קשיי הפרדות

dafna2275

New member
קשיי הפרדות

שלום, בני בן ה-4.5 ילד מאוד מופנם וחסר ביטחון עצמי. אני מניחה שזוהי הסיבה שהוא מאוד קשור אלי בצורה מוגזמת: הוא מתקשה להיפרד ממני בגן, לא מוכן ללכת לחברים בלעדי, לא מוכן ללכת לחוגים ללא נוכחותי. מה עלי לעשות? איך אני יכולה ליצור אצלו את תחושת הביטחון העצמי / דימוי עצמי? יש לציין שהבוקר הצלחתי לצאת מדעתי ואיבדתי שליטה בכך שאמרתי לו דברים מאוד קשים, בצורה בוטה וחריפה, בטונים גבוהים (אף פעם לא הגעתי למצב הזה)דברים שאני מצטערת שיצאו מפי ... אני זקוקה להכוונה כדי להימנע מהישנות מקרה זה. תודה.

פלגיה

New member
מה קורה כשמישהו אחר לוקח אותו לגן?

נניח אבא או סבא? גם ממנו הוא מתקשה להיפרד?

dafna2275

New member
תגובה לפלגיה מדפנה

הי, נדיר שמישהו אחר לוקח אותו לגן. כשזה קורה, לפעמים יש בכי ולפעמים אין. זה תלוי במצב רוח. אבל, כשאבא שלו לוקח אותו מהצהרון, אחה"צ, הבן שלי בוכה כי לא אני באתי לאסוף אותו.

ofik

New member
בתי בערך באותו הגיל

שנה שעברה היה לנו מצב דומה, אולי אף חריף יותר של סקנדלים נוראים בפרידה בגן, ורק אמא בכל סיטואציה. למרות שזה היה גן נפלאה וגננת שהיא בפרוש אהבה. הלכתי אז לדבר עם פסיכולוגית שאמרה לי שבגלל שבבית היא הכי קטנה וכולם מותרים לה ההתמודדות היחידה שיש לה היא בגן ולכן קשה יותר, ושעלי לנסות להעביר את ההתמודדות הביתה. לדרוש ממנה יותר עצמאות בבית, לעשות דברים קטנים עבור עצמה כשהיא יכולה (אפילו להדליק את הטלויזיה, לקחת יוגורט וכפית לבד ...) ולעזור בבית. ואכן נהיה לה קצת יותר קשה בבית, ובגן הדברים השתפרו פלאים ויחד איתם גם הנכונות שלה ללכת לחברים ולהשאר בלעדי, אפילו ללכת להצגת ילדים עם אמא של חברה והחברה בלעדי. לא יודעת אם זה יעזור או רלוונטי לך, רק שאצלנו זה עבד. עוד דבר שעשיתי ספציפית לגן היא שיטת פרסים. קניתי חבילה של מטבעות שוקולד. הבטחתי לה 1 בבוקר אם תקום ותתלבש בקלות ובלי מריבות. ואחד בצוהורים אם תפרד בגן בקלות. כמות השוקולד בסיפור די קטנה וגם זה עזר ולו רק בגלל התחושה שיש לה שליטה על משהו בחייה ובחירה להרוויח משהו טוב. עופיק

תאנה 2

New member
לא יודעת אם זה רלוונטי לבנך

בני היה דבוק אליי כשהיה צעיר יותר בגיל 3, אולי אפילו פחות מ-3. ההידבקות הזאת היתה מכבידה וכל הזמן ניסיתי לגרום לו לשחרר. העיצה הכי טובה שקיבלתי היתה להיות דבק בחזרה. זה נתן לו להרגיש את הביטחון שהיה חסר לו. שהרצון להיות ביחד בא יותר ממני מאשר ממנו. וזה עזר לו לשחרר. אני לא יודעת אם העיצה הזאת מתאימה גם לגיל 4.5.

dafna2275

New member
תגובה לתאנה 2

היי, תודה על העיצה. נשמע הגיוני. אנסה גם את זה .. דפנה

למעלה