסר כשרון" בלי להניד עפעף - למרות שזה האופי של הספרים. מסקנה: גרוע. אין לי תשובה טובה יותר, מצטער.

Ferenheit

New member
לא הבנתי מה הבעיה איתו?

אני לא חסיד של WOT, אבל אהבתי מאוד את שיטת הקסם שם.

ASP zone

New member
אני לא אוהב את המקצועות

ואת הfeats... אני גם פחות אהבתי את שיטת הקסם שם. חוץ מזה השיטה מותאמת לגירסה 3 ולא ל3.5

DIDGIN

New member
קח שיטה גנרית

כמו gurps או hero או fuzion (אני יודע שאת האחרונה אפשר להוריד בחינם מיצורי רשת או מאתר הבית של פיוז'ן, האחרות נראה לי עולות כסף, אבל לפחות לא תצטרך ספרי הרחבה אם יש לך מספיק דמיון) ותתאים אותה לעולם של WOT. תודיע לי כשאתה מסיים, יהיה נחמד לשחק בעולם של WOT

BluePrint

New member
בחינם

את GURPS ניתן להוריד בחוקיות בשם GURPS Lite. רק החוקים, ללא עולם.

ASP zone

New member
אני לא הולך להתאים שיטה אחרת

מהסיבה הפשוטה שהמשחק עצמו עובד על DND...

למעלה