קשר אם- בת

מקסימה1

New member
קשר אם- בת

הי יש לי שאלה בנושא קצת שונה מרוב השאלות שבדרך כלל נישאלות כאן. כשאני אוהבת בחור אני לא עוזבת. כל אהבותי ניסתיימו כשהבחור היה זה שחתך ראשון. אני תמיד ראיתי את הצדדים החיוביים שבקשר ולא רציתי לוותר (לא שלא ראיתי את הצדדים השליליים, אך בכל זאת נשארתי כי אני אוהבת). וזאת עובדה. בילדותי ניטע בי דפוס מאימי שאני דפוקה ושאני לא ראוייה לאהבה, מי שירצה בי דפוק וכולי... היום לאחר שנים של עבודה עצמית יש בי יותר ביטחון עצמי אני הרבה יותר אקטיבית במערכות ייחסים ולא מפחדת לאמר את שעל ליבי. עכשיו נעזבתי פחות או יותר ואני כואבת. חשבתי שבמצבים קשים כאלו רק אהבת אם יכולה לעזור באמת. כל מה שהחברות ייגידו וכל ההטפות העצמיות יכולות לעזור אך באמת "אין אהבה בעולם כמו אהבה של אימא".. היא מרגיעה פשוט. שוחחתי עכשיו עם אימי ופתאום מצאתי את עצמי מספרת לה עליו, על מה שקרה. ועכשיו אני תוהה האם זה היה נכון או שמא ארגיש דפוקה בתת מודע שלי שוב... לאמי לא היו תשובות, רק אמרה שהוא צריך לקבל אותי כמו שאני ושלא חסר גברים ושאצא עם מישהו חדש... יש לכם תגובות והארות בנושא?

hilabarak

New member
אני מאוד מבין את מצבך, אבל אני

רוצה לזרוק לרגע את הדיון למקום אחר. את מכירה את הדיון "טיפש זרק אבן לבאר, 10 חכמים לא יוציאו אותה" ? כשחכם הולך להוציא את האבן מהבאר, הוא יחפש פתרון להוציא את האבן, הוא לא יחפש את הטיפש עצמו. אני חושב (מתוך אינטואיציה ולא מתוך משהו נקודתי שכתבת) שאת ממקדת את המאמצים שלך ב"טיפש" במקום בכלים שיוציאו את האבן מהבאר (אותו דפוס של אדם לא ראוי לאהבה). מניסיון מובהק גם ברמה האישית וגם כיועץ, אין ספק שכדאי להבין מהיכן הדברים מגיעים, אבל זה רק 5 אחוז מהטיפול. 95 אחוז זה שינוי ההרגלים, שינוי דפוסי החשיבה, בחינת הפרטים, ההתנסות וכולי. אני אגיד בהקצנה שגם אם אימא שלך תעבור תרפיה מוחלטת וגם תחשוב על עצמה שהיא האדם הכי מקסים וראוי בעולם וגם על עלייך. זה עדיין לא ישנה אצלך כמעט מאום. אולי זה יגרום לך לבדוק מאושר למשך שבוע. אבל בתום השבוע את תגלי שעדיין את נמשכת לגברים מהזן הלא נכון, עדיין כשיש מריבה אז את נורא מודאגת שהוא יעזוב ואז את מוותרת יותר מידי. בקיצור השינוי הוא בפרטי הפרטים של החיים. וזו עבודה עצמית, שום דבר שאימך תעשה או עשתה כבר לא ישנה הרבה. ה"אבן" כבר בבאר שלך. החקירה של ה"עבר" רק נועדה לברר היכן בדיוק נחתה ה"אבן", מרגע שכבר הבנת (וברור שאת כבר מבינה) הגיע הזמן לנסות להוציא.

אהבה

אהבת אם בדרך כלל היא טבעית וללא תנאי, אימהית ועוטפת ולכן אומרים את המשפט הזה, אני מניח. יש בה ייחוד. לא חושב שלאף אחד יש תשובות מוחלטות בשבילך, בטח לא לאמא שלך. אבל את הרי לא צריכה תשובות במילים ורעיונות מאמא שלך. את צריכה לפעמים קבלה וחום, גם כאישה בוגרת. האם את זה קיבלת? היא הרגיעה אותך? גם נראה שאותו דפוס שניטע בילדותך, כבר אין לו אחיזה ממש, כי אמא שלך משדרת עכשיו שאת ראויה לאהבה ומגיע לך מישהו שיקבל אותך. בכלל, נראה לי שמצבך יותר טוב ממה שאת מאמינה
תסתכלי עוד פנימה, ותראי מקום שהוא מעבר לדפוסים וניתוחים. משם באה גם האהבה שלך. אז כואב שאותה אהבה לאחר לא התממשה כמו שרצית. אבל המקור של האהבה תמיד קיים

גליתה33

New member
שמחה בשבילך שבחרת לשתף אותנו

עצם השיתוף יעזור לך לראות נקודות אחרות להתייחסות ואם תחליטי לאמץ את אותן נקודות תובילי את עצמך לראייה חדשה על הסיטואציה. בתור מישהי שמזדהה מאוד עם הסיטואציה, למדתי שאת האהבה שלא קיבלנו בילדותנו לא נוכל בבגרותנו לקבל מאמא שלנו או מדמויות אחרות (בן זוג, חברים וכו'). את האהבה הזאת נוכל לתת אנו לעצמנו, רק אנו יכולות לבנות דימוי עצמי חיובי, אמונה שאנחנו ראויות וטובות כפי שאנחנו. מסכימה עם מה שכתבו כאן לפני, הראייה שלנו על עצמנו כל-כך לא מציאותית, אנחנו בעצם לא רואות מי אנחנו באמת, ופועלות מאותו מקום "שיקרי" שאפילו אם אנשים סביבנו יתנו לא אהבה, יחזקו אותנו ויחמיאו לנו לא נוכל לראות את זה, לא נפנים את הטוב הזה אלינו, לא נחבר אותו למי שאנחנוכי יש שם אמונה שיקרית ולא מציאותית לגבי מי שאנחנו. אחרי שאמא שלך נתנה לך חיזוק בטלפון, לקבל את עצמך כפי שאת וכו', את בוחרת לייסר את עצמך שוב עם המחשבה: אולי בתת מודע שלי ארגיש דפוקה. רק בידיך הבחירה איך להתייחס לעצמך-אם באהבה או בשוטים וייסורים. וזאת דרך, ויש לעשות עבודה. מאחלת לך רכות וסבלנות למי שאת.

למעלה