ראיון עם א"ב יהושע

Roobie

New member
ראיון עם א"ב יהושע

מה דעתך על רעיון גדר ההפרדה? אני מאוד תומך ברעיון הזה. אני חושב שזה רעיון חשוב מאוד ואני גם הצעתי אותו למחנה השמאל מיד לאחר שפרצה האינתיפאדה האחרונה שהייתה באמת אקט של טירוף מצד הפלשתינים, ולפי דעתי הם מתחילים לתפוס עכשיו את כל האי-רציונאליות בפריצה המכוונת והעיקשת הזאת של מעשי האלימות החמורים הללו במשך השנתיים האחרונות. הרי שהציעו להם הצעה כל כך נדיבה וברורה, להסדר, כולל החזרת רוב השטחים ומעמד ריבוני בירושלים והם בגלל עניין הפליטים, פתאום, שברו את כל הכלים. אפילו אם ההצעה שהציע ברק לא נראתה להם מספיקה, הם יכלו לעשות רבות על מנת לשפר אותה, מה עוד שקלינטון נתן להם הצעה טובה עוד יותר עם הבטחה להרבה כסף לשיקום הפליטים וכו´. באותו רגע שפרצה האלימות הזו, והפלשתינאים לא הפסיקו אותה למרות כל הבקשות של אירופה ושל אמריקה להפסיק אותה, הם נכנסו לגל של טירוף ולא היו מוכנים לרדת מזה. הצעתי אז למחנה השלום דרך להרגיע את המצב על ידי הפרדה מקסימלית בין שתי האוכלוסיות הנלחמות זו בזו. עלינו לדעת שחלק מן הרעה הגדולה שקרתה כאן בשנים האחרונות היא שישראל חיה בלי גבול שזה דבר אבסורדי שאין כדוגמתו. בעוד שנזירה זקנה שעולה למטוס אל-על ברומא כדי לטוס לישראל, תעבור בדיקות רבות, יפשפשו בכליה, יחקרו אותה, יבדקו את הפספורט שלה אלף בדיקות עד שיתנו לה להכנס לישראל. לעומת זאת בחור צעיר בשכם אשר לוקח פצצה יכול להכנס לישראל בלי שום גבול שיחצה בינו לביננו. אנחנו חיים בלי גבול. אין דבר כזה מדינה בלי גבול, כל מדינה יש לה גבול. במשך הזמן באירופה אחרי מאות שנים של מלחמות, מריבות וכו´, הגבולות לאט לאט הוסרו, אם כי תמיד יש גבול, יש תמיד שוטר שיעמוד אפילו בין הולנד לבלגיה. ואנחנו באבסורד לקחנו אוכלוסיה של 3 מליון פלשתינים, הכנסנו אותם לתוכנו בלי זכויות אזרח, וחשבנו שהם ואנחנו יכולים להתקיים זה בתוך זה בלי גבול. ולכן ראשית כל, עוד אין הסכם השלום שאולי יגיע רק עוד הרבה שנים, יש לתקן את העניין הזה על ידי פתרון ביניים. ראשית-כל להוריד את רמת האלימות. זאת ייעשה באופן חד-צדדי על ידי ישראל בפינוי חלק מן השטחים, למעט ירושלים וגושי התנחלויות. ישראל תבנה גדר גבול אמיתית, חזקה, שבה יעצרו המפגעים הטרוריסטים שהם היום הסכנה הגדולה ביותר. הגדר תהיה בחלקה על הקו הירוק, ובחלקה בגלל גושי ההתנחלויות בתוך הגדה, ובירושלים למשל היא תהיה מסביב ירושלים רבתי. לקריאת הראיון המלא, ליחצו כאן

למעלה