קשישים..

basket case

New member
קשישים..

לא הייתי פה כבר כמה זמן.. בכל מקרה, אספר לכם קצת מה קורה איתי: לפני קצת יותר משבוע התחלתי שירות לאומי. את השירות אני עושה בלשכת הרווחה, והתפקיד שלי כולל ביקורי בית אצל קשישים, עבודה במעון יום לקשישים וקצת עבודות פקידות בלשכה. בהמשך אולי אני גם אחנוך נער\ה. בינתיים דיי כיף לי, מעניין. יש הרבה התרחשויות, הכל חדש כזה, כל יום אני לומדת משהו חדש וחוזרת הביתה תשושה אך מלאת חוויות. בקיצור, אני מקווה שיהיה לי טוב, שלא יימאס לי מהר. כרגע אני ממש פעורה, חסרת ביטחון כזו ולא יודעת כל-כך מה לעשות עם עצמי, אבל אני פוגשת הרבה אנשים ומקבלת מהם השראה, ואני בטוחה שהביטחון יבוא עם הזמן. בכל מקרה, רציתי לשאול אתכם.. האם תוכלו לתת לי עצות, איך להתנהג עם קשישים? לא שקשישים זה איזה זן אחר, אבל באופן כללי.. על מה הם אוהבים לדבר? מה חשוב לא להגיד? וכאלה..

leeloo

New member
הם בני אדם כמוני וכמוך..

אין דבר "מיוחד" שצריך לדבר איתם.. מה שכן חשוב, זה להקשיב להם. הם יכולים לדבר שעות על גביי שעות, ואם את מאזינה להם (מה שאין להרבה אנשים סבלנות לעשות בד"כ) זה בהחלט יכול לעשות הרגשה טובה. ואם את כבר מחליטה לדבר בעצמך, שתפי אותם, תהיי כנה, ועם זאת, תכבדי אותם, זה הכי חשוב. את תתפלאי לפעמים על מה זקנים מתחילים לדבר, ולאיזה מקומות הם גולשים.. מה עוד שיש להם עוד עולם ומלואו שהם עברו וחוו כשאת עוד לא היית בתכנון, אז תנסי ללמוד.. אז מה אמרנו? קשובה, סבלנית, כנה, מכבדת. זהו. תהיי עצמך, ובאמת נצלי את היטב את התקופה הזו.

shellyland

New member
ויש להם הרבה מאוד מה ללמד אותך

מנסיון החיים העשיר שלהם, אז חשוב שתגיעי עם רצון ונכונות ללמוד.

jessy19

New member
כשעובדים עם אנשים קשישים

ומבוגרים חשוב לדעת לבוא עם סבלנות כי הם כל כך זקוקים לספר לאנשים על החיים שלהם והרבה פעמים הם לא מוצאים אוזן קשבת כי העולם ממש רץ. אז תקשיבי להם, תתנהגי אליהם כאילו הם היו הסבא והסבתא האמיתיים שלך, ותראי להם שאת עושה את זה מהלב ובכיף ולא כי זה השירות הלאומי שלך ואת חייבת להקשיב להם...

basket case

New member
תודה לכולכם על העצות!

אני אכן מקווה ללמוד כמה שיותר מהשירות הזה, ולא סתם בחרתי לעבוד עם קשישים..

למעלה