ראיון

carmel net

New member
ראיון

במסגרת עבודת מעקב בשיעור אזרחות בה בחרתי להתעסק ולעקוב לאחר מפלגת קדימה,אני ושותפותי לעבודה ראיינו את מועמדת קדימה-רונית תירוש. במידה ותתעניינו ותבקשו,אשמח לפרסם את הראיון שערכנו איתה. שבוע טוב-כרמל.

carmel net

New member
בכיף בבקשה ../images/Emo13.gif

1.האם תעסקי בתחום החינוך בכנסת ה- 17 ? תשובה רונית : וודאי שאעסוק בתחום החינוך בכנסת ה- 17. זהו תחום מומחיותי והתחום בו עסקתי כל חיי הבוגרים. אני מביאה עימי נסיון וידע בתחום החינוך הן כמורה, הן כמנהלת ביה"ס והן כמי שעמדה בראש הפרמידה החינוכית כמנכ"לית משרד החינוך בחמש השנים האחרונות. תחום החינוך קרוב לליבי ואעשה כל שלאל ידי על מנת לשפרו ולקדמו. 2.האם את מסכימה לחלוטין עם המצע של מפלגת קדימה ? ואם לא – למה לא ? תשובה רונית : מפלגה היא דרך ודרכה של קדימה, דרכי שלי היא. המדובר במפלגת אמצע – לא קיצון, לא שמאל קיצוני ולא ימין קיצוני המתווה בראש ובראשונה דרך ביניים להגעה להסדר עם שכנינו הפלשתינים. זו גם אחת הסיבות שהצטרפתי לקדימה – יש לזנוח את מחשבות העבר ולהתקדם הלאה למען השגת הסכם יציב ובר קיימא עם שכנינו. ברגע שנגיע לשלום, ניתן יהיה להעביר תקציבים מתחום הביטחון לתחום החינוך ולהשקיע יותר כספים בתחום זה. לשם כך אני בקדימה – לקדם ולמצב את תחום החינוך בראש סדר העדיפויות הלאומי שלנו. הביטחון החברתי שהחינוך בבסיסו חשוב לא פחות מהביטחון האישי. 3.מה עמדותייך לגבי דו"ח דברת ? תשובה רונית : דו"ח דברת הינו מסמך ראוי ורציני שהונח על שולחנו של משרד החינוך ולא ניתן היה להתעלם ממנו. עם זאת, ככל דו"ח יש גם בדו"ח זה מספר דברים הטעונים תיקון ושיפור. פיטורי המורים המוזכרים בדו"ח ואשר הקימו ביקורת ציבורית חריפה, לא הוצעו לשם הפיטורים, שכן גם אני כואבת פיטורי מורים, אלא לשם התמקצעות והצערת מערכת ההוראה. הפעלת הרפורמה בתקופת כהונתי כמנכ"לית משרד החינוך, לא צלחה במלואה לא משום תוכנו של הדו"ח אלא בשל מאבקי הכוחות והמאבקים האישיים שהתנהלו בין ארגוני המורים ומשרד החינוך. מצב דברים זה הביא לסביבת עבודה חשדנית ועוינת ועל כן באווירה כזאת לא ניתן היה לצלוח את העברת הדו"ח. יש לזכור, כי שלב א' של הרפורמה המוזכרת בדו"ח, הופעל רק ב-35 ישובים ברחבי הארץ וזאת מטעמים תקציביים. לפיכך, אני סבורה כי בכנסת הבאה יש צורך להמשיך וליישם את עיקרי הרפורמה בשינויים כאלה ואחרים, תוך שיתוף פעולה מחודש עם ארגוני המורים. בסופו של יום – טובת התלמידים וטובת המערכת היא שמונחת לנגד עינינו, אנשי החינוך. 4.במידה ולא תבחרי האם את מתכוונת לחזור לתפקידך במשרד החינוך ? תשובה רונית : ראשית, אני מקווה שאני אבחר כיוון שאני רוצה לנסות ולהשפיע בצומת ההשפעה, וצומת ההשפעה הוא המקום בו מחוקקים חוקים, מקצים תקציבים וקובעים מדיניות. למקום הזה קוראים "כנסת ישראל". אם לא אבחר לכנסת, כמובן שאיני יכולה לחזור לתפקידי הקודם כיוון שסיימתי את שירותי בשירות הציבורי. עם זאת, לאור אהבתי לחינוך ולתלמידים, אני סמוכה ובטוחה כי כל עיסוק שאבחר לעסוק בו בעתיד, יהיה משיק לתחום החינוך. 5.האם את מרוצה מחברי מפלגת קדימה שנבחרו ? תשובה רונית : אני מרוצה מאוד מהרכב רשימת קדימה ודרך אגב גם אתם כצעירים שעתידכם עוד לפניכם צריכים להיות מרוצים מהרכבה. זו הפעם הראשונה בפוליטיקה הישראלית וכך מעידים חבריי בעלי הנסיון הפוליטי העשיר, שנכנסו לתחום הפוליטיקה אנשים ממגזרים חדשים ורעננים: צעירים, נשים, עולים חדשים מומחים בעלי שם בתחום עיסוקם – כל אלה, הפוליטיקה אינה מקצועם והם בקלות היו יכולים להמשיך בתחום עיסוקם ולעשות לביתם. עם זאת, הם בחרו להצטרף לשורות קדימה על מנת לתרום לשיפור החיים במדינה שלנו תוך שימוש בנסיון הרב והבלתי נדלה שצברו במהלך השנים. רק כדוגמא אזכיר את ליאור כרמל שהיה מזכ"ל תנועת הצופים והצטרף לרשימה. מועמדים צעירים נוספים : יואל חסון, ליאת רבנר ומולה שלמה (מהמגזר האתיופי). כמובן שיש ברשימה מועמדים ראויים בתחומי הבריאות והרפואה : רחל אדטו לוי ובתחום הביטחון : אבי דיכטר ושי אביטל. 6.האם קדימה בראשותו של אריאל שרון הייתה גורפת יותר מנדטים ? תשובה רונית : קדימה היא תנועה שהוקמה על ידי אריאל שרון אשר בנחישותו ובאומץ ליבו ביצע מהלכים לא קלים על מנת לנסות ולהגיע להסדר עם שכנינו. עם עזיבתו את הליכוד והקמת קדימה היה לי הכבוד לקבל פנייה ממנו להצטרף לשורות הרשימה. כולנו יודעים שכשראש הממשלה "קורא לך לדגל", לא מסרבים לו וכך גם אני נעניתי בחיוב לפנייתו. לצערי ולצער כולנו, בשל מחלתו לא זכה אריאל שרון לראות את התהוות תנועת קדימה, את האנשים הנפלאים המרכיבים אותה ואת התמיכה הרחבה שיש לה בציבור . עם זאת, ממשיכו של אריאל שרון וממלא מקומו אהוד אולמרט התחייב ללכת בדיוק בדרך ובקווים אותם התווה ראש הממשלה אריאל שרון. אולמרט הינו ממשיך דרכו של שרון וכולנו מקווים כי אריק ישוב להכרתו, יעמוד על רגליו ויהיה אב וסב אוהב לילדיו ולנכדיו. קדימה סוחפת אחריה את ההמונים כי היא באה לענות על צורך – אנשים עייפו ממלחמות ומאבקים והם רוצים ללכת בדרך הפשרה. לכן הם יבחרו קדימה. יש לזכור כי מאחר ואולמרט הוא ממשיכו של שרון המנדטים כנראה יהיו זהים. תצליחו בלימודיכם וזכרו תמיד כי "המעז מצליח" ! רונית תירוש ----------------------> אני מבקש לא לעשות בראיון שימוש אישי.

למעלה