קשקשנות לשמה...

israelsze1

New member
קשקשנות לשמה...

במקרה הגעתי לכאן,וקראתי חלק מן הודעות הכל סתם קשקשנות.. למי שלא הפנים עדיין,אובר זה הוצאות יותר מהכנסות. נקודה ומי שרוצה לחיות ברמת חיים גבוהה יותר ממה שמאפשרת לו משכורת אחת, שילך למשרה נוספת.. פשוט שכחנו לעבוד פה... רוצים לבוא הביתה ב 4 בצהריים ולחיות על הגרנדה... לנסוע לחול, אוטו, כבלים, סלולר לכל ילד.. נוסחא די פשוטה...והכל פה ברברנות לשמה..

buzy2

New member
למינוס אפשר להיכנס רק פעם אחת

אחר כך כבר חיים בדיוק לפי ההכנסות או !!! שהמינוס גדל וגדל עד שכולם רודפים אחריך. וזה כמו בדיאטה - אם אוכלים יותר ממה שהגוף צריך כדי לפעול - נשאר עודף שומן. אם משלבים את שני הדברים : אוכלים פחות, מבזבזים פחות כסף - אז לא משמינים ולא נכנסים למינוס. מישהו יודע מהו מצב העסק המשפחתי של פיני בעצמו? הוא הרי מרויח בימים טובים אלפי שקלים בחודש, אוכל במסעדות במאות שקלים על כל ארוחה, הוא לא הבנאדם שיכול לתת דוגמא לחיסכון.

israelsze1

New member
אכן כן, כל מילה בסלע..

אני לא מבין את אלו שאומרים שחיים מהמינוס!!!! הרי זו הונאה עצמית. מה שעצוב זה שלא מלמדים בית הספר את הדברים הבסיסים שצריך לחיים , פרט לחשבון, אבל את העיקר, תקציבים, צרכנות ואפילו השקעות.. זה לא... לדעתי אשמים בזה הבנקים שנתנו לנו את אשליית המינוס והרי הם למדו היטב את החולשה האנושית

buzy2

New member
הגענו שוב לחינוך

הבנקים אשמים? ההורים אשמים? בסוף זה כל המדינה. והמדינה זה החינוך. והחינוך זה גם מורים וגם הורים. אם ההורים במינוס, ולא שולטים בתקציב שלהם, אז איזה דוגמה הם נותנים לילדים שלהם? בכל מדינה נעורה מערכת החינוך ממלאת תפקיד גדול בהסברה והכוונה. המורים רוצים שיקראו להם "מחנכי הדור" א ל ק !! אבל אין בינם לבין חינוך כלום. מי שבוחרת להיות מורה עושה זאת בגלל סיבה אחת ויחידה - החופשות שתואמות את הילדים שלה עצמה, שהרי אין שום מניע טוב אחר הנראה לעין למה ללכת והיות מורה בישראל. גם הנהיגה הפרועה בכביש זה החינוך - כלומר המממשלה. גם הבנקים לא אשמים, למה אי אפשר לחוקק (הממשלה) חוק שאין אוברדפרט וזהו? צריך לבטל כרטיס אשראי או להחזיר צ'ק ברגע שנכנסים למינוס של שקל אחד, אז נראה אם מישהו יעיז. למה בכל העולם יכולים ורק אצלנו לא? כי אנחנו עם נבחר? נראה לי שמי שבחר בנו זה השטן.

יש לי עצה אחת בנוגע...

הדבר הארור הזה שקוראים לו אשראי? מכירים אותו? הוא זה שגורם לאנשים להיכנס לאוברדרפט שהם לא יכולים לצאת ממנו. עצה שלי מניסיון. לא להכיר בקיומו של האשראי. יש מבזבזים אין? לא מבזבזים. אני מתכוונת להמשיך ולדבוק במטרה הזו ולהחרים את כרטיס האשראי. כאילו שההמצאה הזו שגורמת לחור בכיס לא קיימת!!!!! אני אולי קטנה. אבל ראיתי מספיק!!!!!!!!!!!!!!!!!

buzy2

New member
כרטיס אשראי זה דוקא המצאה נהדרת

אני לא מסכימה איתך סיון, מדובר בשליטה עצמית כרטיס האשראי הוא אמצעי תשלום מאוד נוח, רק צריך לשלוט בדחף הקניות ולעשות את החשבון. כרטיס אשראי דוקא חוסך לך כסף, כי כל הקניות מרוכזות בחיוב אחד בבנק פעם בחודש סמוך לקבלת המשכורת או הכנסה כלשהי שממנה את חיה, וזה חוסך שורות בחשבון הבנק שכידוע כל שורה עולה עמלה, כך מכניסים לאשראי את כל הוראות הקבע - אבל רק את הנורמליות כמו חשמל, בזק, עיריה - להיזהר לא לתת לכל אחד הוראת קבע בכרטיס. כך גומרים עם כל החיובים בשורה אחת בחודש והיום עם האינטרנט אפשר לבדוק כל יום את המצב בכרטיס האשראי ולהפסיק להשתמש כשמגיעים לגובה התקציב ולחכות לתאריך החיוב ואז להתחיל שוב. לי יש הרבה שנים כרטיס אשראי ואני בחיים לא הייתי במינוס בגללו. אם לא תשתמשי בכרטיס אז זה יהיה צ'ק ואם לא אז כל חמש דקות תלכי ותוציאי מזומן, מה ההבדל? מי שלא יודע לחיות מתקציב יש לו בעיה אחרת, ביטול כרטיס אשראי לא תעזור לו.

yoyo96

New member
תגובה לbuza2

הוא לא גנב אתה יודע מה המצב שלו היה קודם אל תסתכל בקנקן

למעלה