ראיונות עבודה.

graphe60

New member
ראיונות עבודה.

אשמח לטיפים והכוונת עבור ראיון עבודה. לאחר מספר שנים באקדמיה יוצא לחפש
תפקיד מאתגר ומעניין. רציתי לדעת אם איזו רשימה אני אמור להגיע למקום עבודה ?

שכר - כמה דורשים נניח והממוצע בשוק הוא X, להוסיף 2-3K ?
תנאי סוציאלים ופנסיונים - קרן השתלמות, פנסיה וכו' ?

מה עוד צריך לבקש ולברר? מעולם לא הייתי בראיון רציני בחברה גדולה ורצינית אשמח לטיפים.

כששואלים על תכונות רעות - מה באמת עונים?
בכלל טיפ יתקבל בברכה. תודה!

Lhuna1

New member
זה תלוי בסוג המשרה וסוג הארגון

כיוון שלכל תפקיד מקובלים דברים אחרים.
תלוי גם בניסיון ובדיע שאתה מביא עמך.
אבל באופן כללי:
&nbsp
שכר - כן, בעיקרון נכון להסתכל על טבלאות השכר העדכניות למקצוע המדובר, ולתת טווח שכר שיהיה מקובל עליך בסביבות המספר הזה.
&nbsp
תנאים סוציאליים: פנסיה אתה תקבל בכל מקרה כי זה החוק.
שאר התנאים יכולים להיות קרן השתלמות, סבסוד ארוחות צהריים, רכב ליסינג, ביטוחי בריאות שונים, ימי חופשה (מעבר למינימום המחוייב בחוק) וכו' - בד"כ יציעו לך את מה שמקובל באותו ארגון ונותנים לכל שאר העובדים בדרגה שלך. רוב הדברים האלו אינם ניתנים למיקוח (כלומר אתה יכול לנסות, אבל רוב הסיכויים שלא יסכימו לתת לך משהו שלא נותנים לאחרים בחברה.) יוצא דופן זה ימי חופשה (אפשר להתמקח אם חשוב לך).
&nbsp
מה עוד לברר? תחשוב מה מעניין אותך ומה חשוב לך.
גמישות בשעות? נסיעות עבודה לחו"ל (כן/לא)? דרישה לזמינות מהבית מעבר לשעות העבודה? אווירה בצוות? אוכל כשר? דברים ספציפיים שקשורים למקצוע שלך?
&nbsp
תכונות רעות - נסה להיות אמיתי ולחשוב מראש על תכונה או שתיים שהיית רוצה לשנות בעצמך, אבל שלא קריטיים לתפקיד המדובר.
נסה בתשובה גם להראות איך אתה מתמודד עם החסרונות האלו ומנסה להשתפר.
&nbsp
בהצלחה!

Lhuna1

New member
סייג לדברים שכתבתי למעלה

יתכן שיש מקצועות בהן מקובל להתמקח גם על כל שאר הנושאים שכתבתי (עלה בדעתי שיתכן שמה שאני מכירה מהמקצוע שלי אינו בהכרח נכון לתחומים אחרים).
&nbsp
&nbsp
תנאים סוציאליים נוספים שלא הזכרנו זה פיצויי פיטורים. לפי החוק מחוייבים לתת לך רק במקרה שתפוטר. יש חברות (מקובל בהיי טק לדוגמה) שמתחייבות לתת לך אותם גם אם תתפטר מרצונך (בד"כ בכפוף לחתימה על סעיף 14, שלפיו אתה מוותר על "השלמות" לפיצויים כך שהסכום יכול להיות קטן יותר). מדובר לפעמים בהרבה כסף אז זה נתון משמעותי כאשר אתה משווה בין חברות.
&nbsp
נתון נוסף להשוואה, אם אתה במקצוע שמקובל בו לעבוד "שעות נוספות גלובליות", זה ההפרשות הסוציאליות הן על כל השכר או רק על מרכיב הבסיס - שוב, יכול להיות מדובר בסכומים משמעותיים.
&nbsp

לונה, אכן תשובה רצינית ומקיפה.

אני רק אוסיף שסעיף 14 היום הוא כבר חוק, וכולם צריכים לחתום עליו. הוא באמת מבטיח שגם במקרה של התפטרות אתה מקבל את פיצויי הפיטורים, אבל שים לב כי לא מדובר במשכורת האחרונה שלך כפול מספר השנים שעבדת, אלה במשכורת חודשית ממוצעת לכל שנה. כך שאם הייתה לך העלאת שכר משמעותית לאורך השנים, הסכום הסופי יהיה קצת נמוך יותר.
עוד נקודה שכדאי לבדוק היא האם התנאים הסוציאליים מופרשים על פי 100 אחוז מהשכר. יש חברות שמגבילות את זה ל-80%; והאם קרן ההשתלמות מופרשת עד התקרה המותרת או גם מעליה, ואז אתה צריך לשלם מס על היתרה.
חוץ מזה, מצרפת מאמר שכתבתי שנותן כמה טיפים כלליים: http://persona-hr.co.il/?page_id=36. הכי חשוב בראיון להגיע עם מוטיבציה ומוכן.
שיהיה בהצלחה1 ואם יש לך עוד שאלות אתה כמובן מוזמן.

למעלה