ראוטר בחדר

rebecca121

New member
ראוטר בחדר

שלום,

יש לי ראוטר בחדר והחדר ממש קטן....

האם ההשפעה של הקרינה ממנו יכולה להיות מזיקה? האם זה משפיע על איכות השינה?

כרגע העברתי אותו לסלון אבל אני שמה לב שההורדות שלי יותר איטיות מהרגיל ואני שוקלת להחזיר אותו חזרה לחדר.
מה אתם אומרים?

kalil

New member
כמובן שיש קרינה

ככל שהחדר קטן יותר ויש פחות חלונות בחדר הקרינה חזקה יותר.
אני הייתי ממליץ לך להשאיר את הראוטר בסלון ולהסתפק בהורדות איטיות יותר (אלא אם כן זה ממש לאט אז את צריכה לחפש פיתרון אחר).

herouth

New member
הקרינה מראוטר, סלולר, ווקי טוקי, רדיו,

או כל מכשיר דומה היא קרינה בלתי-מייננת, ועד כה איש לא מצא סימוכין אמיתיים לכך שהיא מזיקה.

כל השיח הנוגע לקרינה הוא בעיקר דעה קדומה, ופחד הנובע מאי-הבנה בפיזיקה. פעם פחדו משדים, היום פוחדים מ"קרינה".

רמת האנרגיה של הקרינה הנפלטת מנר גבוהה בסדרי גודל מזו שנפלטת מראוטר. ואיש אינו חושש לשבת ליד נר. אנשים רבים שנוזפים במי שמדבר בטלפון סלולרי במעלית אחרי זה הולכים בשמש במשך שעה ברחוב. הקרינה מהשמש היא מייננת ומזיקה. אבל היא לא "טכנולוגיה" אז אנשים לא מפחדים ממנה.

הלוואי שהיית צודק דיברתי עם אדם

שעיסוקו ומומחיותו וברמות הגבוהות ביותר בארץ בתחום הקרינה והוא לא אומר כדבריך
ומה לעשות אני נוטה יותר להאמין לו.

herouth

New member
אתה מוכן לפרט גם את שמו ומקצועו

...שהופך אותו להיות "מומחה בתחום הקרינה"?

אתה יכול לנטות להאמין במה שאתה רוצה. אתה מאמין בהרבה מאוד דברים שאין להם בסיס מדעי, ואני לא יכולה לשנות את הרצון שלך להאמין בהם. בכל מקרה פניה לסמכות, ועוד לסמכות של אדם לא ידוע במקצוע לא ידוע, היא כשל לוגי ידוע ואינה מהווה הוכחה לשום דבר.

http://www.cancer.gov/cancertopics/factsheet/Risk/cellphones

תרגום: "במחקרים שנערכו עד כה לא נמצא קשר עקבי בין חשיפה לקרינת רדיו לבין תחלואה בסרטן. אבל צריך להמשיך לחקור כי צורת השימוש משתנה כל הזמן".

תשווה את זה לממצאים בתחום העישון והקרינה האולטרה-סגולה מהשמש, שהם חד משמעיים.

לא אוכל להביא את שמו

כי הוא קשור בעבודתו לקמ"ג
ומה לעשות אני יודע שתנצל זאת בכדי לומר שאני מתחמק זכותך לומר זאת אבל אני ישאר בשלי ובפרט שאין לי שום אינטרס לכאן או לכאן
אבל אתה בהזדעקותך מריח לי כאחד שקצת מתפרנס מהתחום וד"ל

herouth

New member
לא ממש. אני מתכנתת מחשבים.

ההזדעקות שלי היא נגד דעות קדומות, אמונות תפלות, בורות ולודיזם.

herouth

New member
ואגב, מי שעוסק ברפואה אלטרנטיבית, למשל

...מתפרנס מהפחד של אנשים מפני קרינה בלתי מייננת, והחברים שלה "רעלנים בגוף", "סכנות המזון המודרני", ועוד רבות.

וד"ל.

wil

New member

אוקיי, אז הנה עוד דיעה :

אם הראוטר נמצא צמוד למיטה - אז בהחלט כדאי להזיז. אם לא :

יש לך טלפון סלולרי בחדר בזמן שאתה ישן ? הקרינה הנפלטת ממנו גבוהה בהרבה מזו של ראוטר.
יש לך טלפון נייד בחדר (ביתי, לא סלולרי). הקרינה הנפלטת ממנו דומה מאוד לזו של ראוטר.
כל זה לא אומר שהקרינה לא מסוכנת. זה רק אומר שהיא נמצאת שם כל הזמן.

dify

New member
והטענה של טלפון סלולרי?

ושנאי חשמל (ממתח ישראלי לאמריקאי)?
את שני אלו אמרו לי להקפיד לא לשים ליד המיטה, זה מיתוס או שיש דברים בגו'? אני באמת שואלת. תודה :)

wil

New member
כל הנ"ל מייצרים מעט קרינה בלתי מייננת

ההספק המשודר בכל המקרים האלו הוא זניח למדי.
לשנאים ומטענים למיניהם יש נצילות של 70-90% כלומר רק 10-30% מההספק "מתבזבז", הרוב המוחלט של זה בצורת חום. חלק קטן ע"י קרינה בתדרים של 50 הרץ (במקרה של שנאי מהסוג הכבד) עד מאות קילוהרצים (מטענים כאלו ואחרים).

השורה התחתונה היא שסטטיסטית תוחלת החיים יותר ארוכה בסביבה שיש בה קרינה בלתי מייננת ממקורות כמו רשת החשמל, מכשירי תקשורת כאלו ואחרים ושאר טכנולוגיות.

לקשר הזה בין קרינה בלתי מייננת לעליית תוחלת ואיכות החיים קוראים "ציוויליזציה".

dify

New member
לא בטוחה שהבנתי..

ההבנה שלי ממה שכתבת, זה שקרינה בלתי מייננת מאריכה חיים? כלומר שזה שאנחנו חיים ליד מקורות חשמל וקרינה זה טוב לנו? שלהטעין את הטלפון ליד המיטה זה לא מזיק ואולי אפילו מועיל (גם אם זה זניח
)?

או שפספסתי לגמרי בהבנת הנקרא?

זה מביא אותי לשתי תהיות, אחת על ההתנגדות לגור ליד אנטנות של חברות סלולר, והשניה לזה שלעמוד חשמל יש איזשהי הגבלת קרינה מפוקחת, ממה שאני יודעת, אני מכירה מישהי שתובעת את חברת חשמל בטענה שהעמוד ליד הבית שלה עובר על הקרינה המותרת ולכן היא חלתה בסרטן. זה הגיוני? זה לא הגיוני? אני באמת לא מבינה.

wil

New member
הכוונה היתה שלחיות בציוויליזציה מודרנית

מאריך חיים.
עם מים זורמים (שהמשאבות שמביאות אותם לברז עובדות על חשמל),
שירותי רפואה מתקדמים (שלפעמים אפילו משתמשים בקרינה מייננת - צילומי רנטגן, CT)
וכו' וכו'

לפני 5000 שנה לא היתה רשת חשמל, לא היתה קרינה של אנטנות סלולריות,
ותוחלת החיים היתה חצי ממה שהיא היום.

wil

New member
ואגב הקרינה הסלולרית מצילה חיים וזה מוכח.

מספר ההרוגים בתאונות הדרכים בירידה בעשור ומשהו האחרונים.

חלק מזה הוא בזכות מכוניות יותר בטוחות.
אבל חלק מזה בהחלט מיוחד לזמני הגעה יותר מהירים של שירותי החירום בזכות זה שלכולם יש מכשיר טלפון בהישג יד ולוקח שניות בודדות להתקשר למד"א.

dify

New member
כן, אבל

עדין אפשר לבחור אם להטעין את הטלפון הסלולארי בסלון או ליד המיטה. זה לא כזו הקרבה.. השאלה היא האם יש טעם לעשות את המאמץ הזה כי באמת יש בזה איזשהו נזק בריאותי, או שזה סתם מיתוס. האם אני אחיה עד גיל 89 או רק עד גיל 88 בגלל המטען הזה

לא חייבים בסלון, אפשר פשוט בצד השני של החדר.

קרינה אלקטרו-מגנטית נחלשת ביחס ישר לריבוע המרחק. זה אומר שאם המרחק בינך למטען מוכפל פי 4, עוצמת הקרינה יורדת פי 16.

למעלה