ראיתי אנשים ש....

TRANSFER

New member
ראיתי אנשים ש....

הופכים את תאריך הלידה הלועזי בשניות לתאריך לידה עברי.. רציתי לשאול איך הם עושים את זה? והאם יש לזה שיטה מיוחדת?

manew

New member
יש כמה דרכים

אם אתה מול מחשב כל מה שאתה צריך זה תוכנת לוח שנה ואם אני לא טועה יש קישור לזה בשירשור של "שנה עיברית" אם אתה לא מול מחשב אז יש כלל שאומר שכל 19 שנה התאריכים חוזרים על עצמם ואז כל מה שאתה צריך לדעת זה מתי חל ראש השנה ב19 השנים האחרונות ותוך כמה דקות אתה יכול למצוא כל תאריך חיים

TRANSFER

New member
לחיים..

התכוונתי לאנשים שיכולים להפוך תוך שניות את התאריך הלועזי לתאריך עברי ולא דרך המחשב אלא ע"י כמה חישובים בדף.. אני לא מחפש לדעת דרך המחשב אלא רציתי לדעת ע"י חישוב בראש. כתבת לי כלל של כל 19 שנים האם תוכל לפרט לי על זה?? אני מאוד אשמח אם תסביר לי איך זה עובד..

manew

New member
הסבר

הלוח היהודי מורכב מסדרות של 19 שנה מבחינה של שנים מעוברות ומבחינת החפיפה עם הלוח הנוצרי ומעוד כמה בחינות כלומר אם השנה היתה מעוברת בעוד 19 שנים (תשפ"ב) גם תהיה שנה מעוברת ואם היום 18/8 וכ' באב עוד 19 שנים יצאו גם שתיהם באותו יום אבל לא בהכרח ביום שני ועכשיו אם אני יודע מתי חל ראש השנה בשנה זו (מבחינת התאריך הלועזי) ואני מכיר את סימני השנים (מתי מעוברת וכמה ימים בשנה וכדו') אני יכול למצוא בכמה חישובים כל תאריך רצוי ההסבר די מופשט אני יכול להרחיב אותו אבל אני לא יכול ללמד אותך מספיק כדי שתדע לעשות את זה בעצמך כי אני לא עד כדי כך בקיא בזה חיים

TRANSFER

New member
או.קיי....

לא הבנתי את ההסבר כי זה נראה לי קשה.... אבל הבנתי כמה דברים מדבריך שכל 19 שנים התאריך הלועזי והעברי נפגשים באותו יום, אבל לא בהכרח היום שהיה לפני 19 שנים... אז אם למשל ב- 01/09/1986 איך אני אדע לפי היום שהוא כ' באב התשס"ג ו 18/08/2003 בלועזי לחשב את התאריך העברי.. אז אני מחסיר 19 שנים משנת תשס"ג 19 שנים והגענו לשנת התשמ"ד ומה זה נותן לי בדיוק?? ושנת 1984 בלועזי... או למשל במקרה שלי נולדתי בשנת 1986 ובעברי בשנת התשמ"ו אז אני מחסיר 19 שנים ואני מגיע ל1967 ובעברי לשנת התשכ"ה מה זה נותן לי.. איך אני ממשיך הלאה?

asaf2000

New member
יש דרך אחרת

מישהו אמר לי פעם ושכחתי. יש איזושהי דרך מתמטית להפוך את התאריך!

TRANSFER

New member
אם תיזכר או שתשמע...

שוב את הדרך, אז מאוד מאוד אשמח לדעת את השיטה...

manew

New member
הדרך שרשמתי

כמובן שלא רשמתי הכל ואני גם לא יודע הכל אבל בו ניקח את המקרה שנתת ונחזור מהיום 19 שנה אז אני יודע שכ באב תשמ"ד יצא ב18/8/84 ואני רוצה להגיע ל 1/9/86 כלומר עוד שנתיים ו12 יום (לפי הלועזי) שזה יוצא 365*2 +12 יוצא 742 יום ואם אני יודע כמה ימים יש בכל שנה יהודית בשנים המדוברות אני יכול למצוא בקלות את התאריך העיברי אני מקוה שעכשיו מובן יותר

למעלה