ראו מה מצאתי

גנגי

New member
אני-אני-אני, המורה!!!

אולי גילו שהצלבת אצבעות נוגדת את רוח היהדות, רחמנא ליצלן, כי כשאומרים אותה משתמשים בשורש צ.ל.ב., ומכאן גם שאסור לעשות את זה?

hillelg

New member
באמת, גנגי, חשבתי שדיברנו על זה כבר

שהצלבת אצבעות אכן מקורה בצלבו של ישו.

פלפל.

New member
אצלי בקישור כתוב: מחזיקים לך אצבעות

כל הכבוד לאורנג' שהספיקו כל כך מהר לתקן את העוול הנורא. שולם שולם לעולם ברוגז ברוגז אף פעם

hillelg

New member
שים לב שגם בהודעה המקורית שלי

כתוב: 'מחזיקים לך אצבעות'. והמילה לא משנה - המנהג מקורו כנראה בצלב.

פלפל.

New member
מזל. וברכה.

מצטער, אני מבין שכבר דנתם בנושא. כנראה החמצתי. שאלה בעניין דומה: הנוהג של היהלומנים לסגור עסקאות של מיליונים בלחיצת יד ובברכת 'מזל וברכה' - מנין?

TalReshef

New member
להיסטוריה דרכים משלה

חילוניים משתמשים בביטויים כמו "עליו השלום" ו"בעזרת השם", לא-נוצרים מקישים בעץ ומצליבים אצבעות, ויתרה מזו: הלא-פגאנים שבינינו (ואכן יש כאלה) משתמשים במונחים אליליים דוגמת "גורל". יש גם המצביעים על מקורות אליליים של מונחים שהשתרשו ביהדות כמו הריבוי שבמילה "אלוהים" המונח שורד מעבר למשמעות שלו

shellyland

New member
שאלה בעניין סמל פגאני/נוצרי

מזה שנים רבות אני נוהגת לענוד על צוארי שרשרת עם "פיגה" (figa), שהיא מעין "חמסה" ברזילאית - סמל נגד עין הרע שנראה כמו חצי יד מאוגרפת, כאשר האגודל תקוע בין האצבע לקמיצה (קמיצה או אמה היא זאת שליד האצבע?). לאחרונה אמרה לי מישהי "השתגעת? זה סמל נוצרי! זה כמו צלב" וככל שניסיתי לבדוק ולברר לא הצלחתי למצוא לכך סימוכין. מישהו יודע?

shellyland

New member
אגב, ע"פ האמונה

הפיגה הטובה ביותר היא כזאת שמקבלים במתנה ואם היא הולכת לאיבוד אסור לחפש אותה כי היא לקחה איתה את כל המזל הרע שאמור היה לבוא.

גרי רשף

New member
בין האצבע לאמה (שתיהן במלרע)

אני מכיר את התנועה הזו כגרסה נוספת למה שמכונה "תנועה מזרחית גסה". כמובן שזה סימן נוצרי כמו שכל שיר עוסק באונס (וממילא מצדיק אותו). אני מתחיל לומר דברים לא יפים כשאני מקבל רושם שפולקלור חביב (חמסה, נשיקה למזוזה, הורוסקופים, השתטחות על קברי "צדיקים" ועוד) הופכת במקרים מסויימים לאמונה יוקדת ופטישיסטית ברמה של עבודת אלילים. לפיכך אני מקווה שאת שייכת לאלו שרואים בכך פולקלור חביב, וליתר בטחון אסתום את הפה לפני שאומר דברים לא ראויים, כדי שאוכל להמשיך ולהתחסד כשמישהו אחר יכתוב בפורום דברים שיש בהם משום עלבון לזולת..
(סמל נוצרי של אחד שמפנה את הלשון לכיוון הלחי השניה..)

גם אני מכירה את זה

כגירסה האשכנזית לאצבע משולשת ("תנועה מזרחית"). יש לזה אפילו ביטוי מתאים באידיש, שאני לא מצליחה להיזכר בו במדויק כרגע. משהו על לתת למישהו "א-פייג".

"תאנה באף"

אכן ביידיש אומרים: אַ פֿײַג אין נאָז ["תאנה באף"], ובקיצור – אַ פֿײַג. זה נאמר תוך הפנית אצבע משולשת לעבר אפו של הזולת.

אף אחד1

New member
כדי שכולם ידעו בדיוק על מה נסובה

שאלתך, אני מביא להלן כתובת של אתר שבו רואים את אותו פיגה, וכן הבאתי (מאתר אחר) אזכור של העובדה המתמיהה למדי, שבתרבויות אחרות סמל זה הוא דווקא סימן לבוז ולביטול (כנראה, בשל הדמיון שיש בו לאיבר המין הנשי, בתרבויות כחולות ראש). The Fig: In some European and Mediterranean countries,an obscene gesture of contempt. In Brazil and Venezuela, a good luck reproduced in such diverse forms as paperweights and golden amulets worn around the neck.

למעלה