ראיון עבודה

חסה משי

New member
ראיון עבודה

יש לי היום ראיון עבודה ואני מתה מפחד,אני נוטה להשתדל יותר מדיי בראיונות,ובראיון אני מתרגשת ונלחצת,כמו שאני מאוד רוצה משהו ובורח לי בין האצבעות,אני יודעת שאני עובדת טובה ויש לי הרבה מה להציע,מה עושים?

motior

Member
מתרגלים

(לא מלשון הרגל אלא תירגול) - מוצאים משיהו שיכול "לראיין" אותך - איזה קרוב משפחה או חברשיש לו נסיון בראיונות. איתו עושים סימולציה לראיון ומקבלים פידבק. שמעתי גם על אנשים שלוקחים כדור הרגעה לפני ראיון - לי זה לא נשמע מומלץ.

חסה משי

New member
המטרות הן

לבטא את עצמי באופן טבעי,לדבר ממקום של עוצמה ובטחון,להביא לביטוי את הרצון שלי והיכולות שלי,להביא חיות ,חיוניות,קלילות ושמחת חיים. להנות מההתרגשות ולתת לה לחמם אותי במקום להקפיא ולהלחיץ אותי ולסגור אותי. למצוא את המרחב והחופש בהתרגשות ובלחץ ולא להיכנע לפחד. לנהל שיחה שוטפת ותקשורת נעימה עם המראיין,

ניהול ראיון

את הולכת לראיון עבודה כדי לבדוק וכדי להציע. לבדוק האם המקום הזה יכול לאפשר לך . . . ( השלימי את מה שאת רוצה להשיג ) ובמידה ואת מוצאת שאכן המקום והתפקיד הולמים את רוצה להציע את עצמך ולהוכיח שיש לך את מה שדרוש כדי לבצע את הנדרש בדרך הטובה ביותר. אם את הולכת לראיון בגישה הזאת את תוכלי לשאול שאלות ולבדוק לפני שאת מדברת. כמובן שהמראיין ינסה להוביל ולנהל את השיחה אבל המיומנות החשובה ביותר כמרואיינת היא להבין במה בדיוק מדובר לפני שאת מתחילה לספר על עצמך. עם האינפורמציה ביד את תוכלי להתנהל באופן אותו תארת : מתוך עוצמה, באופן טבעי, בביטחון וכו'. המפתח הוא להביא את המידע ראשונה. אם תביני ותרגישי שמדובר במקום שאינו לרוחך, שאינו מתאים, מסיבה זו או אחרת, תוכלי לנהל את המשך השיחה אחרת, בהתאם למה שתחליטי. מראיין יכול לעשות שתי טעויות, האחת להכניס לתהליך אדם לא מתאים והשנייה לפספס אדם מתאים במיוחד, להחמיץ כישרון. גם הוא רוצה להצליח. אם תתחילי בבקשה נעימה לספר הוא/ היא ישמחו לדבר. בהצלחה ! קחי את הראיון הזה כתרגול כיצד להביא מידע נחוץ לעצמך. יום טוב, אמיר דרור

למעלה