ראיית חשבון

• פותח הנושא THBV
  • פורסם בתאריך

nirdagan

New member
אם זה כל כך רע, אז למה אינך...

פורש מהלימודים ומחליף מקצוע? ניר

nirdagan

New member
בדיוק האלטרנטיבה הינה...

שאתה יכול לבחור בכל מקצוע החל מפועל בנין וכלה במנתח מערכות מידע. משום שציינת שאתה סטודנט אני מניח שאינך אדם בן שמונים שיקשה עליו להחליף מקצוע, עקב גילו המתקדם. ניר

THBV

New member
ראיית חשבון

אני שוקלת ללמוד ראיית חשבון, לשם כך עליי להכיר יותר את מהות המקצוע.אני פונה בעיקר למנהל הפורום, כבעל ניסיון בתחום ראיית חשבון. כדי להחליט האם המקצוע אכן מתאים לי עליי ללמוד על אופיו. מנהל הפורום הנכבד, ברשותך, אפנה אליך מספר שאלות: 1.האם בעבודה נדרשת עבודת צוות? האם רמת האינטראקציה הינה מצומצמת? מדובר לרוב בעבודת ניירת? 2.מהי רמת העצמאות שיש לעוסק במקצוע? 3.האם על רואה החשבון להיות בעל יכולת שכנוע והידברות? באילו מקרים זה בא לידי ביטוי? 4. האם המקצוע דורש הפעלת סמכות? 5. האם כיום המקצוע מבוקש בשוק העבודה? מהו גובה השכר? האם ניתן כיום למצוא עבודה בתחום? 6.במה מסתכמים תפקידיו של רואה החשבון? 7. האם קיימים קשיים ממשיים לעבור את הבחינות של המועצה לרואי חשבון? 8. כיצד מתבצע ייצוג הלקוחות בפני שלטונות המס, לדוגמה? 9. האם לימודי חשבונאות באוניברסיטה קשים במיוחד? האם הם מעניינים? בתודה מראש!

PINIZ

New member
שאלה הרת גורל

ומאחר ומדובר בגורלך לעתיד אז אהיה זהיר מאוד. 1.כן,כן וכן. 2.ככל שהנסיון מצטבר העצמאות גדלה. 3.כן, ככל מי שעוסק במשא ומתן. 4.כן!!! 5.כן,ועולה ככל שהנסיון גדל. 6.בקורת, מו"מ וניהול. 7.כן. 8.ע"י רו"ח בדרך כלל. 9.לגאונים זה קל. מעניינים? תלוי באישיות.

THBV

New member
למנהל הפורום

תודה רבה על תשובותיך. האמת היא שתגובת הסטודנט קצת הפחידה אותי. אני מודעת לעובדה שהלימודים אינם קלים, אבל אם מדובר במקצוע מבוקש, צריך להשקיע ולהתמיד,שום דבר לא קל בחיים...אבל האם זה כל כך זוועתי כפי שתואר עי´ הסטודנט? האם לימודי כלכלה מעניינים יותר?. למדתי כלכלה בתיכון ומאוד אהבתי את המקצוע, במיוחד שהשגתי בו ציונים גבוהים ללא קשיים מיוחדים. אני מודעת לעובדה שבאוניברסיטה הכל יהיה הרבה יותר קשה, אבל שווה לנסות, הלא כן? האם שילוב של כלכלה וחשבונאות הוא טוב? מנהל הפורום הנכבד, אנא, תוכל לפרט קצת על שאלותיי בהודעה הקודמת, אולי להמחיש עי´ דוגמאות? זה מאוד חשוב לי. בקשר לבחינות הגמר, שמעתי על רפורמה בתחום. זה עשוי לעזור? האם השקעה היא אינה ערובה להצלחה בבחינות האלה? תודה רבה על ההענות!

PINIZ

New member
בכנות

אני חושב שאני אוביקטיבי שהרי אינני בעל מכללה ואין לי אינטרס בהעלאת מספר הסטודנטים (שמספרם פחת לאחרונה). הלימודים קשים עד למאוד וכך גם הבחינות , אלא שאני סבור כמאמר חז"ל "לפום צערא אגרא" (תרגום - לגודל המאמץ והצער גודל השכר). גם הסטודנט שהפחיד אותך אינו מצטער על בחירתו בסופו של דבר. יתר על כן, שני ילדי לומדים חשבונאות ולא הם ולא אני מצטערים על כך. מכאן תסיקי מה דעתי הלא משוחדת

THBV

New member
למנהל הפורום

שוב תודה! אשמח אם תוכל להתייחס לשאלותיי הנוספות: 1.ומה באשר לכלכלה? האם זה קשה באותה המידה? 2.ממה בעצם נובע הקושי הגדול הן בלימודים והן בבחינות בחשבונאות? 3.מה דעתך על שילוב של כלכלה עם חשבונאות במסגרת מסלול דו-חוגי? האם זה קשה מדי? או שמא לתרומה להשכלה בתחום הכלכלי יש יתרון גדול הגובר על הקשיים הכרוכים בדבר? 4.באילו מקרים באה לידי ביטוי הפעלת סמכות, כפי שציינת ? כיצד נערך ייצוג הלקוחות בפני שלטונות המס? האם ייצוג לקוחות בפני שלטונות המס הינו חלק אינטגרלי מעבודת רואה החשבון? האם יש אפשרות שלא לעסוק בכך ולבחור תחום עיסוק אחר? תודה רבה לך, לתשובותייך יש עבורי חשיבות רבה בדרך לקבלת החלטות הרות גורל, כדבריך.

PINIZ

New member
תשובות

1.הלימודים בכלכלה קלים ואולי גם מעניינים יותר. 2.מחומר הלימודים הרב והמסובך. 3.לדעתי כדאי גם אם זה קשה יותר. הנושא כבר נדון בעבר בפורום. 4.א.בהפעלת צוות עובדים שבאחריוך. ב.היצוג נעשה ע"י יפוי כח שניתן מהלקוחץ ג.חלק אינטגרלי של רו"ח בפרקטיקה הפרטית . ד.כן.

kitsis

New member
נמצא בדיוק באותו המצב

נמצא בדיוק באותו המצב ואשמח אם נשתף אחד את השני בהתלבטויות שלנו

THBV

New member
אשמח מאוד, אתה מוזמן לכתוב על

על ההתלבטויות שלך!

למעלה