ראיונות קבלה

Yuli Gama

New member
ראיונות קבלה

אני מסימת עוד שנה תואר ראשון ורוצה להמשיך ללימודי המשך. במקצוע שאני רוצה להמשיך אליו יש חובה של ראיונות קבלה בכניסה. מבחינת ציונים אני כנראה ניכנסת, אבל העניין של הראיונות נשמע לי די מפחיד. על מה בד"כ מדובר? עד כמה זה גורלי, אם הציונים כן מספיק טובים.

Golgi

New member
תלוי במקצוע...מה את לומדת?

יש פקולטות/חוגים שעושות מיון על סמך ראיונות קבלה, ואז זה באמת קריטי ויש כאלו שעושים מיון רק על סמך הציונים וראיונות משמשים רק ככלי הערכה שולי...

fighter21

New member
תשמעי

ראיון עבודה הוא הכלי המרכזי לכניסה למקצוע, בכל מקצוע, בכל מקום.. לרוב המעסיקים בקושי יהיה אכפת איזה ציונים היו לך, יותר יהיה להם חשוב איזה בן אדם את.

Yuli Gama

New member
אני לא מדברת על ראיונות עבודה

אלא על ראיונות קבלה ללימודים לתואר שני.

Golgi

New member
כן, במקצוע הזה ראיון הוא דבר חשוב

מאוד. סף הקבלה שמופיע בידיעון (85 או 80) זהו התנאי המינימלי כדי להירשם, אבל נורא קשה להתקבל עם ממוצע כזה. הסיכוי שלך להתקבל הוא פונקציה של 3 גורמים: 1) ממוצע ציונים 2) ראעון אישי 3) המלצות ככל שיש לך ציונים יותר טובים, כך תצטרכי פחות להתאמץ בראיון (אבל עדיין) ולהפך - ככל שציונים שלך פחות טובים (ויותר קרובים לסף הקבלה) כך תצטרכי ממש להתאמץ ולהיכיח את עצמך בראיון. גם להמלצות יש משקל לא קטן, לכן מאוד כדאי להתאמץ להשיג המלצות טובות ממרצים, במיוחד טוב לקבל המלצות ממרצים מאוניברסיטת ירושליים (רק שם יש יעוץ גנטי למיתב ידיעתי) ו/או ממרצים בעלי שם טוב במדע. בהצלחה.

Yuli Gama

New member
המממ...

אתה יודע אולי מה היה ציון הכניסה של שנה שעברה? 1.מה זה בד"כ הראיון הזה? מול ראש חוג? מול ועדת קבלה? מה הם רוצים לבדוק? 2. איזה סוג של המלצות? (כן, אני מבינה שהמילה "המלצה" אמורה להסביר את עצמה
אבל יותר ספציפי?)

Golgi

New member
אני לא יודע בדיוק מה קורה בפקולטה

לרפואה בירושליים, אבל בד"כ כפי שאמרתי במדעי הרפואה (יעוץ גנטי שייך לשם) ובמדעי החיים לתואר שני אין סף קבלה אחיד, כי זה תלוי לא רק בציונים, אלא גם בראיון ובגורמים אחרים. לפעמים יש סף לא רשמי (נגיד ניתן להירשם עם 80, אבל למי שיש פחות מ-85 אין כמאט סיכוי להתקבל), אבל זה צריך לשאול את הסטודנטים או המרצים שם וגם עם קיים כזה דבר, אז זה לא תמיד חד וחלק, בד"כ בכל זאת ניתן להתקבל עם ציון קצת יותר נמוך בתנאי שהפרמטרים האחרים הם טובים. בראיון בודקים 2 דברים: 1) ידע שלך. בד"כ מתמקדים יותר במקצוע שאת הולכת ללמוד - עם מדובר בגנטיקה של אדם, אז בגנטיקה, אבל בהחלט יכולים לשאול גם על תחומים אחרים שלמדת בתואר ראשון. 2) חשיבה מדעית 3) אם מדובר בתחום של יעוץ גנטי שבוגריו יצטרכו לבוא במגע עם אנשים ודווקא בנושאים הרגישים ביותר, סביר להניח שמנסים לבדוק גם את תכונות האופי שלך (איכפתיות, טיב לב, רגישות וכו'). כדאי שקודם כל תתקשרי לחוג ותשאלי אותם בדיוק איך מתנהל הראיון, לפחות משהו הם יגידו. המלצות - מדובר בהמלצות של מרצים מאוניברסיטה (ולפעמים גם אנשים אחרים כמו מעסיקים למשל) שמכירים אותך ומוכנים להעביר חוות דעת עליך. זה יכול להיות, למשל, מנחה שלך במעבדה מתקדמת בתואר ראשון, מנחה בסמינריון וכו'.

למעלה