ראיתי את הפסיון

Doctor Evil

New member
ראיתי את הפסיון

ההורים שלי קיבלו כרטיסים חינם ממכר של אבא שלי, אז אמרתי למה לא? לאור כל הקונטרוברסיה האדירה שהסרט יצר, רציתי לשפוט בעצמי ולראות על מה כל המהומה. פגשתי גם חברים מבית ספר שהיו שם, חלקם רואים את זה כבר בפעם השניה. עוד לפני שהסרט התחיל כולם כבר מצויידים בממחטות ומכינים את עצמם נפשית למה שעתיד להתרחש. הבאסה היחידה היא שידעתי איך הסרט הולך להיגמר
...הסרט עצמו הוא בארמית (יש גם קצת לטינית אבל לא תירגמו) והיו כתוביות באנגלית. זה נחמד לגלות כמה ארמית דומה לעברית וערבית, ואיך אתה מזהה כל כך הרבה מילים בסרט. היהודים בסרט הוצגו כאשמים הראשיים במותו של ישוע. המנהיגות הרומאית בכלל לא רצתה לצלוב את הקדוש, אבל היהודים התעקשו. בזמן שישו נשא את הצלב על הגב המוכה שלו היהודים מאחורה צעקו. למרות כל זה, אני לא אגדיר את הסרט במילה אחת כ"אנטישמי". היו גם יהודים "טובים" וגם אם היהודים הם אלו ש"שלחו" אותו לצלב, החיילים הרומאים היו חבורה של סדיסטים חסרי לב שלא הפסיקו להצליף בבן האלוהים לרגע. מל גיבסון ממשיך במסורת שלו בביום סרטים אלימים, ואם חשבתם ש"לב אמיץ" היה ברוטאלי, חכו שתראו את הפסיון. מההתחלה ועד לסוף, ישו המסכן חוטף הצלפות בכל הגוף. הגרפיקה בסרט מגיעה לשיאה כשממסמרים אותו לצלב. אאוץ'. אני, שחשבתי שאוטוטו זה נגמר (הייתי חייב להשתין עוד מאז שיהודה תלה את עצמו מרגשי אשמה), טעיתי. אחרי שהסרט תם כולם נשארו לשבת והכומר של הכנסייה שחילקה את הכרטיסים לכולם נשא כמה מילים לאומה. אז מה המסר? כולנו הרגנו את ישו. לא היהודים, ולא הרומאים. ישו מת בשביל כולנו, בשביל החטאים של כולנו. כדי שאנחנו נוכל לחיות לנצח. סרט כזה אלים והמסר שלו זה לאהוב. אז תאהבו את כולם ותזכרו: JESUS LOVES YOU. BLESS YOU ALL.

kit k@t

New member
הפסיון?!

לקחו לי כמה שניות לקלוט... מאיפה השם המקורי הזה? אחרי די הרבה קריאה בנושא של ישו זה די ברור שלא היהודים הם אלו שצלבו אותו, אבל היה להם תפקיד די חשוב בזה. לפי מה שאני יודעת הסנהדרין יכל לחנון את אחד האסירים בגלל שזה יצא על פסח או משהו כזה, ובמקום לחנון את ישו הם בחרו לחנון איזה גנב אחר. היהודים לא רצו להפוך את ישו לאיזה אייקון ובמקום זה הם הרגו אותו... הרבה שכל לא היה להם... להגיד שמל גיבסון הוא אנטישמי על סמך הסרט הזה או על סמך העובדה שאבא שלו מכחיש שואה זה די אבסורדי. חשבתי שלימדו אתנו לא לשפוט בנים על חטאי אבות.... וזה לא קשור אליך ספציפית [אורן], סתם משהו שאנשים מעלים בזמן האחרון. ודבר אחרון, כשאני ואחי היינו קטנים ושמענו את השיר הזה "jesus loves you" התפוצצנו מצחוק בערך שעה.... איזה מין בן אדם חולני ממציא שיר כזה?! קאט

Doctor Evil

New member
פאקק

כתבתי הודעה שלמה וזה לא עלה.. הקיצר, את צדקת במה שאמרת על הקטע של הסנהדרין, הייתה להם את האפשרות או לחנון את ישו או לחנון איזה רוצח שפל שישב אצל הרומאים בכלא. אז כל ההמון היהודי צועק מאחורה "צטלבוהו!!! צטלבוהו!!!" (בארמית).. אז הרומאי שיחרר את הרוצח וישו הלך לצלב. יש מילה כזאת מסתבר, והפירוש המילולי של המילה פסיון הוא מסע הייסורים שישו אדוננו ורבנו מלך המשיח (
) עבר בדרכו האחרונה. ואת מתכוונת לשיר של סיימון וגרפונקל? קוראים לו mrs. robinson- "hey mrs. robinson, jesus loves you more than you would know"?? זה?

kit k@t

New member
לא...

יש שיק שהולך jesus loves you jesus loves you jesus loves you yes he does זהו עמוק קאט

חחחחחחחחחחחחחח מכירה!

נראה לי שזה אחד מהשירי כריסטמס שיש לי על הדיסק... אחרת אין לי מושג איפה שמעתי אותו אבל מכירה.

CosmikDebris

New member
רואים שלא למדת גמרא

בטח שארמית זה כמו עברית. בכלל אבא אמא זה בגלל ארמית - בעברית צחה זה אם ואב. וכל מיני דברים מגניבים כאלה.

Y 9

New member
מה זה גמרא?

שמעתי את זה בבר מיצוה אבל אין לי מושג מה זה PS: Real Madrid Vs. Bayern Munich אני אומר 2-0 למדריד הלכתי לראות.. c ya

נעמצי

New member
גמרא זה התורה שבעל פה.

נראה לי. נראה לי שההבדל בין התנ"כ לבין הגמרא זה שבתנ"ך הכל מתקופה ישנה יותר ושבתנ"כ זה דברים שכביכול התרחשו באמת ובגמרא זה דברים שרבנים כתבו בלעכס דניאל נבלע לי פה חחחחחחחחחחחחחחחחחחח

noa0912

New member
גמרא זה פירוש של חוקי התורה

ע"י חכמים... זה לא בדיק התורה עצמה... זה אכן מתקפה מאוחרת בהרבה

CosmikDebris

New member
בושה וחרפה

אנשים רואים כדורגל במקום ללמוד גמרא. יש את 5 חמשת חומשי תורה. ואז יש את הנביאים שהנביאים כתבו ואת הכתובים שהכתובים כתבו (?) . ומשה, בהר סיני קיבל את התורה בעל פה: ואז זה המשנה. והמשנה אפשר לפרש אותה איך שבא לנו (לא שעכשיו אנחנו לא יכולים), אז הגמרא מפרשת בדיוק ובלאגנים כאלה. וזה מגניב לגמרי, כי זה לוגיקה מגניבה לחלוטין. חוץ מזה גמרא זה שוס. אלל הייל סייטאן!

נעמצי

New member
היום יום אבל לאומי פה

אסור לדבר פה על כדורגל. האנשים ברחובות ממש נראם אומללים. והיה פא אקשן אתמול מה קרה? ביירן הפסידה.היא עפה מליגת האלופות . הפסרדים עלו. זוועה איזה סרטים פה הולכים. מגיע להם. חרא ל משחק הם נתנו אתמול

Doctor Evil

New member
גמרא שמרא

זה לא שלא ידעתי שיש דימיון, רק שלא ציפיתי לזהות כל כך הרבה מילים. אחרי הכל הארמית היחידה שאני יודע זה: דזבן אבא בתרי זוזי, חד גדיא הא הא הא חד גדיא... אחר השורה הזאת השאר במעורפל..דאכל לשונרא, דשתה למיא.. דדדדדדדדדדזבן אבא בתרי זוזי...

למעלה