ראיית חשבון

aaron6

New member
ראיית חשבון

רציתי לדעת האם מכללת רמת גן נחשבת לטובה בלימודי ראיית חשבון? ומה הסיכוי שלי להשתלב בעתיד בעבודה כבוגר מכללה זו?

ראיית חשבון

אנחנו נמנעים מהבעת דעה על מוסד לימודים כלשהו.לימודי חשבונאות במכללה אינם מקנים תואר אקדמי.

הבהרה ותיקון

מהתשובה שניתנה לאהרון משתמע שלימודי חשבונאות במכללה - בכל מכללה
- אנם מקנים תואר אקדמי, ולא כך הוא. קיימות מכללות, כגון המסלול האקדמי - המכללה למינהל, המכללה להוארת הטכנולוגיה, מכללת רופין, ואחרות, שבהן הלימודים בהתמחות בחשבונאות הם במסגרת אקדמית המקנה תואר אקדמי ישראלי המוכר ככזה לכל דבר ועניין. כוונת המשיב/ה בשם מכון הדסה היתה מן הסתם שלימודי חשבונאות במכללת רמת גן, באופן ספציפי, נחשבים כלימודים חוץ-אקדמאיים ולכן אינם מקנים תואר אקדמי אלא רק משמשים כהכנה לבחינות מועצת רואי חשבון. חשוב גם להאיר את עיני השואל שבכוונת המוסדות המפקחים לבטל בעתיד הקרוב את האפשרות ללמוד לבחינות מועצת רואי חשבון במסלול אקסטרני ולחייב את כל הניגשים לבחינות הסופיות במועצה לעשות זאת לאחר שישלימו תואר אקדמי בחשבונאות. הייתי מצפה ממכון הדסה כמוסד בעל שם ומנהל הפורום למשנה זהירות בתשובות.

Kiru

New member
שאלה

האם לאחר שיתבטל המסלול האקסטרני, עדיין יהיו זמינים מסלולי לימודי תעודה בחשבונאות לבעלי תארים אחרים?

אין סיבה שמסלול לבעלי תואר ישתנה

ולא ידוע לי על כוונה לבטל מסלול זה. גם היום תלמידים במסלול תעודה לאחר תואר הלומדים במוסדות האקדמיים נהנים מאותם פטורים מבחינות מועצת רואי חשבון שנהנים מהם תלמידים שלומדים לתואר ראשון בהתמחות בחשבונאות. זאת בניגוד לתלמידים במסלולים אקסטרניים שלוקחים את בחינות המועצה באופן עצמאי. עם זאת יש לזכור שתלמידים בעלי תארים רלוונטיים שאינם חשבונאות יכולים לקבל גם היום פטורים מסויימים מבחינות מועצה על סמך קורסים שלמדו בתואר ראשון בלי ללמוד בהתמחות בחשבונאות. אני מציע לפנות למועצת רואי חשבון עם שאלות ספציפיות על פטורים ספציפיים. בהצלחה.

למעלה