ראיון עם אמיר בE!

TetiBETTY

New member
ראיון עם אמיר בE!

אמיר פיי גוטמן: "הכי חשוב, לקום בבוקר ולהמשיך לעשות" ממש לפני שיצאנו לבטן גב של שישבת, הצגנו כאן בפניכם את "סיבה מספיק טובה", הסינגל החדש של אמיר פיי גוטמן (החל מאתמול בן 33), עליו התחיל לעבוד לפני כניסתו ל"האח הגדול", ואחרי סשן של ליטושים אחרונים הוצג לאוזניכם. את המילים כתב כפיר אפשטיין ואת הלחן - אמיר בעצמו. אנחנו אפילו הלכנו צעד אחד קדימה והצצנו אל העתיד, שם ראינו כי בימים הקרובים הסינגל יעמוד בראש מצעדי ההאזנות - ולא משנה מה יגידו מבקרי המוסיקה. ולפני שגם אמיר התחיל בתרגיל בטן גב בסופ"ש תפסנו אותו לשיחה בפינת חדשות הבידור של Eonline ברדיו ירושלים - מדי יום ב- 17:00 בתכניתה של מירב סימן טוב. רק לפני שנעבור לראיון, זו ההזדמנות להתנצל על שאלה שהרגיזה קצת את המרואיין שלנו. "איך היה להלחין בפעם הראשונה?", שאלתי. "אני לא מאמין שאתה שואל את השאלה הזאת, השיר הראשון של 'היי פייב'? אני הלחנתי", הוא הגיב. אופס. סליחה, אמיר. בכל זאת, איך היה להלחין? "זה משהו שקורה לי כמעט כל יום. לפעמים זה מתחיל מתוך מחשבה כשעולה לך איזו פרטיטורה בראש, ולפעמים זה מתחיל מתוך טקסט טוב שקיבלת ואתה מתחיל לשבת איתו. אני יושב קצת עם פסנתר... אתה יודע, זה עניין של זרימה. לפעמים יוצא, לפעמים לא. במקרה של השיר הזה - הוא הולחן בכלל לטקסט באנגלית לפני כמה חודשים, והטקסט בעברית בא אחר כך, מתוך שיחת טלפון לילית עמוקה עם כפיר (אפשטיין - ר.ע.א)". ומה עם הפתיח שלנו? אתה מסכים איתו? "אני מסכים עם כולם. כל אחד יש לו את נקודת המבט שלו, וכל נקודת המבט היא לגיטימית. מה שזורם לך, מקובל עליי. כבר שמעתי על עצמי הכל, כך שהכל מקובל". כמה זמן עבדת על הסינגל? "אני בכלל עובד על אלבום. אני עובד על השירים החדשים כבר כמה חודשים. תהליך הכתיבה התחיל בעצם שנה אחרי שיצא 'דבש לכוורות', אחרי הרבה הופעות, ותוך כדי הופעות ופרוייקטים, ובסופו של דבר התוצאה היא עכשיו. מראש כיוונו לקיץ הזה. אין ספק שיש גם את הווייב של 'האח הגדול' סביב זה, אבל זה גם בסדר גמור". תמיד עניין אותי - עד כמה האמן מתערב בשמו הסופי של השיר. או שמי שכותב, מגיש לך את השיר עם השם ואין עם מי להתווכח? "זה נורא תלוי בשיר. בדרך כלל, הכותב מביא איתו את השם של השיר, ולפעמים יש כל מיני דיונים עם אנשי מקצוע שמסתובבים סביבך. זה מאוד תלוי בשיר. לפעמים דווקא הכותב לא מצליח למצוא את השם הנכון". הבנתי שכבר עשית רמיקס לשיר הזה "לרוב השירים שייצאו כסינגלים בחודשים הקרובים יש גם רמיקסים. את הרמיקס עשה יואב ארנון. הרבה אנשים אוהבים לשמוע מוסיקה ישראלית בלילות בברים, ובדרך כלל בברים האלה משדרים רמיקסים... אז יזרום טוב עם האלכוהול..." אתה חושש מביקורות רעות? או שחוסנת וזה לא מעניין אותך? "אני לא חושב שמישהו יכול להגיד לך שכשהוא קורא על עצמו משהו פחות נעים בעיתון, זה לא עושה לו משהו. גם אני לא יכול להגיד לך את השקר הזה. אני חושב שאתה תמיד מצפה לטוב. בעיקר אחרי שעבדת ובחרת, ובסך הכל מדובר בעבודה סיזיפית, שבסופה אתה כן רוצה לשמוע ביקורת טובה. בסך הכל ממה שראיתי עד עכשיו, אז יש דעות לא רעות בכלל, ואני שמח". מה יותר מרגיש כייף וטוב - מבקרים מהללים או מכירות נאות? "אני חייב להגיד לך שזה לא תמיד הולך ביחד. בסופו של דבר, מה שחשוב זה מה שהקהל אומר. יש פערים מאוד גדולים בין מה שהקהל אומר לבין מה שכתוב בעיתון. ושוב, יש מגוון דעות על כל נושא. אני לא חושב שלהיות אהוב ומקובל, וקונצנזוס על כולם זה משהו שהוא יתרון. לפעמים זה דווקא חיסרון. דווקא אנשים ששנויים במחלוקת, יש סביבם יותר עניין. זה נורא ספציפי לכל עניין. בגלל זה אמרתי לך בהתחלה שהכל לגיטימי, כל אחד רשאי להחזיק בדעתו. ובסופו של דבר, מה שחשוב זה שאתה קם בבוקר וממשיך לעשות". תאריך ספציפי ליציאת האלבום יש כבר? "לא, ממש אין תאריך סופי. אנחנו התחלנו סוג של ריליס שהולך להיות ארוך. בעוד חודשיים יהיה עוד איזה סינגל, ולאט לאט, כרגיל... כרגע עוד אין החלטות דרמטיות בנושא הזה. הקיץ רק התחיל". כולם בטוח מחכים לשאלת "האח הגדול". במה שונה אמיר של היום לאמיר שלפני? "שונה בעיקר בעובדה שאמיר היה ב'האח הגדול', ונחשף בצורה יוצאת דופן". למה בכלל החלטת להכניס את עצמך לתוך זה? "בניגוד לכל האנשים שהיו איתי שם בבית, או לפחות לרובם, לא היה לי הרבה זמן לחשוב. שבועיים לפני פנו אליי, והגעתי למסקנה שאם אני מתלבט בכלל, ושואל את עצמי את השאלה הזאת, אז עדיף לעשות את זה בעונה הראשונה, ולא להתלבט אחר כך עוד פעם". ואתה מרגיש שזו תופעה חיובית? אתה יודע, יש מחאות מאוד גדולות נגד הריאליטי בכלל ונגד "האח הגדול" בפרט. אתה חושב על זה? "אי אפשר להתווכח עם העובדה שלמרות המחאות, לא כל העם באמת צפה ודיבר והתעניין. ושוב, הכל עניין של גישה, והרבה אנשים גם אומרים דברים כי זה נורא פופוליסטי להגיד את זה. וזה בסדר, כי לקחתי את זה בחשבון". אז אתה בסדר עם זה "בטח. נכנסתי לשם ממקום של באמת היותי בן אדם שכבר קודם היה מאוד מאוד חשוף. אני 13 שנה עומד מול קהל, ובשנתיים האחרונות בכלל שברתי את כל החומות ואת כל הסודות. ובגלל זה גם בתוך 'האח הגדול', כשהיה לי שמח - ראו שאני שמח, וכשהיה לי עצוב - ראו שאני עצוב". זה לא מחיר מאוד מאוד כבד לשלם על המקצוע שבחרת בו? "אני לא חושב ששילמתי איזשהו מחיר. חוץ מלהזמין אותך לבוא איתי לסיבוב ברחוב, ותראו כמה אהבה ותגובות אני מקבל... אני לא יכול להסביר הרבה דברים במילים. כמו שגם אי אפשר להסביר את החוויה הזאת במילים, כי באמת אנחנו חווינו שם משהו גדול ועוצמתי. בסופו של דבר, מה שחשוב לי שהצליחו כן לראות הרבה מהדברים לעומק. היו כל מיני דברים שהם עניין של המשחק, ואסור לנו לשכוח שמדובר בתכנית טלוויזיה עם מטרות מאוד ברורות". כמה יעזור האח הגדול למכירות? "אני לא חושב שעם 'האח הגדול' או בלי 'האח הגדול'... אם אתה מבין בתעשייה, כפי שאתה יודע מכירות דיסקים זה לא מדד היום לשום דבר, ולא משנה של איזה אמן..." אני מתכוון גם להורדות בסלולר ובאינטרנט "בתחום הזה המצב הוא תמיד טוב. אני רוצה לומר לך שיש הרבה ציניות, וזה בסדר. אבל, מה שחשוב הוא שבסופו של דבר אנחנו ממשיכים לדבר בקביעות מדי כמה חודשים לגבי דברים שאני עושה. וזה הכל".

למעלה