קשיי התארגנות

קשיי התארגנות

שלום לדרי הפורום, יש לי ילדון בן 5.5 שאובחן כבעל קשיי ויסות וקשיי התארגנות (אבל לא אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז)...אני מאוד רוצה לעזור לו, להקל עליו. הבנתי שקשיי התארגנות "הולכים" עם הפרעות קשב וריכוז ולכן חשבתי שפה אוכל לשמוע על דרכים להתמודדות, טיפים מהחיים וכו'...זה כמובן בנוסף לטיפול בריפוי בעיסוק שאנחנו עוברים... אז, כיצד עוזרים לילד עם קשיי התארגנות להתמודד עם החיים? אני מודה שאני אפילו לא יודעת איך נראה קושי בהתארגנות, או במילים אחרות, מה אני אמורה לראות בילד שלי שיעיד שיש לו קשיים כאלו?

קשיי התארגנות

"קשיי ויסות וקשיי התארגנות" זו הגדרה רחבה ודי ריקה, למעשה, עד שממלאים אותה בתוכן של כיצד קשים אלה משפיעים על תפקודו של בנך. קשיי התארגנות יכולים לנבוע מבעיות קשב וריכוז, ויכולים לעמוד בפני עצמם. הם יכולים גם להיות מושפעים מבעיות ויסות... אם אינך יודעת כיצד קשיי ההתארגנות באים לידי ביטוי בתפקודו ובהתנהגותו של בנך, זה הזמן לקבוע פגישת הורים עם המרפאה בעיסוק להסבר ולהבהרה של הנושאים הללו. הטיפול בריפוי בעיסוק אמור לתת מענה לשאלותייך, ולספק כלים משמעותיים ויעילים להתמודדות עם הקשיים ולשינוי משמעותי בהם. במידה ואינך סבורה שהטיפול נותן מענה מספק... כדאי לשוחח על כך עם המרפאה בעיסוק בהקדם. בהצלחה ואשמח לשמוע מה היתה תוצאת השיחה בברכה שרון

shekef

New member
שאלה למרפאה בעיסוק

שלום שרון, עד איזה גיל אפקטיבי לדעתך לתת טיפולי ריפוי בעיסוק במטרה לעזור בקשיי ויסות תחושתי (צורך בגירוי חזק ובסיבוב) ובשינוי תנוחת היד בכתיבה? (אנחנו בגיל 9.5). תודה!

תלוי איזה טיפול

את שתי המטרות הללו ניתן להשיג בכל גיל, אך לגבי הטיפול בויסות, תלוי בשיטות בהן בוחרים. בברכה שרון

למעלה