ראיונות עבודה

mike791

New member
ראיונות עבודה

שלום לכל חברי הפורום. אתם פשוט נהדרים! זוהי הופעה ראשונה שלי בפורום הזה ואני חייב לציין שהוא ממש לא דומה לשום פורום אחר שהייתי בו אי פעם. כל כך הרבה אהבה, אמפתיה, תמיכה ועידוד - לא ייאמן. כל הכבוד לכולכם. זה באמת משמח! תודה נפרדת על הקליפ של הייד פארק - מאוד יפה! שושי - את מדהימה! אני יודע שקיבלת כבר הרבה פידבקים וח"ח, אבל בכל זאת אחזור על הדברים ששמעת כבר - היית נהדרת!!! הלווי ולכל המגמגים הייתה גישה כמו שיש לך וכזאת שמחת חיים ואומץ וכוח רצון. עכשיו, רציתי לשאול אתכם שאלה שחשובה לי. אני בן 25, השתחררתי לפני חצי שנה מהצבא ומאז אני מחפש עבודה במקצוע (מדעי המחשב). לא אתאר את כל התהליך אבל במילה אחת - מדכא. וכמו רוב המגמגמים אני נופל לפיתוי להאשים את הגמגום בכך שאני לא מצליח להשיג את מטרתי. בעצם אני רואה שני דברים שמונעים ממני מציאת עבודה - חוסר ניסיון בתחום שבו אני מחפש עבודה (אחרי שסיימתי תואר הלכתי לצבא והעבודה שעשיתי שם בקושי יכולה להיחשב כניסיון) והגמגום. ליתר דיוק, אני סבור שהגםגום בפני עצמו לא מהווה מכשול כי עד כה הסתדרתי טוב בכל שלבים בחיי, אני פשוט חושב שלא אוכל לעבור ראיון עבודה בהצלחה. ואין עבודה שמקבלים אותך אליה ללא ראיון! אני יודע שבראיון אני אגמגם יותר מהרגיל, אתרגש ולא אצליח ליצור רושם טוב. וכשאין לך ניסיון זה הדבר היחיד שיכול לשכנע מעסיק לקחת אותך - הדברים שאתה מספר על עצמך, אומר לו עד כמה תהיה טוב, אחראי, רציני וכו' וכו', בקיצור, ככל שיותר תדבר ותתלהב, כך סיכויך יגדלו. אבל זה בדיוק מה שאני לא יכול - לדבר הרבה בתנאי הלחץ! אני פשוט נתקע ומתחיל לדבר מקוטע, מחליף מילים ונמנע מתקשורת ככל האפשר. הכי מעצבן זה שאני יכול לדבר שוטף או לגמגם קלות ולא לשים לזה לב יותר מדי ברוב המצבים האחרים. אילו היה נהוג לערוך ראיונות בהליכה, או על קפה וסיגריה או אם המראיין היה בן אדם שאתה מכיר, אז לא הייתה לי שום בעיה. פשוט המצב של חדר, שולחן ובן אדם זר מולך משתק אותי ואת הדיבור שלי. וזה קורה בתת-מודע, אני משכנע את עצמי שהכל בסדר ושום דבר רע לא קורה איתי, אבל הגוף שלי לא מקשיב למוח ומסרב לתפקד בצורה נורמאלית. אז השאלה - מה עושים?! איך לעבור ראיונות עבודה? איך לא לפחד מהם? אני יודע שאהיה עובד מעולה בכל מקום שייתן לי הזדמנות, רק איך להיכנס למקום הזה?! בפורום למובטלי היי-טק אני רואה שאנשים עוברים עשרות ראיונות עד שמוצאים עבודה וזה מתסכל אותי עוד יותר. אני בינתיים עברתי רק אחד וזאת לא הייתה חוויה הכי נעימה (וגם כמובן לא קיבלו אותי למרות שתאמתי את הדרישות המקצועיות שלהם ואני נוטה להאמין שהגמגום היה מעורב בזה.) אז מצד אחד אני רוצה להיות מוזמן לראיונות (שזה לא קורה) ומצד שני אני שמח איפה שהוא בתוכי שלא מזמינים אותי כי ככה אני לא אצטרך לסבול בראיון. אז איך אפשר לפתור את המצב? מצטער על אורך ההודעה, מקווה שלא הקשיתי יותר מדי על הקוראים. אשמח ואודה לכל תגובה, הערה ועצה! ושוב תודה על הפורום למנהליו וחבריו. נ.ב. מישהו מכיר חברה שצריכה עובדים בתחום המחשבים? :)

sprk78

New member
שלום וברוך הבא.

היות וגם אני סיימתי את לימודי במקצועך ומחפש עבודה אני מבין אותך. אך בליבי יש מחשבה אחת , מי שלא מקבל אותי בגלל הגימגום הוא לא ראוי שאני אעבוד אצלו בכלל ותאמין לי אני ממש מאמין בזה. אני לחוץ מאוד לפני ראיונות עבודה אך בכל אופן משתדל כמה שאני יכול להציג את מה שאני ומי שאני. לפחות בראיון אחד אמרו לי שאני עושה רושם של בחור רציני, בעל אמביציה ומסור כל זאת למרות שממש גימגמתי ולרגע לא חשבתי שאילולי לא הייתי מגמגם הייתי עושה רושם רב יותר(אולי מבחינה מילולית כן) אבל אני תמיד אפילו שנתקע משתדל לומר את כל מה שתכננתי לומר. תשמח שמזמינים אותך לראיונות , מכיוון שהיום לרבים וטובים שסיימו גם ללא גימגום יש קושי רב במציאת עבודה וכן בכלל לזימון לראיון. מחר או מחרתיים (אם תרצה) אענה לך בצורה יותר מפורטת כרגע איני יכול. בהצלחה.

mike791

New member
תודה על התגובה!

כן, אני אשמח אם תענה לי בצורה יותר מפורטת כשתהיה לך אפשרות. תודה.

sprk78

New member
היי שוב

"עכשיו, רציתי לשאול אתכם שאלה שחשובה לי. אני בן 25, השתחררתי לפני חצי שנה מהצבא ומאז אני מחפש עבודה במקצוע (מדעי המחשב). לא אתאר את כל התהליך אבל במילה אחת - מדכא. וכמו רוב המגמגמים אני נופל לפיתוי להאשים את הגמגום בכך שאני לא מצליח להשיג את מטרתי" תשובה: למה לך להאשים את הגימגום? ברגע שאתה מאשים בעצם את הגימגום אתה נותן לזה לגיטימציה להמשיך . אסביר למה אני מתכוון: נניח ואתה יודע שבגלל הגימגום אתה לא מצליח, אז מתי שתרגיש שבפניך עומד מצב כלשהו שאולי תצליח בו ואולי לא , תגיד לעצמך כבר אם אני לא אצליח זה יהיה בגלל הגימגום (ברגע שעשית את זה נכנסת למעגל קסמים שקשה מאוד לצאת ממנו אלא אם כן תבין את בסיסו). מעגל קסמים זה ימנע ממך הצלחות ואתגרים נוספים שהיית יכול לקחת על עצמך אבל מראש תפסול אותם. כמו כן שתידע לך שלא כולם יכולים לעמוד באתגרים שהציבו בפניהם, לכן אין שום קשר לגימגום אשר מונע ממך להשיג את האתגרים. "בעצם אני רואה שני דברים שמונעים ממני מציאת עבודה - חוסר ניסיון בתחום שבו אני מחפש עבודה (אחרי שסיימתי תואר הלכתי לצבא והעבודה שעשיתי שם בקושי יכולה להיחשב כניסיון) והגמגום. ליתר דיוק," תשובה: מה שמונע ממך להשיג עבודה , זה החוסר ניסיון לא הגימגום. הרי לא חסרים מנהלים , אנשים עובדים, מתכנתים וכד' מגמגים. יש רבים וטובים הבעייה היא הנסיון. כידוע לך, לפחות אצלי התחלתי שענף ההייטק שיגשג ולכן כל מי שסיים קורס של שבוע וחצי בסיוון קיבלו אותו לעבודה. בינתיים אנשים אלו צברו ניסיון , והיום שמהנדסים מסיימים הם נתקלים בסירוב בגלל חוסר ניסיונם. הבוסים "החכמים" הללו לא חושבים לטווח הארוך. אולי לאנשים הללו יש ניסיון, אך לעולם לא תהיה להם את החשיבה המהנדסית והתאורטית להבנת הבעיות, ניתוח בעיות וכן רעיונות שנתקלו בהם בכל התואר. "אני סבור שהגםגום בפני עצמו לא מהווה מכשול כי עד כה הסתדרתי טוב בכל שלבים בחיי, אני פשוט חושב שלא אוכל לעבור ראיון עבודה בהצלחה. ואין עבודה שמקבלים אותך אליה ללא ראיון! אני יודע שבראיון אני אגמגם יותר מהרגיל, אתרגש ולא אצליח ליצור רושם טוב. וכשאין לך ניסיון זה הדבר היחיד שיכול לשכנע מעסיק לקחת אותך - הדברים שאתה מספר על עצמך, אומר לו עד כמה תהיה טוב, אחראי, רציני וכו' וכו', בקיצור, ככל שיותר תדבר ותתלהב, כך סיכויך יגדלו. אבל זה בדיוק מה שאני לא יכול - לדבר הרבה בתנאי הלחץ! אני פשוט נתקע ומתחיל לדבר מקוטע, מחליף מילים ונמנע מתקשורת ככל האפשר. הכי מעצבן זה שאני יכול לדבר שוטף או לגמגם קלות ולא לשים לזה לב יותר מדי ברוב המצבים האחרים." תשובה: היות וכתבת פיסקה זאת , אתה בעצם מאשש את דברי הקודמים שהגימגום לא מהווה מכשול אלא המחשבה שהוא כן, אך פה יש לך ספק קטן בעצמך וחבל. אתה כן יכול לדבר הרבה בתנאי לחץ- תתקע , תגמגם גם לי זה קורה, אך בסוף אני דואג להבהיר למי ששומע אותי את כל מה שהתכוונתי ובדרך כלל זה לא מלווה בהחלפת מילים. יותר חשוב לי לומר את כל מה שעל ליבי מאשר הדיבור עצמו. "אילו היה נהוג לערוך ראיונות בהליכה, או על קפה וסיגריה או אם המראיין היה בן אדם שאתה מכיר, אז לא הייתה לי שום בעיה. פשוט המצב של חדר, שולחן ובן אדם זר מולך משתק אותי ואת הדיבור שלי. וזה קורה בתת-מודע, אני משכנע את עצמי שהכל בסדר ושום דבר רע לא קורה איתי, אבל הגוף שלי לא מקשיב למוח ומסרב לתפקד בצורה נורמאלית." תשובה: שמעת על דימיון מודרך (זאת טכניקה מסויימת שנעזרת בדימיון) אתה מדמה מצב כלשהו מראש ומנתב אותו לכיוונך. נניח ואתה יודע שעם חבר שלך אתה לא מגמגם. תיקח 3 נשימות עמוקות ותוציא את האוויר לאט. תדמיין לפני הראיון או בזמן ראיון את האדם שיושב לפניך שהוא בעצם חבר שלך משכבר הימים. תחוש , תרגיש , תיתן לו להיות חבר שלך בדימיונך. שיטה זאת תעזור לך מאוד להשיג את מטרתך. אני גם עם חברי הטובים מגמגם ולכן שיטה זאת לא ישימה עלי. "אז השאלה - מה עושים?! איך לעבור ראיונות עבודה? איך לא לפחד מהם? אני יודע שאהיה עובד מעולה בכל מקום שייתן לי הזדמנות, רק איך להיכנס למקום הזה?! בפורום למובטלי היי-טק אני רואה שאנשים עוברים עשרות ראיונות עד שמוצאים עבודה וזה מתסכל אותי עוד יותר. אני בינתיים עברתי רק אחד וזאת לא הייתה חוויה הכי נעימה (וגם כמובן לא קיבלו אותי למרות שתאמתי את הדרישות המקצועיות שלהם ואני נוטה להאמין שהגמגום היה מעורב בזה.)" תשובה: היות וראית אנשים אחרים שלא מגמגמים שהם לא עברו ראיונות, מדוע היית צריך להוסיף את השורה "שהגימגום היה מעורב בזה"? אין קשר לשני הדברים מצטער לשבור לך מיתוסים ואם יש קשר כפי שציינתי לא שווה בכלל שתעבוד במקום כזה שלא מעריכים אותך בזכות מי שאתה אלא בזכות הוייתך החיצונית. "אז מצד אחד אני רוצה להיות מוזמן לראיונות (שזה לא קורה) ומצד שני אני שמח איפה שהוא בתוכי שלא מזמינים אותי כי ככה אני לא אצטרך לסבול בראיון. אז איך אפשר לפתור את המצב? " תשובה: כל סבל שתעבור בחיים ולא תמות ממנו יחשל אותך. שמעת בטח על כל מיני מקרים שהתבררו אח''כ כ-נס? אספר לך מקרה, אני מכיר כמה אנשים שהוזמנו לראיונות בעבר, לא עברו ולאחר מכן הגיע זמנם, זומנו לראיון ועברו. החברה הקודמת פשטה את הרגל , היתה בחובות ואז בדיעבד הם הודו לאלוהים שהם לא התקבלו לשם. מצטער על אורך ההודעה, מקווה שלא הקשיתי יותר מדי על הקוראים. אשמח ואודה לכל תגובה, הערה ועצה! ושוב תודה על הפורום למנהליו וחבריו. נ.ב. מישהו מכיר חברה שצריכה עובדים בתחום המחשבים? :) תשובה: אל תצטער, הפורום הזאת נועד בכדי שאנשים ישפכו את ליבם ואנשים אחרים מנוסים יותר או פחות יחוו את דעתם על הנדון. ל נ''ב שלך אני מצטרף היות וגם אני מחפש עבודה בתחום המחשבים(הנדסה). אם אכיר אפנה אליך בפרטי ואני מקווה מאוד שההפך. בהצלחה רבה ואל תהסס לשאול כל שאלה.

mike791

New member
תודה על

התשובה כה מפורטת, לא ציפיתי לכזאת השקעה :) זה שוב מוכיח עד כמה אתם אכפתיים ומתחשבים. אתה צודק בכל מה שאמרת, הבעיה רק לזכור את כל זה כל הזמן בראש וליישם את זה. אבל אני משתדל ומתכוון להשתדל עוד יותר. לגבי העבודה, אין בעיה, נעזור אחד לשני. בהצלחה גם לך! ושוב תודה על הכל.

shuky63

New member
אתן לך עצה מעשית שנתתי כבר בעבר

הראיון מתחיל.אחרי 2-3 משפטים בהם גמגמת והמראין כבר יודע שאתה מגמגם אבל לא נעים לו לשאול אותך על זה כדי לא להביך אותך,אתה מעלה את נושא הגימגום. אתה אומר משהו כמו: אתה שומע שאני קצת מגמגם אז אני רוצה לצין שכרגע הגימגום שלי די כבד כי אני מתרגש מהראיון אבל בדרך כלל אני מדבר די שוטף ובצד המקצועי כשאני מדבר עם לקוחות ועמיתים לעבודה אף פעם לא היתה לי בעיה . יתכן שהמראין ישאל אותך שאלה או שתים בנושא אבל תשתדל לא למשוך את השיחה על הגימגום יותר מידי ולחזור לנושא הראיון. מבטיח לך שזה יוריד ממך הרבה לחץ כי חשוב לך להבהיר למראין שהגימגום לא מפריע לך בעבודה והנה עשית את זה.ככה אתה יכול להתרכז בנושאים המקצועיים. ורוב הסכויים שהשטף שלך יעלה.

mike791

New member
זה מה שאני עושה...

בדרך כלל. אז הוא (היא) אומר לי משהו כמו "זה בסדר, אל תתרגש, קח את הזמן שלך..." אבל זה לא עוזר כי הבעיה היא איפה שהוא בפנים. כלומר אני נראה רגוע ואני באמת רגוע אבל ממשיך לגמגם למרות השימוש בכל הדברים המומלצים (נשימות ארוכות, התחלה רכה וכו'). וזה פשוט מונע ממני להוציא את כל מה שיש לי להגיד. ויש לי הרבה כי אני ממש רוצה לעבוד ולחשוף את כל תכונותיי הטובות. בקיצור, לא קשה לי לדבר על הגמגום, פשוט קשה לי לדבר עם הגמגום (למי לא? :) ). אני צריך סביבה מסוימת כדי שזה לא יפריע לי והסביבה של ראיון עבודה היא במקום לפני האחרון ברשימה...

למעלה