קשיי הגבר הרוסי בישראל

TaL53

New member
באותו זמן סיימתי תיכון

מלבד מקרה בודד לא זכורה לי התופעה הזאת.

beatman

Member
אפשר להתעניין באיזה ישוב גרת אז ?

כמה יוצאי בריה"מ היו סביבך ?

TaL53

New member
גרתי במרכז הארץ

היו לא מעט יוצאי ברה"מ סביבי (גם כאלה שעלו בערך כמוני וגם כאלה שיותר מאוחר). כאמור, מבין חברים ומכרים מימי התיכון שהיו ממוצא "רוסי" לא הייתה בעיה של הכרות עם בנות ילידות הארץ בגלל מוצא (גם לי לא הייתה בעיה כזאת). מי שהייתה לו בעיה להכיר בנות זה היה בגלל אישיות או "עודף חנוניות" ולא בגלל מוצא. המקרה היחיד בו נתקלתי שבחורה סירבה לצאת איתי בגלל מוצא היה כשידידה שלי (ילידת הארץ אגב) רצתה לשדך לי מישהי ששירתה איתה. אותה בחורה, שאפילו לא ראיתי מימי, הייתה בכלל מעיר אחרת.

beatman

Member
וה'רוסים' הללו השתלבו היטב בתרבות הסובבת ?

קרי: דיבור רהוט בעברית ללא מבטא מורגש, שליטה בניואנסים של ההווי הישראלי ו"פלפל" מזרח תיכוני.

TaL53

New member
גם לי יש מבטא מורגש

לא הפריע לי אי פעם בעניין המדובר. לגבי ה"פלפל" המזרח תיכוני- יש מספיק אנשים שלא מתחברים ל"חוצפה" הישראלית וגם להם אין שום בעיה בעקבות כך.

לשאלתך- היו כאלה שיותר והיו כאלה שפחות, זה היה תלוי אישיות ולא מוצא.

SupermanZW

Well-known member
אני לא חושב כך

אבל מה שברור הוא שהתפיסה של אלה שסבורים כך נובעת מנסיונם האישי באותה תקופה למרות שלגברים רוסים אחרים לא הייתה בעיה כזו. אני לא יודע באיזה מצב היו רוב הגברים הרוסים בישראל באותה תקופה, אבל הכרתי גם כאלה שהיו להם בנות זוג וגם כאלה שלא.

נו ברור ! הגברים ברוסיה היו מלכים ,

באו לישראל ואיבדו את כל העדיפות שהייתה להם ברוסיה השובניסטית
מסכנות הרוסיות הן קיבלו את הגברים הכי גרועים .
אין פלא שהרוסיות יותר ויותר פונות לגברים מחוץ לרוסיה.
שלא לדבר על הרפובליקות של סובייטקי סיוז לשעבר , שם
זה כבר שובניזים פרימיטיבי . כמו אצל הערבים .

יש גם הרבה גברים ישראלים לא ממוצא רוסי

שמוצאים להם בנות זוג מחוץ לארץ, במדינות עם תרבות מסורתית יותר בדרכה ואנדרוצנטרית יותר. הגוש הסובייטי לשעבר הוא כמובן המלך, אבל לא רק שם, אלא גם בפיליפינים, למשל. לא מוכנים להסתדר עם האישה המקומית או להתפשר עליה. זה לא שאי אפשר לבהשיג מקומית, אבל אותה באמת צריך להתאמץ ולהשיג, הרבה כאב ראש, חיים עם אוקראינית או פיליפינית הרבה יותר נוחים מבחינת הגבר. אנחנו במרבות המערבית הפמיניסטיתהתרגלנו לשיפוט על העולם מנקודת מנקודת מבט נשית, לכן דעה מתוך נקודת מבט גברית נטו יכולה להיראות לחשוכה ופרימיטיבית וראויה לקיתונות של זעם וגינוי מכל וכל, אבל מנקודת מבט גברית נשים מקומיות לא נחשבות ללהיט, בשלון המעטה.

beatman

Member

למעלה