שלום יש לי השבוע ראיון אישי, איזה שאלות שואלים בדר"כ? תוכלו לתת דוגמא? ושמעתי שיש איזשהו מנהג קבוע לבקש 3 תכונות טובות ו 3 תכונות רעות, יש לכם רעיונות? גיא
אותו דבר. לספר על עצמך, לימודים, חיי חברה (עדיף שתאהב להיות עם אנשים), פעילות חברתית והתנדבות (כל מה שעשית למשל במחוייבות אישית, יתרום לרושם על האישיות שלך), תחביבים (שיהיו מגוונים- לא רק טלוויזיה ומחשב... אתה אוהב גם לעשות קצת ספורט.). 3 תכונות טובות, 3 רעות. כמה חברים יש לך. מה חבר שלך היה אומר עלייך (לא שאתה מושלם, מדהים וכוסון על- תכונות של בנאדם ממוצע). בחלק מהראיונות שואלים על אקטואליה (לכן כדאי יום-יומיים לפני לעקוב אחרי חדשות ועיתונים, וגם לקרוא כותרות בעיתון באותו בוקר אם יש זמן ולשמוע את החדשות של ה-3 דקות האלה בגלי צה"ל). בסך הכל- להיות עצמך.
טובות- אחראית, יצירתית... רעות- ביקורתית, פרפקטציוניסטית, שקטה. אתה צריך להגיד תכונות שהן שלך, לא של אחרים! תשב עם עצמך 3 דקות ותמצא מה להגיד. מה חברים היו אומרים עלייך? בערך שילוב של התכונות שלך, ואולי אוהב לעזור...
בכל מקרה, אם יש לך נתונים גבוהים אני מקווה שתוכל להתאים את המילים שלך למסלול. בחבצלות למשל מרחתי את הראיון על שעה וחצי של דיבורים על האקטואליה בעולם הערבי והראתי להם שאני מאוד סקרן וקורא הרבה (הרי התפקיד בסופו של דבר עוסק בהתמודדות עם הרבה חומר). אם הייתי מתגייס ליחידות מסויימות שעוסקות באמצעים אלקטרוניים כאלה ואחרים הייתי מספר להם איך אני מרכיב ומפרק דברים אמז שאני בן 3. בראיון למסלול שאני מתגייס אליו בסופו של דבר וקשור איכשהו בערבית (לא יכול לפרט) סיפרתי להם שלמדתי לנגן לבד על העוד שההורים שלי הביאו מטורקיה-ככה מרוויחים גם את זה שיש לך הכרות עם התרבות הערבית וגם את היכולת ללמוד בצורה עצמאית שמעריכים מאוד במודיעין. הכי חשוב-אל תצא מפגר. הם בד"כ יודעים להבדיל בין אנשים שמתרגשים קצת בהתחלה וכאלה שלא יודעים מה הם אומרים בכלל. תתרכז, תדבר לעינים של כל אחד, אל תגמגם, תשב זקוף, תגיע בזמן(!!!!!). וחשוב לשים לב לאנשים על אזרחי (במידה והיחידה כולה לא מסתובבת על אזרחי כמו שכבר יצא לי לראות)-הם בד"כ פסיכולוגים. אם הם מסתכלים עליך בצורה חשודה נסה להבין מה עשית לא נכון. שים לב לדרגות של המראיינים שלך. בראיון למסלול של תרגום למשל, אני חושב שהיו שני קצינים בדרגת רס"ן ועוד כמה זוטרים יותר. אני משער שכמה שהדרגה יותר גבוהה-לאיש יש יותר השפעה, בכל מקרה אסור להתעלם מהשאר אבל כדאי למקד בראיונות מרובי משתתפים (בחבצלות היו לפחות 5-6 אנשים ואחד מהם סא"ל) את מאמצי ההסברה באנשים הבכירים יותר. יצא קצת ארוך
אבל אמרתי להם רק את האמת (באמת למדתי לבד לנגן על עוד). חשוב להראות שאתה אדם שלא מתבייש אבל באמת שלא כדאי גם לחרטט יותר מדי, בעיקר בתחומים שאתה לא בטוח בידע שלהם. יש סיכוי לא רע שישאלו אותך על איש כזה או אחר ואם אתה לא מכיר אותו אז אתה לא מכיר אותו, מצד שני זה יכול לתת לך הרבה קרדיט. לדעתי מה שהעביר אותי את ראיון חבצלות היה העובדה שדיברתי איתם על אבו מוסעב א-זרקאווי (איזה אחד מאל קעידה..), ככה שכדאי לרענן את הזכרון בנושאים רלוונטים לראיון לפניו.
לפני חודש בערך היה לי ראיון למודיעין ועברתי...בכל אופן מי שראיין אותי היה על אזרחי וטען שהוא עשה 24 שנה קבע במודיעין. זה אומר שהוא שיקר לי והוא בעצם היה פסיכולוג? ואגב, למה את רב האחרים ראיינו חיילים ממש צעירים על מדים ויצא שאותי ראיין אדם על אזרחי בן 50+?
א. איש מילואים של היחידה, הרבה מראיינים מגיעים על אזרחי כי הם פשוט במילואים (בין השאר אחד משלישיית "מה קשור?" שהיה בתחום הערבית) ב. איש שהיה במודיעין והפך לפסיכולוג, או שהיה פסיכולוג בשירותו במודיעין ג. חיילים ממש צעירים? בד"כ רוב הראיונות למסלולים האלה נעשים על ידי אותו צוות או צוות שמורכב מאנשים בעלי פחות או יותר אותו מעמד. מוזר שדווקא אותך בחן מישהו כזה שנשמע לי כמו מילואימניק ואותם בחנו חיילים די זוטרים. הם היו קצינים צעירים? כי אם לקצינים צעירים ולאדם המבוגר אותה הדרגה אז זה יותר הגיוני.
סתם סיפרו לי על התפקיד, שאלו על ציוני בגרויות, הורים, אחים ומה אני יכולה להגיד על עצמי.. ממש איזה 2 -3 דברים שאתה יכול להגיד על עצמך וזהו.. זה בידיוק 10 דק'..