קשירת נעליים

FreeFromGulit

New member
קשירת נעליים

מה הסיבה לכך שסדר קשרית הנעליים הוא כזה : נעלית נעל ימין ללא קשירה , נעילת נעל שמאל וקשירה, וקישרת נעל ימין. אמרו לי שזה קשור איכשהוא לשולחן ערוך, אך אינני בטוח, אם אוכל לקבל הסבר מפורט אשמח. בתודה אני אולי בעצם לא כל כך...

א77

New member
ימין תמיד חשובה יותר.

לא לגבי קשירה, שם נחשבת יותר השמאל, וזה נלמד מתפילין, וקשרתם לאות על ידך (דברים ו. ח). ואפרופו ימין וחשיבותו, הנה משהו מהגיגיי ורעיוניי. מה שאמרו חז"ל על השליו שירד לישראל במדבר, (יומא עה ע"ב) כתיב שליו וקרינן סליו אמר רבי חנינא צדיקים אוכלין אותו בשלוה רשעים אוכלין אותו ודומה להן כסילוין, (וברש"י סילוין קוצים). ונראה בדרך מליצה לפי מה שאיתא (יומא מה ע"א) דאמר מר כל פינות שאתה פונה לא יהו אלא דרך ימין. שהרי הצדיקים הניחו הנקודה שע"ג השי"ן בימין וכך הפך להם לשלווה, לעומת הרשעים הפונים לשמאל ונהפך לסילוין. יש לי רעיון נוסף יפה בנושא, אבל לפעם הבאה בעז"ה.

minzly

New member
אין עוד סיבות לכך?

קצת יותר מידע על כך? איפה כתוב שכך צריך לנהוג? האם זה הלכה, או מנהג, או משהו אחר?

א77

New member
במעט יותר הסבר

זו הלכה. ותוכלי לראות זאת גם בקיצור שולחן ערוך. לבישת בגד, ולמשל שרוול, הכנסת השרוול הימני קודם. כמו נעילת נעל ימין וכל דבר אחר. אלא שלאחר שנעלת נעל ימין מדין חשיבותו. ניגשת את לנעול את השמאלית. ורק אחרי הנעילה מתפנים לקשירה, כדי להקדים שמאל לימין בשל החשיבות המתיחסת לשמאל בנושא קשירה, חשיבות זו נלמדת מתפילין. כבר הייתי מעורב בדיון האם איטר יד, ז"א יד שמאל שלו יותר שימושית, שעל פי הלכה הוא מניח תפילין בימין שהיא שמאל שלו. מה דינו לגבי קשירת מנעליו. המסקנא היתה שהוא קושר שמאל רגיל ככל האדם. ולא ימין שלו. אבל לא אאריך בנידון זה כרגע.

צפנתי

New member
יש הלכה מיוחדת לתפילין של איטר?

אני איטרת (כמעט כמו איטריה) והייתי שמחה מאד לדעת האם הבנתי נכון, שאיטר מניח תפילין על יד ימין במקום על שמאל?! ומתי זה הונהג?

א77

New member
הערה קטנה

דבר זה נלמד מהכתוב וקשרתם לאות על ידכה, מדובר ביד כהה וחלשה. ולא נאריך בזה. אלא רק בביאור שלכל אדם יש שמאל משלו. השמאל שלך נמצא בימין שלי. וכל אדם חייב להניח תפילין בשמאלו שלו.

א77

New member
כמה טוב

לפעמים מילה אחת עושה כה המון 'תודה' זו שם המילה. בפורום הבית שלי, שם אני מקפיד ומשתדל, אולי במסרים אישיים. אבל כשמישהו מודה, הרי כי הוא מגיב בפורום, לא עם המקלדת בארוכה. אלא ברגשי לבבו. במילת הודיה אחת הוא משתף את חברי הפורום ברגשותיו הכנים. צפנת, דבריי מכוונים אל כולם ואף אלי. כמה חשוב להודות. וזה שעוררני לזה. זו תגובתך. העיקר יום טוב כתיבה וחתימה טובה

צפנתי

New member
מסכימה איתך. בעיני להודות זה הבסיס

שלנו כאנשים הרוצים יחס שרואיים לו אנשים. לכן חשוב להודות גם למי שעושה חובה, ולא רק עושה בזכות רצונו הטוב. למשל להודות למי שנתן לנו שירות במסגרת תפקידו או מקצועו, למשל למי שציית בכביש ועצר להולך רגל, נתן להשתלב בתנועה וכו'. חשוב להראות לאנשים שאנו מודים להם, בכל דבר קטן כגדול. רק שזה לא יהיה מלאכותי כמו בקנדה...יש מצבים שזה כבר ממש מוגזם. אני לא יודעת מה הגבול...

למעלה