Doctor Evil
New member
ראיתי את הפסיון
ההורים שלי קיבלו כרטיסים חינם ממכר של אבא שלי, אז אמרתי למה לא? לאור כל הקונטרוברסיה האדירה שהסרט יצר, רציתי לשפוט בעצמי ולראות על מה כל המהומה. פגשתי גם חברים מבית ספר שהיו שם, חלקם רואים את זה כבר בפעם השניה. עוד לפני שהסרט התחיל כולם כבר מצויידים בממחטות ומכינים את עצמם נפשית למה שעתיד להתרחש. הבאסה היחידה היא שידעתי איך הסרט הולך להיגמר
...הסרט עצמו הוא בארמית (יש גם קצת לטינית אבל לא תירגמו) והיו כתוביות באנגלית. זה נחמד לגלות כמה ארמית דומה לעברית וערבית, ואיך אתה מזהה כל כך הרבה מילים בסרט. היהודים בסרט הוצגו כאשמים הראשיים במותו של ישוע. המנהיגות הרומאית בכלל לא רצתה לצלוב את הקדוש, אבל היהודים התעקשו. בזמן שישו נשא את הצלב על הגב המוכה שלו היהודים מאחורה צעקו. למרות כל זה, אני לא אגדיר את הסרט במילה אחת כ"אנטישמי". היו גם יהודים "טובים" וגם אם היהודים הם אלו ש"שלחו" אותו לצלב, החיילים הרומאים היו חבורה של סדיסטים חסרי לב שלא הפסיקו להצליף בבן האלוהים לרגע. מל גיבסון ממשיך במסורת שלו בביום סרטים אלימים, ואם חשבתם ש"לב אמיץ" היה ברוטאלי, חכו שתראו את הפסיון. מההתחלה ועד לסוף, ישו המסכן חוטף הצלפות בכל הגוף. הגרפיקה בסרט מגיעה לשיאה כשממסמרים אותו לצלב. אאוץ'. אני, שחשבתי שאוטוטו זה נגמר (הייתי חייב להשתין עוד מאז שיהודה תלה את עצמו מרגשי אשמה), טעיתי. אחרי שהסרט תם כולם נשארו לשבת והכומר של הכנסייה שחילקה את הכרטיסים לכולם נשא כמה מילים לאומה. אז מה המסר? כולנו הרגנו את ישו. לא היהודים, ולא הרומאים. ישו מת בשביל כולנו, בשביל החטאים של כולנו. כדי שאנחנו נוכל לחיות לנצח. סרט כזה אלים והמסר שלו זה לאהוב. אז תאהבו את כולם ותזכרו: JESUS LOVES YOU. BLESS YOU ALL.
ההורים שלי קיבלו כרטיסים חינם ממכר של אבא שלי, אז אמרתי למה לא? לאור כל הקונטרוברסיה האדירה שהסרט יצר, רציתי לשפוט בעצמי ולראות על מה כל המהומה. פגשתי גם חברים מבית ספר שהיו שם, חלקם רואים את זה כבר בפעם השניה. עוד לפני שהסרט התחיל כולם כבר מצויידים בממחטות ומכינים את עצמם נפשית למה שעתיד להתרחש. הבאסה היחידה היא שידעתי איך הסרט הולך להיגמר