קשר חדש

solo4646

New member
קשר חדש

שלום לכולם!
אני בת 24 והתחלתי לצאת עם בחור שאני מכירה כבר 6 שנים מהתיכון, אבל לא באמת היינו בקשר ידידותי קרוב (רק שלום,שלום).
ביולי עברתי את הפרידה הרצינית הראשונה שלי, וכמו בכל מצב כזה, יוצאים מחוזקים ויודעים על עצמך ועל מערכות יחסים יותר.
למדתי שאחרי כמה חודשים כבר אמורים להבין אם הוא הבחור שאיתו רוצים להמשיך לצאת. אני איתו כבר חודשיים.
שנינו סטודנטים. הוא גר בב"ש ואני גרה בכפ"ס אצל ההורים ובעקרון תכננו להיפגש בסופי שבוע. העניין הוא שעכשיו זו תקופת מבחנים. אני הולכת לראות אותו בסופ"ש אחרי 3 שבועות שלא ראיתי אותו, ואחרי הסופ"ש אני שוב לא אראה אותו עוד 3 שבועות.
אני לא הייתי אומרת שאנחנו ביחד חודשיים. לא יצא לנו כמעט להיפגש וכל הקשר מבוסס על טלפונים.

בכל פעם שאנחנו נפגשים כיף לי ומצחיק לי איתו, אבל בכל פעם שחוזרים לרוטינת הטלפונים- שהיא כל יום בסביבות 11 בלילה! (ממש רוטינה!), כל הרגשות נעלמים לי ואני חושבת על פרידה. גם התחלתי לשים לב לפגמים שלו ולעשות חשבון אם מתאים לי להסתדר איתם או לא. לדוגמא אם משהו מצחיק אותי, הוא יחזור על הבדיחה יום-יום ואז הוא מתבאס שאני לא צוחקת. אמרתי לו שאי אפשר לחזור כ"כ הרבה על בדיחות (ניסיתי להגיד בקלילות). ודבר יותר חמור- הוא לא שלם עם עצמו ברמה כזאת שרואים שהוא מנסה לעטות על עצמו דמות "מגניבה" יותר. הוא עושה את זה כאילו בצחוק, אבל הוא באמת חסר בטחון וזה גורם לי לחשוב האם באמת בא לי לצאת עם מישהו שהוא לא סגור מי הוא? כשהוא לא עוטה את הדמות הזו הוא הרבה יותר מקסים, הבעיה היא שאני לא יודעת איך להגיד לו, ולא נראה לי שבקשר הקצר הזה אני יכולה לבקר אותו.

הטלפונים מרחיקים לי אותו, המרחק והמבחנים מרחיקים אותו. ואם לא מתקשרים, אני גם מרגישה רחוקה ממנו. האם אפשר להגיד שאנחנו בכלל ביחד כשאנחנו פותחים חודש שלישי שברובו לא נתראה? אני יכולה להגיד שהוא לא מתאים לי עכשיו? כי זו ההרגשה. לעומת זאת, לא הספקנו להיות באמת יחד ובמעט שהיה, היה טוב.
מה לעשות?

היי חמודה - קודם כל, אחוות כפר סבאיות!
גם אני כפר סבאית

בקשר למה שכתבת, לדעתי את צריכה לחשוב טוב אם את בנויה לקשר מרחוק.
הלימודים הם חלק מהחיים, זו תקופה קשה, עמוסה וכן, מרחיקה בדרך כלל את בני הזוג גם מקרוב,
אז מרחוק על כמה וכמה.
זו תקופה שגם זמנית והיא הרי תסתיים יום אחד, כך שהשאלה היא האם בכלל את מסוגלת להחזיק מעמד.
דבר שני, תחשבי אם את יכולה בכללי, לשלב זוגיות בחייך בשלב זה.
גם אם היה מדובר בבחור שגר קרוב, עדיין סביר להניח שלא הייתם מתראים כמו שאת כנראה רוצה, האם זה היה מחליש את רגשותייך?
זה בסדר גמור גם להיות אדם שצריך קרבה, פשוט אל תסחבי סתם קשר שלא טוב לך בוא ואת לא מצליחה לתת מעצמך בו לצד השני.
יכול להיות שהיא ילדותי עדיין, הומור היא תכונה נחמדה בסך הכל..
אבל... זה יותר נשמע שאת מחפשת סיבות להפרד, ותמיד כשמחפשים מוצאים.
אתם מכירים תקופה , את ידעת איך הוא, נכנסת איתו לקשר כי ראית בו גם דברים שכן אהבת.
תעשי חושבים מהצד שלך, האם את בכלל רוצה קשר בתנאים האלה, ללא קשר לאופי שלו.
אם תגיעי למסקנה שלא, עדיף לסיים אותו כי הוא ידהה ויתפוגג ללא השקעה ורצון הדדי.

solo4646

New member
תודה על התשובה

את ראית את זה בתור זה שאני מחפשת סיבות להיפרד.
הקשר הקודם שלי היה גם הוא בשלט רחוק. הבנתי שזה לא מתאים לי. אבל הנוכחי לעומת זאת לא גר בב"ש אלא שוכר שם דירה. באופן כללי הוא מאזור כפ"ס והוא חוזר להורים בסופי שבוע. אני יכולה להחזיק קשר אם נפגשים בסופי שבוע. אני *לא* יכולה להחזיק קשר אם הוא מבוסס על רוטינת טלפון. הטלפונים מחלישים את הרגשות בעיקר. נמאס לי מהרוטינה הזו. כשהרגשות מוחלשים, אני מתחילה לשים לב לפגמים. מניחה שזה הגיוני. ובנוסף התייחסת רק להומור ולא לחלק בו אמרתי שהוא לא סגור מי הוא ואיך כדאי להתיחס לזה...
לעומת זאת לא שמת לב שאמרתי שמאוד טוב לי איתו כשאני נפגשת איתו. כאילו אנחנו בעולם קסום עם קשתות ופרחים ולא אכפת לי מאף אחד.
אני ביקשתי עצה בדיוק כי אני תוהה אם אפשר להמשיך קשר בתנאים האלה.

תודה רבה :)

זה לחלוטין נורמלי..

שאת מחפשת פגמים כשהרגש נחלש.
קשר מרחוק מתבסס על תקשורת טלפונית עם פגישות כשאפשר.
זו המהות שלו ...
אם זה גורם לך להחלשות רגש, זה אומר שבמקום להתגעגע ולדעת לתת ולקבל רגש בלי מגע, את מאבדת עניין .
ולכן את לא מאלה שמסתדרים עם קשר מרחוק .
זה מעולה שהכל מושלם כשאתם יחד, וזה מעולה שאת יודעת שזה זמני.
השאלה היא אם הקשר יחזיק מעמד לאורך זמן כי אם הרגש שלך נחלש, זה אומר שבסוף תכירי אדם אחר שימשוך אותך יותר והקשר יתפוגג לו.
גם מרחוק אפשר להרגיש אהבה לצד השני, זה מצריך יחס, הודעות ושיחות שמכילות רגש.
אם את לא מסתדרת עם הפן הזה של הקשר, שכרגע הוא הפן העיקרי, אני לא חושבת שהקשר בצורתן הנוכחי יצליח.

לדבר

לשתף אותו בתחושות שלך,
לבדוק האם הוא שותף להן, אם מוכן לעשות מאמץ על מנת שהקשר יהפוך לממשי...
לחתוך אפשר תמיד

solo4646

New member
...

העניין הוא שהקשר מאוד חדש. הייתי אומרת את מה שאמרת, לימור, על קשר שכבר יש לו עבר. קשה להחזיק מעמד עם "פוצי מוצי" כשהקשר רק מתחיל וכבר רואים אחד את השני רק פעם בחודש. איך כבר צריך לתחזק קשר והוא רק התחיל? אני יכולה לבחור להילחם על זה ואני יכולה שלא. וזו ההתלבטות שלי. בקשר הקודם נלחמתי על זה אבל אחרי שכבר היה בסיס לקשר. אני יודעת מה זה קשר מרחוק. אני יודעת שזה לא כיף. אני יודעת שזה מלווה במאבקים. לא בא לי לחזור על המאבקים האלה. בא לי קשר זורם יותר בלי "קשיים". בטח לא על ההתחלה. הבעיה גם זו פרידה על בסיס "מרחק" וזה קצת דבילי בעיני לוותר על בנאדם כזה בגלל תקופת מבחנים זמנית (שמסתכמת בחודשיים כמעט שעוד לא נגמרו).

שיתפתי אותו. אמרתי לו שמבחינתי אנחנו לא באמת חודשיים ביחד. לא הספקנו לצאת. לא הספקנו לעשות כמעט כלום ביחד ושהטלפונים זה לא כמו לראות אותו.
אז הוא אמר שאני צודקת וגם הוא מרגיש ככה. אבל הוא אמר "כל הכבוד לנו שאנחנו מחזיקים". אני לא רוצה כזה סיבוך על ההתחלה. לא רוצה "להחזיק מעמד" כאילו אני בשלבי סיום קשר.
3 שבועות הייתי מוכנה לחכות, אבל יש לו מועדי ב' ואלה יהיו עוד 3 שבועות. מה זה המאבקים האלה על ההתחלה? זה נורמלי?

solo4646

New member
בכל מקרה

החלטתי. אנחנו נפגשים בסופ"ש הזה (אמנם מעט כי לשנינו יש מבחנים) ואני אבדוק מה עדיף לי: "להחזיק מעמד", או לעזוב בתקווה שאמצא מישהו שיהיה לי איתו פחות מסובך מבחינה לוגיסטית.
תודה

הייתי בקשר עם בחור מהדרום גם כן, ואני כפר סבאית כמוך.
זה היה קשה, אבל אני יכולה לומר לך, ששלב ה"פוצי מוצי" כמו שקראת לו, הוא כלל לא שלב חולף.
במשך כל השנתיים זה היה אצלנו דרך חיים, העברת רגש בכל דרך אפשרית, בכל זמן שאפשר - זה מה שעשה את הקשר הכי מדהים שהיה לי בחיים.

את בהחלט צודקת שאתם לא צריכים "להחזיק מעמד", אלא באמת לנהות מהקשר הזה , לרצות אותו, ולכן הוא גם יצליח .

המאבקים הם לחלוטין נורמליים בגלל ששניכם מתנסים בקשר שלא קל בו.
השאלה מה אתם עושים איתם.
אם את מרגישה שזה מעיק עלייך, את לא נהנית מהקשר , את לא מרגישה אותו, את לא רואה אותכם ממשיכים שבועות קדימה במצב הנוכחי - אל מתמשיכי אותו.

כי קשר הוא משהו זוגי, והדדי .
את גם צריכה להתחשב, לאהוב מרחוק, לגרום לו להרגיש נאהב, להראות רגש, להראות פרפרים, לתת לו תחושה טובה.

אי אפשר אחרת.

שלום

אם את אוהבת אותו באופן כללי, הישארי אתו. נסי לפתח אתו בשיחות עניין רגשי משותף יותר חזק. לא נורא כשבדיחה לא מצחיקה אותך, העיקר שתתנו אהבה זה לזה ותשקיעו בקשר.

ella xoxo

New member
אוף איזה ברוך

יש לי שאלה קצת אחרת בשבילך
#כמה את מרגישה שהוא חשוב לך? כי כפי שציינת, למרות שטוב לכם ביחד, לא התראתם בתדירות גבוהה.
#האם יש בנים אחרים שאת רואה ביום-יום שאת מחבבת אותם?

מה שאני מנסה לשאול זה - האם את מרגישה שא פנויה רגשית?

אם את לא רואה בעתיד הקרוב (חודשיים-חצי שנה הקרובים, כל אחד והמדדים שלו) תקופה ארוכה שתהיו יותר פנויים ותוכלו לחזק את הקשר, אני מציעה לך לבחון את השטח. וכן, לחפש קשר אחר. זה נשמע לי מאוד קשה לנהל מערכת יחסים כל כך מרוחקת...ותמיד נחמד שיש אהבה שעוזרת לנו בתקופות של לימודים וכאב ראש, אהבה זמינה וקרובה

הכל בלב.אפשר להרגיש הכי קרובים גם בארצות

שונות...
הייתי בקשר טראנס אטלנטי שהיה אינטנסיבי יותר מקשרים שהייתי רואה את הבן זוג.
אבל מנסיון אני יכולה להעיד שכשאת רואה את החסרונות שלו יותר מהיתרונות אז זה סימן לא טוב.אולי התאהבות נגמרה ועכשיו העיניים נפקחות וזה השלב שזה הופך לאהבה או לא הופך בכלל...
רק את יודעת.

למעלה