ראיון השבוע

oasisssss

New member
ראיון השבוע../images/Emo72.gif

והפעם ראיון עם אלן וויט, אנדי בל, וגאם ארצ'ר כשהם עוד היו חרים טריים. אז זו פרידה, ל"שנות אנשי הפח" של אואזיס וברכים הבאים לחדרי המנועים הרועשים של אלן וויט, גאם ארצ'ר ואנדי בל. "אנחנו לא חיקוי לסטון רוזס", הם מבטיחים למיכאל אודל. אם הטיול של שלושת הבחורים בסהו שבלונדון היה הולם כוכב רוק, אז חופרי בורות הגז הבריטים בז'קטיי הפלואורסנט היו מבאים מקדחה ואת ודורשים חתימות. הם לא היו מנסים לדרוס אותם ברוורס. "הם באמצע הדרך", נהם פועל כשהוא ראה את "שלושת האחרים" באואזיס מצטלמים. למעשה זהו נגן הבאס של אואזיס אנדי בל, למרות שהוא עם משקפיי שמש ותספורת נוצתית הוא מדומה בטעות לבוס המאנצ'סטרי שלו. "לא מזהה אף אחד מהם," הפועל מושך בכתפיו, חוזר לבוץ שלו. אז כך אנדי בל, אלן וויט יחד עם גם ארצ'ר נכשלים למראה עין בניסוי הבקרה של "מתקפת המעריצים". אחרי עוד שוטטות אנונימית, אנחנו מתיישבים בפאב ההמוני 'סוף המערב'. בזמן קטטת ארוחת הצהריים, כוסות בירה וסנדוויצ'ים מועברים דרך ים של ראשים, אך עדיין אין הטרדה או רמז לזיהויי. אין דבר. המטרה של קיו היא לברר האם אואזיס החדשים היא להקה אמיתית: חמישה כוכבי רוק די ויותר מאשר הקונפיגורציה הישנה והמפורסמת של השני גאלגרים יחד עם טוני מקרול, פול "בונהד" ארת'ורס ופול מקיוגאן, הידועים גם בשם שלושת "אנשי הפח". תודה לאל, אנחנו יכולים לאשר זאת, כן, הבחורים שהיום מאחורי הקלעים הם הגד שונה. גאם ארצ'ר הוא בכל אינץ' שבו דיפלומט מתון. אנדי בל – מושלם עם משקפי שמש וכובע של נהג רכבת – הוא מעט מגושם תחת לחץ, מצמיד את ידיו בין ברכיו כשרציניות משתלטת, אבלו הוא הכי כנה כשמשוחחים על החיים בחדר המנועים. בינתיים, בחור חדש ותיק בשם אלן וויט הוא קוקני לוחמני שמדבר עם סנטר מורם בגאווה מעל להמבורגר הצמחוני שלו. כל השלושה הם אינדיבידואליסטים בדרכם שלהם. "חשבת שביקשו מאיתנו לעשות תספורת אואזיסית?" צוחק וויט, לועס חתיכה של חסה. "לא! נואל שונא כשיש לנו דברים כמו שלו. בכנות. הם הוא רואה נעליים שהוא אוהב, הוא יקנה את כולן ואז הוא יקנה את כל הנעלים במידה של ליאם כי הוא לא רוצה שלאח שלו יהיו אותן נעליים. אני לא צוחק. הוא מאוד רציני לגביי זה." הדרך של השלישייה לאואזיס הייתה שונה מאחד לאחד. "כבר הייתי מעריץ של אואזיס," אומר וויט, שאחיו סטיב היה מתופף של פול וולר מאז 1982. "ראיתי אותם בטופ אופ דה פופס מנגנים את שייקרמייקר (ב1994) ולא אהבתי את המראה של המתופף. חשבתי, 'אני יכול לעשות את זה הרבה יותר טוב'. היו שומעות על בעיות, אבל הדבר האחרון שציפיתי היה לקבל טלפון שנה מאוחר יותר. נואל פשוט טלפן אליי והוא אמר, 'אתה רוצה להיות באואזיס?'". בינתיים, ארצ'ר הקליט אלבום חדש עם הלהקה שלו 'הבי סטראו', עושים "את המוזיקה הטובה ביותר של חיי", כשאואזיס התערבו ב99. הוא היה ביוקאסטל מבקר אצל אמו החולה כשהוא קיבל טלפון. "הייתי אצל אמא שלי כששמעתי שבונהד עזב. הדבר הבא שאני זוכר היה שנואל התקשר לבית שלי ושבוע מאחור יותר הייתי באולימפיק סטודיו בלונדון נמצא שם כשהם עשו מיקס לעומד על כתפי ענקים." החוליה האחרונה שצורפה לרוק-פרנקנשטיין הייתה גיטריסט לשעבר בלהקות רייד והוריקאן #1 אנדי בל שבקיץ של 1999 פרש לארץ המוצא של אשתו הזמרת-כותבת השוודית בשביל "לנקות את הראש ולגדל זקן." במשך שישה חודשים הצעות העבודה הציפו אותו – רובן במיוחד מלהקת האינדי, גיי דאד – ב2000. גאם ארצ'ר נזכר בנסיעה עם ליאם גאלגר במכונית כשהחדשות נודעו. ליאם צעק, 'אנדי בל מצטרף לגאי דאד! אסור לנו לתת לו לעשות את זה!" בתוך יום, נואל גאלגר דיבר עם בל בטלפון ובל הוטס לויילר אנד סטודיו שבבאקינגהמשייר. "אף פעם לא ניגנתי באס בעבר," הוא משיב. "הם בקשו ממני לעשות את זה ולהצטרף לאחת הלהקות הגדולות בעולם. זו הייתה הצעה שלא יכולתי לסרב לה." עם אואזיס משופצים שעכשיו בונים צורה, הבחורים החדשים היו צריכים להיות "מורכבים במקום". לחלק זהו כינוי שמשמעותו אינה מזיקה. אבל לאנשים אופנתיים מהדרום זה היה עינוי פסיכולוגי חסר רחמים. מייד לאחר שצורף לאואזיס,וויט היה מזוהה כדייב, במקומות שפעם הגישו ללהקה משקה מבר מלון לא מטופח הוא דומה עקב לכך ל"דייב מהבר בווינצ'סטר" בסדרת הטלוויזיה משנות ה-80. כהשוואה, בל נאלץ להתמודד עם קשיים רבים של הלהקה שלו והקהל שלהם שצעק "מי זה לעזאזל אנדי בל?" בפסטיבל שהתקיים ברדינג בשנת 2000. "ובדיוק כשהתחלתי לתפוש את אופן הניגון בבאס," אומר בל, "ליאם אמר לי, 'הסיבה היחידה שאתה בלהקה הזו היא בגלל שאתה נועל נעליים מגניבות. כל אחד יכול לנגן את תפקידי הבאס האלו."

oasisssss

New member
המשך 2

לא במפתיע, בונהד ומקיוגן כבל לא בקשר עם הגאלגרים, אך יש להם חברות מזויפת עם המחליפים שלהם. וויט בקשר עם שינהם ("הם יהלומים – והם לא מניבים רשעות") בעוד שבל יצא לבלות בעיר עם אביו הקדמון, מקיוגן,בסקוטהולם לפני כמה שבועות. "זו הייתה הפעם הראשונה שנפגשנו מאז שהחלפתי אותו והייתי קצת לחוץ. תהיתי אם הוא הולך לבוא אליי באיזושהי גישה אבל הוא היה מגניב. הוא עשה את הבחירה שלו ואני חושב שעכשיו הוא מאושר יותר" נדמה שיש שאלה קטנה אם לבחורים יש אילן יוחסין מוזיקלי טוב יותר. אבל נואל גאלגר הסביר בראיון בחודש שעבר לקיו, הערבוב של האישיות שלהם ואורך חייהם היו חשובים באותה המידה בכדי להחזיק את אואזיס בחיים. נואל גאלגר אולי מזמין אותם באקראיות לכוס תה, אבל האם הוא מגניב מבט אל נחיריהם ממבראנה באותו הזמן? "אף אחד לא שאול אותך אם עשית סמים לפני שצורפת," אומר וויט. "אף פעם לא נגעתי בקוקאין בכל חיי. אני יודע שזה נשמע מטורף בהתחשבות בעובדה שביליתי שבע שנים עם הלהקה, אבל זו האמת." כל אחד מתחמק מהשאלה: האם הבחורים החדשים יוכלו לצאת בשלום עם התנהגות פרועה יתר על המידה? "בוא נגיד שיש לנו קצת אשראי בתוקף זעום בבנק." צוחק בל. "הם ירדו עלינו ב2000, אז עכשיו הם שלנו. אבל אני לא יודע מה היה קורה אם הייתי משתכר ונעלם לכמה ימים." ארצ'ר מהרהר שבסיבוב הופעות האחרון באמריקה הוא וחבר עשו "ניו יורקד" בערב חופשי במנהטן. וכתוצאה מזה הוא היה מודאג מכך שבמהלך ההופעה קיא נשפך מפיו על השורה הראשונה, אבל לא היו תלונות רשמיות. "זה כל מה שאני יכול לספר לך – אתה יכול להזליף קיא על הקהל. זה עד כמה רחוק שאני הלכתי, אבל להעלם? זה משחק כדור אחר." ההפקדה הכי מרהיבת עין של נואל גאלגר ב"בנק התקפי הזעם" קרתה לפני שנתיים. במהלך הקיץ של 2000, ליאם גאלגר נשאר החבר המקורי היחיד באואזיס. אואזיס היו חייבים לנגן בברצלונה אבל אחרי פציעה של אגודלו של אלן וויט בוטלה ההופעה. אינם מסוגלים לעזוב את העיר לפני שנהג האוטובוס ישן את שנתו התקינה, הם השתכרו. אז ליאם גאלגר ניצל את ההזדמנות להעיר על אשתו של נואל , מג מת'יוס (שאז הוא היה גרוש לה). "משהו היה חליטה – יכולת להרגיש זאת," זוכר וויט. "נואל וליאם דיברו ופתאום יש ברד של כוסות בירה וצעקות ונואל וליאם מנסים להרוג אחד את השני. שאלתי מה קורה? ואנשים אמרו, 'צא! פשוט צא!', ראיתי אותם רבים בעבר אבל זה היה שונה. זה היה עמוק יותר ואני חשבתי שזהו זה. אנחנו גמורים: לבסוף הלהקה הוסעה לפריז שם נואל עזב את הקבוצה, נשבע שבחיים לא יצא שוב לסיבובי הופעות. אחרי ישיבה בחדר מלון בצרפת, הוחלט להמשיך בלעדיו. הגיטריסט מאט דית'ון, מנגני הג'אז 'אמא אדמה' גויס לשאר ההופעות שנשארו בעוד שארצ'ר התבקש ללמוד את כל תפקידי הגיטרה של נואל במשך המסע הלילי של האוטובוס למקום ההופעה הבא. "נסענו דרך האלפים בלילה," אומר ארצ'ר. "הייתי ער וחשבתי שלפני שנה הייתי מעריץ אואזיס. עכשיו יש לי 12 שעות לפני שאני צריך לשכנע 20,000 אנשים שאני נואל גאלגר." אבל האח הסדוק לא היה רק חניכה לארצ'ר ובל לצד האפל של אואזיס, נראה שזה גם היה העשיה של ליאם גאלגר. "העזיבה של נואל נתנה לליאם משהו," מכריז בל. "ליאם שגשג בלהיות אחראי. הוא היה בפוקוס והלך זקוף יותר. בגלל שליאם הצליח להעביר את אואזיס דרך התאריכים האירופאים האלו אני חושב שהוא הרוויח את הכבוד של נואל. ואחרי זה היה נראה כאילו שיש לו את התמריץ הזה והוא יכול להגיד 'נכון, גרמתי לזה לעבוד. הצלתי את אואזיס. עכשיו כדאי שתיתן לי קול בלהקה ותקבל את הכתבת שירים שלי ברצינות.". התאריכים האירופאים הסתיימו לצד סקירות חמות באופן כללי, וכשנואל חזר ללהקה הדינאמיקה השתנתה. האלבום החדש 'כמיה פאגנית' נעשה הפרויקט הראשון של הלהקה, בל וארצ'ר תרמו שירים משלהם וגם דרבן את ליאם להתייחס ליצירתיות שלו. "הוא רצה לכתוב, אבל זה לקח לו זמן," אומר ארצ'ר. "אתה צריך להגיד לו, שים את האצבע שלך שם...על הגיטרה, אבל יוצאים לו שירים מעולים מכך." "אם אתה רוצה לרצות אותו תגיד לו שזה נשמע כמו משהו שהביטלז עשו," מוסיף בל. ועדיין זה נשאר לא ברור אם הרשו לחברה החדשים להתאמן על תכונת השליטה שנראה שאואזיס צריכה. כשנשאל על ידי קיו האם חברי הלהקה שלו מבטאים את דעותיהם הישירות ליאם היה מוכה תדהמה: "בטח שהם לעזאזל לא," הוא טוען, האם הם?

oasisssss

New member
המשך 3

"אה....כן," אומר בל. "לא," משיב ארצ'ר, לפני שממשיך, "אני מתכוון, אני אתן רעיון על כל דבר עד שזה גמור ואז נחליט אם זה טוב." "אני לא חושב שהיה שיר שכולם אמרו, 'זה מחורבן לחלוטין!'" אומר וויט. "אבל יש לנו חילוקי דעות," ממשיך בל. "אף אחד מהשירים שרק התחלנו לנגן וזה היה כמו, נכון, זה מושלם. היו המון ויכוחים על איך להקליט שירים. אנחנו לא אוסף של מוזיקאים שאומרים להם מה לנגן. אנחנו לא הסטון רוזס." אז, רשמית, הם לא שם רק בכדי לגרוס הלאה, אבל יש רגעים של דומיה מביכה ואז צחוקים על התואר שלהם של ליאם כ"4 בחורים נהדרים ממנצ'סטר" (אלן וויט: "למרות שאנחנו לא, אנחנו לא?"). אבל יש הסכמה כללית שנואל עונה על התואר שלו כ"בן כלאים זקן שמכניס ראשון את האף שלו לקערה." מבלי החזון שלו והמנהיגות שלו אואזיס בחיים לא היו מתקיימים, אם אומרים, "הוא הבן כלאים הזקן אבל כמו כך הוא גם העיניים שלנו," אומר ארצ'ר. "אואזיס זה נואל גאלגר – בלי שאלות. אבל אני חושב שאפילו הוא יהיה מופתע לאן שהקבוצה של חמשת האנשים האלו יכולה לקחת אותו."

YOasis

New member
../images/Emo45.gifאחלה ראיון!../images/Emo45.gif

תודה!!! קבלי ח"ח!

poohandme

New member
חח:]

"לא! נואל שונא כשיש לנו דברים כמו שלו. בכנות. הם הוא רואה נעליים שהוא אוהב, הוא יקנה את כולן ואז הוא יקנה את כל הנעלים במידה של ליאם כי הוא לא רוצה שלאח שלו יהיו אותן נעליים. אני לא צוחק. הוא מאוד רציני לגביי זה." יש לך אולי קישור לראיון באנגלית?

למעלה