קשר בין ADHD ונגינה

amiKeshev

New member
קשר בין ADHD ונגינה

האם ידוע לכם/לכן על מישהו עם הפרעת קשב וריכוז "קלאסית" שמנגן באופן קבוע? מעניין לבדוק האם היכולת לשבת ולנגן עשויה להוות אינדיקציה לאבחנה מבדלת בין בעיה רגשית (אם כן) לבין הפרעת קשב אורגנית (אם לא).

b a r b a i m a

New member
אני ../images/Emo9.gif

היום אמנם אני אמא ל-2 ויודעת דברים שלא ידעתי פעם.. אבל אני בטוחה שכשהייתי ילדה היו לי הפרעות קשב וריכוז - ובתור ילדה בת 6 או 7 למדתי נגינה והתמדתי במשך 8 שנים אהבתי כל רגע, לא הייתי נגנית מצטיינת אבל בכל זאת הצלחתי. ההבדל הוא שאני לא הייתי ADHD אלא רק ADD וייתכן שזה ההבדל...

spidergirl

New member
אחי

ADD ואמן בנשמה. אבל יכולת התמדה לא שוללת הפרעת קשב. זה רק אומר שכשמשהו בנפשנו אנחנו מסוגלים להתרכז בו.

שרה16

New member
הבן שלי עכשיו יושב ומנגן "אנא תאמר

הנה דרכי האחרונה".. אין לו בעיה לנגן, לשחק במחשב, וגם לא להתאמן בקארטה (חגורה כחולה וארון מדליות)...הבעיה מתחילה ונגמרת בסביבת ביה"ס...גם קצת משעמם לו שם ,ולשבת יום שלם מול לוח ומורה עצבנית, ממש לא בשבילו...

amiKeshev

New member
אבל לא עברתם אבחנה מבדלת סדורה

בין ADD לבעית קשב בעלת מקור רגשי. זה שהיו קשיי ריכוז בילדות זו הנחת המוצא. השאלה היא המקור. אני מתרשם מילדים שמנגנים שהסיכוי שיש להם הפרעת קשב פיזיולוגית/אורגנית נמוך מאוד. אגב, גם אני משתעמם מהר בהרצאות ובסביבת לימודים מונוטונית, גם קם מדי פעם ועושה RESET לריכוז, אך גם יכול לקרוא ספר טוב 5 שעות.

05 מיכל

New member
ספר טוב הוא לא הוכחה

גם טלוויזיה ומחשב לא, ויש אנשים שאצלם גם הנגינה לא, כי הם "נשאבים" לתוכה. דרך אגב, לפעמים אלה ש"נשאבים" לתוך ספר טוב או טלוויזיה וכו' באופן חזק במיוחד - הם דווקא *כן* ADHD. הרי הבעיה היא חוסר *הוויסות* של הריכוז.

amiKeshev

New member
אני לא חושב

שיש בהפרעה אורגנית מושג של להישאב. יש פיצוי, יש חוסר ויסות, יש תחומים בהם המוטיבאציה מפצה, אך מי שקורא 5 שעות ספר, ADD/ADHD זה לא.

zivadina

New member
ועוד איך אני מכירה "הישאבות" כזאת

אתה צריך לראות את הילדים שלי, איך הם נשאבים לסרטים, טלויזיה ומחשב, ואפילו לספרי הארי פוטר או פנטזיה. וכווווולם מאובחנים באופן מקצועי ביותר כבעלי הפרעת קשב.

amiKeshev

New member
3 התחומים האלה דווקא לא מהווים

דוגמא להישאבות מסוג שגורם לספק בדבר קיום ADD. טלוויזיה, מחשב וסרט הם חוויות מרובות גרויים קוליים וויזואליים. ככאלה, הילד קצר הקשב נמשך אליהם ומתחבר לזאפ, לשוטים הקצרים. התכנים מועברים בכלים שהוא קולט בהם מצויין, ללא עומס. במחשב הפעילות היא הידודית (אינטראקטיבית). הלוואי על כל כיתה. אבל להישאב לספר ? או להשאב לתוכנית "חמש וחצי עם דב אלבוים"...

TikvaBonneh

New member
מטלות מענינות מול מטלות משעממות

הבן הADHD שלי מסוגל לשבת שעות ולקרוא ספר, הוא לא צריך ריטאלין בשביל זה. הוא גם יכול לשבת בחוג בלי ריטאלין. הוא צריך ריטאלין בשביל לשבת בכיתה בבית הספר ולהקשיב למורה. בהפרעת קשב וריכוז יש בעיה להתרכז במטלות משעממות, ואין בעיה להתרכז במה שמעניין. בגלל זה בודקים את זה עם TOVA, שבה יש צורך לעשות מטלה מאוד קלה ומשעממת (לזהות אם ריבוע מופיע למעלה או למטה). אם זו הייתה מטלה מאתגרת ילדי הADHD היו מצליחים בה. הם נכשלים כי הם לא יכולים להתרכז במה שמשעמם אותם.. אני יודעת שתגיד "אף אחד לא יכול להתרכז בדברים משעממים", זה נכון שלכולם קשה להתרכז במטלות משעממות אבל אם הם רוצים הם יכולים, ולמי שיש ADHD זה פשוט בלתי אפשרי.

להישאב לתוך ספר טוב-אהוב עליי

במיוחד. ואין שום ספק - אני ADHD

שרה16

New member
גדולים וחכמים.. קבעו שיש, אז יש!!!

וחוץ מזה מה זה משנה? העיקר התוצאה הניבטת מהתמונה...

ש י ק מ ה

New member
הבן שלי, מנגן בחצוצרה

הוא נמצא בהרכב של תזמורת ושר במקהלה, הוא בכתה ד'. אוהב את הנגינה ללא סוף. לא תמיד קל לו לשבת ולנגן ולפעמים הנגינה קצרה מהדרוש לפעמים הוא מתוסכל עד בכי כשלא מצליח לו אך העובדות בשטח הן, שהמורה שלו יוצא מיגדרו מרוב אושר כאשר הוא שומע אותו מנגן,

דבדבן2

New member
אני מעונינת לדעת מזה נצפו תנודות

בקשב ממושך.המאבחנת כתבת לנו כיום התמודות בקשב אינן משתקות תהליכי חשיבה השאלה שלי אם אני צריכה ללכת אם הילד שלי לנאורולוג כן או לא?

למעלה