ק.

קליבר 11

New member
ק.

הי . אני חדש כאן בפורום אך אשמח לייעוץ והכוונה .
37 רווק . מתמודד עם מכלול גדול של בעיות נפש חזקות וגדולות מאוד .
כמו"כ סובל מסכיזופרניה ואוסידי . ocd
נוטל תרופות ורוצה לדעת מה יש לרפואה המשלימה לעזור לי .
אודה על תשובות מקצועיות בלבד
תודה

Besomet

New member
אפשר בהחלט לעזור

שלום ק.
הרפואה המשלימה אכן יכולה לסייע. ניתן להפחית את תופעות הלוואי של התרופות וכן לעיתים להביא לשיפור מסויים במצב ובכך להביא להפחתת המינון התרופתי (אך ורק בהוראת הפסיכיאטר המטפל).

ישנם אפיקים טיפוליים רבים בהם תוכל לבחור: טיפולי מגע (רפלקסולוגיה, עיסוי, שיאצו, טווינא, קרניוסאקרל ועוד), דיקור, הומאופתיה, פרחי באך, יוגה טיפולית, צ'י קונג טיפולי, רייקי ועוד.

החשוב מכל, לדעתי, הוא שתבחר במטפל/ת שאתה מרגיש בטוח איתו/איתה.

דבר נוסף שיש לשים לב אליו הוא מקצועיות ואתיקה.
צריכה להדלק לך נורת אזהרה כשמטפל/ת מבטיח/ה לרפא אותך או מנסה להתערב במינון או בסוג התרופות שאתה נוטל.

טיפול מקצועי, מדוייק וקשוב יכול לעזור לשפר את איכות החיים שלך באופן ניכר.

רפואה שלמה!

קליבר 11

New member
תודה על תשובתך ..

ובהמשך הדרך.. אצליח להפחית מינון של התרופות .?
יש לי מפגש עם נטורפתית מחר.. > ואיני יודע כלום מה ואיך . פשוט המליצו עליה .
אני מאוד לא מאמין שיחול שינוי במצבי אבל אני כן אפגש איתה לראות מה יש להציע.
מאוד חושש מהלא נודע כי מה באמת אני יכול להיות בריא .? ? ?
תודה

Besomet

New member
אינני יכול להבטיח, אבל...

טיפול נכון ומקצועי עשוי להפחית את רמות החרדה (שהן בעצם המקור ל- OCD, כפי שאתה בטח יודע) ועל ידי כך להביא להפחתה עתידית בתרופות האנטי-חרדתיות (שאני מניח שאתה נוטל).

באשר לתרופות האנטי-פסיכוטיות שאתה נוטל, הסבירות שתוכל להפסיק ליטול אותן לחלוטין לא גבוהה (אבל תמיד יש יוצאים מן הכלל).
יחד עם זאת, טיפול מתאים יוכל להביא להפחתת תופעות הלוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות ואולי אף בעתיד להפחית במינונן.

שלום לך ק.

רפואה (מ)שלימה מתייחסת לאדם, למכלול הדברים הקיימים בו הן באספקט הפיזיולוגי גופני והן בפן האישי רגשי
כך שלרפואה המשלימה (אני למשל מתחום הנטורופתיה עם פזילה לכיוון רפואה סינית) יש מגוון רחב של דברים בהם ניתן לסייע
החל מתזונה, עבור בהפניה לפעילות גופנית שמתאימה לך ולצרכים האישיים והיכולת האישית שלך,
עבור בצמחי מרפא, שמנים, שיטות מגע ושיטה מצויינת בשם EFT שעושה עבודה מצויינת עם OCD.

אשמח לענות לשאלות נוספות
בהצלחה

ינוקא1

New member
זה לא פשוט לצערי . . .

טיפול בבעיות שאתה מתאר הינו מורכב מאוד ומצריך מומחיות יותר מאשר טיפול בבעיות פיזיות.

השיטה היחידה בה אני כיום מתקרב לאנשים עם הבעיות שתיארת היא עיסוי כף רגל.

זוהי שיטה מרגיעה מאוד שזה חשוב , והיא גם מאפשרת למטופל להרגיש שהוא בשליטה על התהליך (שזה עוד יותר חשוב בבעיות אותן תיארת).

רק לאחר כמה שבועות עם עיסוי כף רגל ולפי הרגשת המטופל , אני נוטה לשלב לאט מאוד ובעדינות שיטות נוספות.

הטיפול בבעיות אלו הינו בדרך כלל ארוך ומורכב (לא פחות משנה שנתיים כדי לראות שינוי אמיתי) וצריך להתבצע בשיא העדינות והרגישות.

קליבר 11

New member
שמח לעדכן ש.

נפגשתי היום עם התזונאית שתשאלה אותי וכ"ו..
נתנה לי בין היתר -נוני- שאמור קצת להתחיל לנקות את הגוף מרעלים וכ"ו.
עושה רושם שהיא טובה אך לא מכיר אותה לפני . מעט חושש מהלא נודע זה טבעי ??
קבענו לעוד כ-3 שבועות .
אמרה להפחית קפה וקולה.. > מאוד קשה לי אך אתרגל לאחר כיומיים שלושה .
תודה

Besomet

New member
ודאי שזה טבעי לחשוש מהלא נודע

שינוי מטבעו הוא מפחיד, ואני משבח אותך על האומץ לבחור לחולל שינוי.

זכור שאתה לא לבד בתהליך הזה ויש לך אשת מקצוע שמלווה אותך, וכמובן שגם אנחנו פה :)

בהצלחה בדרך החדשה!

קליבר 11

New member
שלום לכולם..

ביומיים האחרונים אני משתן יותר מהרגיל.
האם זו תופעה בעיקבות המיץ אותו נתנה לי התזונאית ?
לא יודע במה לתלות זה .
תודה

0 אור 0

New member
מה אומרת התזונאית???

כל המטפלים בפורום הזה נוהגים לתת תמיכה מלאה למטופלים שלהם בשאלות מסוג זה, גם בטלפון ואימייל, בלי צורך לחכות לפגישה הבאה.
אני בטוחה שגם המטפלת שלך תדע לענות לך על הקשר בין המיץ לבין התגובות, ואף תתאים לך את ההמלצות בהתאם.

קליבר 11

New member
ק.

הי אור .
תודה על תגובתך..
המיץ אותו אני שותה הוא נוני זה פרי אנונה .
הצורך בלשתן הרבה כבר פג כמעט.
זהו מרגיש כמעט שהכל בסדר . מחכה לשיפור עם עצמי .
תודה

למעלה