קשיי למידה

galro

New member
קשיי למידה

היכן אני יכול לברר על זכויות לגבי, ילד בעל לקויי למידה הלומד בבי"ס רגיל. בענין תמיכה ותיגבור בקבלת עזרה באסטרטגיות למידה מעבר לשעות הרגילות בבי"ס???? [email protected]

שלום לך וברוך הבא!../images/Emo39.gif

קודם כל הרשה לי לברך אותך על הצטרפותך לפורומינו הקט והחביב, מקווה שנוכל לעזור בכל דבר ולהיות לך לעזר ותמיכה. לגבי שאלתך: ראשית כדי שתוכל לקבל עזרה מבית הספר עליך להציג בפני בית הספר את האבחונים, על האבחון להיות מבוצע על ידי מאבחן הקביל על ידי משרד החינוך - קרי פסיכולוג מורשה, נוירולוג או אבחון בשיטת ניצ"ן. את הסיוע מקבלים הילדים בתוך בית הספר על ידי אנשי מתי"א - מרכזי טיפול ישוביים אזוריים שהקשר איתם נעשה אך ורק על ידי בית הספר. כל בית ספר מקבל סל של שעות ומחלק אותן לפי ראות עיניו ולפי הערכתו את הצורך. מדובר על לא יותר משש שעות חודשיות לילד, כשיש ילדים שמקבלים יותר על חשבון ילד אחר, שוב תלוי ברמת הקושי והצרכים, יש גם מקרים שילדים שאין להם הקצאה כלל מקבלים שילוב - כי המורה המשלבת יכולה לקבל עוד ילד (לדוגמא אם יש רק ילד אחד שמקבל שילוב, יתכן שמורה משלבת תסכים גם לקבל ילד נוסף לעבודה משותפת). אני לא יודעת אם אנשי מתי"א עובדים דוקא על תיגבור של אסטרטגיות למידה, לרוב הם עובדים לפי האבחון והצרכים של הילד במערכת בית הספר - אני רק יכולה להגיד לך שמדובר באנשים מקצועיים ומסורים. לקבלת הסיוע עליך לפנות ליועצת בית הספר, עם האבחונים שבידיך, היא כבר תדריך אותך הלאה. שיהיה בהצלחה, אנא עדכן אותנו בהמשך ושוב - תודה ונחמד שהצטרפת. אפרת

למעלה