ק.ב. לארוחת צהריים

ננה f

New member
ק.ב. לארוחת צהריים

חשבתם שאני כותבת על ק.ב. לארוחת צהריים? תחשבו שנית. כבר כמה זמן אני זוממת להכנס שוב לקופי בר, כמה חודשים למען האמת וכי אני בלאו הכי שבועית באיזור. אתמול הצלחתי לממש, כמה חבל. הכל מתוחזק כמו שצריך, המכונה המשומנת שמאכילה אתכם רבותי, באותו האופן, למעט הספיישלים, שנים לא חורקת, או שמא... קצת? הקופי בר ביד חרוצים, ביסטרו הומה ומתוקתק מלא בסתם יום באמצע השבוע ,בשעת צהריים, עד אפס מקום. אין לי מושג איך זה בערב אבל נהיר לי שבסיומו של יום ובתחילתו של ערב זה עשוי להיות מתיש הרבה יותר. הומה זו לשון המעטה לרעש שם, שאי אפשר לכנותו בשום שלב רחש סקסי או אקשן אורבני וגם לא ביזי סליזי מטרופוליני. אמצע המסעדה זו צומת דרכים אודיופונית שאיני יכולה להסתכן בה ואני מבקשת לשבת על הספות הנחמדות ליד הקיר. פינה טובה, לדעת שאין מי שנושף בעורפי, וגם אין חשיפה לארבעת רוחות הקול האנושי הנישא בגאון מכל עבר. אנשים צפופים מדברים ומדברים ואין מה שיספוג את הדציבלים, כשהמוסיקה גוברת על השיחות, ומעל הכל אני מנסה לתקשר עם המלצר בשילוב של מימיקה קריאת שפתיים וצרחות. תודו שקצת קשה להזמין היטב מהתפריט או להבהיר שאלות בסיטואציה כזו. הקופי בר זו מסעדה או דאנס בר הומה? הדרך לספות נראית מזמינה כמו כביש 1 בדרך לירושליים רק לכאורה, למעשה מסתבר שזה ממש לא לכבודי, זה לכבוד המלצרים שיוכלו לתקתק את המכונה מבלי לפגוע פיזית ממש בלקוחות הגודשים את הכסאות. כדי להגיע אל המנוחה והנחלה בפינה היותר טובה,בעמדת תצפית ואולי גם קצת יותר שקט ושלווה, צריך להסיט הצידה, לפחות את שני השולחנות השכנים, משני הצדדים, ואם הם מחוברים לרביעיה אז שלושה ואף ארבעה,כשהם עמוסים לעייפה, לקוות שמאום לא יתהפך ויישפך ולהרגיש מסורבל עד אין קץ. גם דוגמנית צמרת ואנורקטית אחרי גמילה היתה מחייכת במבוכה לסועדים בשולחנות ליד, בבקשה מהם להזיז את הכבודה כדי שתוכל לעבור, מרגישה מגושמת לגמרי מיד היתה בוודאי רצה להפטר בשירותים המצוחצחים מעודפי מה שלא הספיק להתעכל מהארוחה האחרונה. אחרי ששלושה מלצרים/יות בכניסה התקוטטו מי יואיל להושיבני הכי מהר בשולחן, שמא אתחרט?, וכל אחד ואחת מהם ניכסו לעצמם תפריט תחת בית השחי ושאגו בגאון: "אחרי", או "בואי איתי" וליוו אותי בתוקפנות אסרטיבית(אוקסימורוני, מה?) פנימה, הובילה אותי ה"מארחת"(?) ובכל פנים זו שלא לבשה מדים שחורים, לשולחן, שם נטשה אותי אחרי שווידאה שהשולחן לשביעות רצוני. עמדתי שם, לא יודעת את נפשי איך אגיע לעברו השני של השולחן, אל הספה הנכספת. השותפים מאונס בשולחנות הסמוכים, נדמו לאנשי עסקים מסוקסים וקשוחים, ורק אחרי שעמדתי שם כמה דקות מביכות גם הן , הואיל אחד המלצרים, שעמידתי במעבר הפריעה לו, לכפות עליהם הזזת שולחן אחד לימין ואחד לשמאל והרגשתי כעוברת בסך בחרבה. בדימיוני דימיתי את המלצר למשה רבנו בעל מטה הקסם. התיישבתי. על דין ודברים בענייני התפריט שאגתי כמו כולם לידי, כשהמלצר הלא ממש עומד בקצב והלא ממש יעיל, אולי טירון, משתדל לרצות את השולחנות ההומים עסוקים ובולסים. השרות בקופי בר בדרך כלל מתוקתק, עליו קם ונופל הטרן אובר שלהם מן הסתם. ואין לי ספק שגם לא מבזבזים את הזמן ולא מתווכחים שם עם לקוח שלא מרוצה מהמנה שלו(תיכף נראה מה כן עושים). אכן קיבלתי הסבר מפורט על המיוחדים של היום, הבהרתי שאני צריכה את זה זריז למדי, בהתחשב בתנועה המתוזזת סביבי זה לא נראה היה כבעייה. ביקשתי מים ועיינתי בתפריט. המלצר שאל אם מינרלים רגילים או פרייה, אבל הלך להביא מי ברז, עם קרח בלי לימון. אחר דקותיים הגיעו לשולחן: גביע מרטיני חתיך ובו קוביות קרח וכפית, בקבוק זכוכית שקוף מלא במים קרים, מסוננים לדעתי ודי טעימים וכוס עם שתי פיסות לימון. שהוחלפה חיש קל בכוס ללא הלימון, עם ההתנצלות שהוא לא שמע. בוודאי שלא שמע, הרי בקושי שמעתי את עצמי מדברת. רציתי לטעום מהריזוטו פרימוורה, מנה שזכתה לכמה וכמה סופרלטיבים פה ושם, אלא שהיא דורשת עיכוב של 20דקות לערך ולכן הלכתי על האופצייה השנייה מבחינתי, מנת הספיישל שהומלצה בחום של ברוסקטת סרדינים מוחמצים. ציינתי בפני המלצר שלא אוכל לאכול גם מהפתיחה של אנטיפסטי+ לחם+חמאה, ושאם ניתן אני מעדיפה לקחת ולנשנש בבית מהאנטיפסטי האגדי..המלצר הלך לבדוק וחזר עם התשובה שעל האנטיפסטי+לחם לקחת הביתה נדרש חיוב. הודיתי לו, עדיין לא מבינה. הרי אם הייתי מבקשת את הראשונה בכלי הביתה ומנשנשת במקום את הלחם והאנטיפסטי הייתי מקבלת, אז מה הרעיון?. מילא. הסכנתי עם האין רציו הזה... נתתי לו אוקיי לדלג ולהביא רק את הברוסקטה. מנה שנרשמה על הלוח –Boquerones en vinage. אני אוהבת דגים כבושים וגם מוחמצים, עוד מימי ילדותי סבתי היתה מפנקת אותי בדג מלוח או כבוש זה או אחר. אצל לופו הרגשתי כמו עליזה בארץ הפלאות וסלטי הדגים השונים של חיים רפאל הם בדיוק מה שאני אוהבת. גם סביצ'ות התחלתי לאהוב. המנה נראתה מבטיחה. על הצלחת הגיע מגדלון. בתחתיתו נגלה הטוסט לחם שחור,3 עיגולים עבים אבל חרוכים קשות , מעליהם פיסות עגבניה ורדרדה לא בשלה, טבעות הבצל הסגול, והרבה מאוד מהן היו חצי מוחמצות אף הן והיוו את נחמתי במנה הזו, עיטור של עלי אורגנו והרבה (10?)פילטים קטנטנים נדיבים של סרדינים שהיו מוחמצים למוות מעודפי חומץ בבן יין, לבן מן הסתם, עד כדי מועקה שורפת. גרון. הדג היה מבושל ממש, גם הרוטב הקליל סבל מעודפי החומציות הזו וזעק למתינות או לפחות לתוספת קלה של כמה גרגירי סוכר לאיזון. לא צלחתי את המנה. והייתי ממש מורעבת. אפילו לא מחצית המנה.ארבעה וחצי פילטים אחר כך, כמה טבעות בצל ושני פלחי עגבניה מאוחר יותר, סכין ומזלג נחו להם צמודים בצלחת מחכים לגואל. משלא ניגש המלצר, סימנתי לו (הם מאוד זמינים למרות שהם מאוד עסוקים, אבל זה שלי היה מאוד לא מחובר וקשוב למה שקורה אצלי בשולחן) ציינתי במימיקה ובקול רם, במחווה שאיננה מתפרשת אלא חד משמעית שאת המנה הזו אינני יכולה לאכול, וביקשתי להחזיר אלי לשולחן את האנטיפסטי. המנה הזו פשוט לא עברה. אין ציון. המשך...

ננה f

New member
המשך,סיכום לממהרים, וחשבון

המלצר לא התעכב, כאמור, לשאול מה קרה או האם לא טעים ולמה, ממהר וזריז הוא רק הנהן. וכמה דקות אח"כ חזר לשולחן הניח את האנטיפסטי, והלך. הלחם והחמאה לא הגיעו כלל וחבל. האנטיפסטי כלל: ראש ארטישוק, שתפס את רוב הצלחת, בושל מן הסתם במי לימון אבל היה חסר טעם וכפית איולי או מיו חמצמץ היו נותנים לתלישת ונישנוש העלים סיכוי כלשהו, 2 טבעות תירס חתוכות לרוחבו שתיהן היו קשות ויבשות, 3 פיסות עבות של גזר כתום מאוד שהיה רך מדי ולא פריך כלל אבל מתוק, עם גזיזי פטרוזיליה חינניים ושתי יחידות של שעועית רחבה ירוקה שהיתה פריכה מאוד, מדי. אין לי אפשרות לתת ציון למנה הזו. טעימה מכל המגוון הותירה גם את האנטיפסטי בצלחת. מזלג וסכין בדום מוחלט, ואחרי המתנה נאותה אני מתייאשת ומסמנת למלצר אחר שעובר ליד. ההוא ניגש. אני מציינת מחדש, שזמני אינו בידי ולכן אבקש את המנה העיקרית עכשיו, ההוא מפנה, כולל סכו"ם. ואז המנה העיקרית הגיעה, על ידי המלצר המקורי שלי, האוכל זורם לשולחן די מהר אגב, זה היה עוף בשום. רק אחרי שהגיעה המנה לשולחן, הלך המקורי לחפש לי סכו"ם חדש. המתנתי איפוא. ליד הגיעה פנכת פירה טוב ודי טעים קצת מלוח, לא מהחמישה הפותחת בעיר. בצלחת כמה נתחים, שוב נדיבים, של חזה עוף דק שהפינות שלהם היו מטוגנות, מדי. החזה היה עם זאת עסיסי למדי כפי שניתן לצפות מטיגון, שני זיתים סגולים, פלחי עגבניות במרקם טוב אם כי עדיין ורדרדות ולא בשלות, פרוסות שום לא רכות מאוד שחלקן היה טעים, ואני חובבת שום ידועה, אבל חלקן שרופות ואי לכך מרירות מדי, עד כדי שהעיבו על טעם כל המנה. למנה נוסף באופן תמוה תיבול של הרבה עלי בזיליקום שלא רק שלא התחבר אלא הוסיף בדל מרירות מיותרת למנה. כן, ניתן להוציא מהמנה את עלי הבזיליקום בקלות יתרה, .אבל טעמם נותר עמה. כבר לא הייתי רעבה, זה היה במיוחד הפירה שהשביע. המנה כאמור נדיבה ולכן החזה שהגיע הביתה נושנש אחר כך, והוכיח שהחך לא טעה, המרירות שלטה. ציון: הפירה : 8, העוף למרות נדיבות המנה ובגלל המרירות 7. סיימתי, אך הותרתי בצלחת. סכין ומזלג בדום ואני ממתינה שוב. המלצר בושש לבוא, מלצר אבירי אחר נחלץ לעזרתי רק לאחר שאותתי מצוקה. ביקשתי לקחת הביתה את שארית חזה העוף, ואת המנה האחרונה שהזמנתי, הקנולי, לקחת הביתה גם. ביקשתי גם קפה בזריזות .אה, ואת החשבון גם. האביר היה זריז, קיבלתי מידיו די מהר את האריזות ואת הקפה. הקנולי נדגם חצי שעה מאוחר יותר בבית והיה די טעים אך בהחלט לא מדהים. היה שילוב טוב של הקנולי עצמו שלא היה מתוק מדי ופריך לריקוטה המתוקה אך יבשה מדי, מין בדל טעם קמחי. גם הניחוח ההדרי הוסיף נקודות למילוי אבל סה"כ המנה לא מפילה. הקפה, בריסטוט לסיום הלם את הארוחה, והיה לצערי לא מדוייק ותפל למדי. משהו במים? בחלב? לא יודעת, אפילו הלב בקרמה היה עקום. ליד הופתעתי עם מנה של מלבי על חשבון הבית. רק טעמתי, למען הנימוס. הוא הגיע בכוס, חלבי חביב עם רמז די פחמימתי, צבעו לבן- ורדרד, בניחוח מי ורדים עטור קוקוס, וגם די טעים. לסיכום: הארוחה היתה ממוצעת ומטה באיכותה, בוודאי לרמת הציפיות מהביסטרו הכי נחשב בעיר. האווירה עסקנית עצבנית ולא נעימה. בשרות היו פערים לא סבירים ובכללותו היה ככה. העיצוב מוקפד אבל צפוף להחריד, שעה קלה שם היתה שקולה לטיסת חצות ישירה לניויורק באלעל. האקוסטיקה גרועה, מעיקה, אני משוכנעת שניתן וצריך לעשות משהו להקל, אחרי הכל זו מסעדה ולא דאנס בר. והכותרת למעלה? ק.ב.= ק-קופוניה ב-ראש לארוחת צהריים. ננה מחירים: בוקרונס 32 (זו אכן הברוסקטה סרדינים, ואכן כן -חוייבתי על המנה במלואה) חזה עוף- 46 הפוך- 10 קנולי-24 מלבי-ע"ח הבית, נחמד אבל מיותר.

ננה, מכל ה../images/Emo23.gif

אני מודה שרק לגלגל את ההודעה לקח לי זמן. כולה קופי בר. למה לא יותר קצר
? וחבל שלא שרשרת... אם משהו ייתן תקציר, אשמח להתייחס.

נחמנית

New member
אולי כי אני חדשה כאן :-, קראתי הכל

בקופי בר למדתי על חשיבות עניין המרווח בין השולחנות. וגם שלבוא לשם צרודה אין טעם. דבר נוסף, שאם אין לי זמן בצהריים, יום מלא ישיבות וכו' לא לבוא. שזה מדהים, כי אומנם מדובר במקום עמוס, אבל אין ארוחה עסקית שכוללת מנה ראשונה, רוב האנשים בצהריים מזמינים עיקרית בלבד, ועדיין ההמתנה ארוכה. אם יורשה לי לסכם את מה שנאמר כאן: 1 מנה לא אכילה, 1 מנה סבירה, אנטיפסטי לא אחיד ולא להיט, 1 פירה מלוח, שירות משתדל (כמעט ומדי), אני צודקת? בצהריים, אני בורחת ללוקאס או לתמרה הם בנויים לקהל העסקיות ונעימים לי, ויעילים!

Merav B R

New member
ננה, קראתי בקפידה,

ונראה לי שמרוב שהתעצבנת על האוירה הרועשת סר חינו של האוכל בעיניך. מצד שני - חוץ מהאנטיפסטי והקנולי - הבחירות שלך מעולם לא היו הבחירות שלי בקופי בר. כשהולכים לקופי בר בצהרים (באמצע השבוע ובסוף השבוע, היינו הך) צריך לדעת שמאד עמוס שם, יש שם המון אנשים עסקים שזאת אחת האופציות הבודדות הבאמת טובות עבורם בסביבה, ואין מנוס מלשמוע פרטי עסקה מצד אחד, ופרטי הפליטות של הילד (בכ"ז, יושבות שם לא מעט נשים בחופשת לידה
) מצד שני. בד"כ השירות ענייני ויחסית לבבי. אחד הדברים שבעיני מושכים בקופי בר היא שהיא הומה, צפופה להחריד וככה מזכירה לי את פאריז וניו יורק אהובותי. היא צפופה ומלאה באנשים וזה עוד יתרון בעיני שזה אחד המצבים המועדפים עלי ממסעדות ריקות / חצי ריקות.

anatc

New member
פיר - אני מאוכזבת ../images/Emo4.gif

גם בארזים נפלה שלהבת?!? ממש מבאס לקרוא - נהייה לי צפוף בראש מרוב שהיה לך צפוף... אם האוכל היה מפצה על הרעש והצפיפות - ניחא בכל זאת מדובר בביסטרו אבל אפילו זה היה בינוני מאד באסה

ננה f

New member
-:) יש ביסטרו לא פחות טובים בעיר

ואולי יותר, המיתוג לא עובד בשבילי. אני בדיוק בדרך לבדוק עוד אחד עכשיו, אחד שהפך מבר לביסטרו (ותסכימי איתי שזה לא באמת קורה הרבה...), ועוד משהו בנמל אולי. אחלי לי בתאבון... אם תגובה, אז אחר כך. ש.ש.

ננה f

New member
היה נחמד. הקב"א כמובטח היה מופלא

מקומות חדשים ברפרטואר שעוד ידברו בהם. זמן ש.ב....

anatc

New member
ד.א. הביקורת מענגת ../images/Emo140.gif מזדהה עם

המבוגר שחגג עם העצמות התיאור מקסים, מרגש וארוטי שאפו
(חולה על מח עצם אפוי - למסה יש מנה מוצלחת מאד וגם לדאדא ז"ל היתה מנה מופלאה של מרק עדשים עם מח עצם)

nalathe1

New member
קופי בר

עד עכשיו תמיד היה לי טעים ולא נעים. לא היתה הבחירה שלי אף פעם, אבל הסכמתי לבקר לא פעם.

Marie Claire

New member
טוב...

אכלנו 3 לפני שבוע בקופי בר. יום שישי בערב, מסעדה מלאה עד אפס מקום. שירות מעולה ולא מעיק. ההזמנה תוקתקה עם הפרשי זמן חביבים בין המנות. התפרענו על אנטיפסטי, ריזוטו פרימוורה ופיסאלדייר עם קממבר עזים ועגבניות קלויות. 3 מנות מעולות. עיקריות: כבד עוף עם פירה - מנה שתמיד מזמין בן הזוג שלי להנאותו הגדולה. המבורגרג רגיל - אחד הטובים בעיר ספגטי עם עגבניות קלויות, חמאה, בזיליקום ופרמז'ן - פעם ראשונה שניסיתי מנה פשוטה וטעימה. הגברים בלסו קנולי ונשבעו שהוא מעולה. עדיין - אחד המקומות המועדפים עלי בעיר.

תלתלית

New member
האמת שהייתי שם ודי נהניתי לפני

שבועיים. נכון שלא התעלפתי, אבל גם לא חיפשתי להתעלף - היה פשוט טוב מאד. למה כל כך הרבה רווחים בין הפסקאות, ננה? קשה לקרוא כך.

Forum User

New member
נקרא מבאס ביותר

ומאוד מאוד לא אופייני, לפחות מנסיוני הצנוע. באסה, אין מילה אחרת.

Forum User

New member
לעניין הצפיפות והזזת השולחנות

זה נוהל מאוד מקובל (שלא לומר מתבקש) במקומות מסוג זה בפריז. כשאני יוצאת לאכול שם צהריים בנסיעות עבודה, נדיר שלא צריך להזיז רבע מסעדה כדי להגיע לחצי מ"ר שמוקצב ע"י המסעדה לישבן שלי. מה שכן, המלצרים וקהל הסועדים כ"כ רגילים לזה שממש לא עושים מזה ענין. טוב, אבל זו פריז, שם הסועדים רגילים להשפלה יומיומית מצד המלצרים ולא עושים עניין מזה שהמלצר מקים אותם בלי הרבה נימוס כדי לאפשר לזוג לשבת. מזכיר לי שירדתי פעם לצהריים חפוז בלחם ארז הרצל"פ, שם יש שולחנות זוגיים שלפי הצורך יוצרים מהם זוגות/רביעיות/שישיות וכו'. האחמ"ש הפנה אותנו לשולחן לזוג שצמוד אליו שולחן לרביעיה, מאוכלס ברביעיית צפונבוניות. הקולגה שלי ואני הזזנו את השולחן לזוג שבקצה השולחן שלהן (הם לא השתמשו בו) 20 ס"מ הצידה, והתיישבנו - כך הרי עושים כולם בחדר אוכל, ולחם ארז הרצל"פ בצהרי היום זה בפירוש חדר אוכל. המבטים שהן צרבו בנו החמיצו לנו את הלימונדה. קורה.

למעלה