קשיים 2

אניטה007

New member
קשיים 2

קראתי את השרשור הארוך למטה. מזדהה עם כל מילה אפילו שהמצב אצלי קצת הפוך ואנחנו לא נשואים. ב-5 לינואר טסה לבחור שלי לגרמניה לשבועיים וחצי, הולכת להכיר את ההורים שלו בפעם הראשונה (עדיין לא יצא, לצערי). כמעט שלושה שבועות עד הטיסה ואני כבר משקשקת מפחד. רק בתקופה האחרונה התחלתי להשקיע בנושא ברצינות - ללמוד גרמנית (כי אני יודעת שזה חשוב לו) וכו´. אני יודעת שהוא יתן לי את ההרגשה הכי נהדרת בעולם אבל לא יודעת איך המשפחה שלו תגיב. בכלל, התחלתי גם להתכונן לאט לאט למעבר לאירופה ולהכין את עצמי לחיפוש עבודה. הוא סידר לי ראיון עבודה (לא רשמי עדיין) אצל חבר ילדות שלו שמתעסק בתחום שבו אני עובדת. פתאום אני תופסת את עצמי במחשבה - איך אני אתמודד עם זה?! אפילו את השפה אני לא יודעת טוב. אפילו שאני ארופאית מלידה מוצאת את עצמי פוחדת שלא אשתלב בחיים שם. לנסוע לביקורים זה דבר אחד, לחיות שם זה דבר אחר לגמרי. אני יודעת שזה מה שאני רוצה יותר מהכל אבל עדיין חוששת. ודווקא בגלל שבזמנו עליתי ארצה אני זוכרת את כל הקשיים ומכירה אותם טוב טוב מקרוב. אז אני יודעת למה לצפות. יש למישהו עצות איך להתגבר על החששות האלה? להרגיע אותם?

MARMELAD

New member
וואו. לעבור לאירופה...

זה באמת נשמע מלחיץ קצת. לשנות את כל החיים - לחיות במקום דובר שפה זרה - להכיר אנשים חדשים - להשתחרר מהלחצים של מדינת ישראל - בעצם, את יודעת מה? דווקא לא נשמע לי כל כך גרוע. אפשר להצטרף?
וברצינות. החיים נותנים לנו כל מיני הזדמנויות. ובד"כ בכל דבר אפשר למצוא יתרונות וחסרונות. השאלה שלי אלייך היא - מה את רואה בעתיד שלך. האם את יכולה לדמיין את עצמך חיה בגרמניה? אני מאמין שללמוד את השפה, זה החלק הקל. הריחוק מהמשפחה, והמנטליות השונה, יהיו קצת יותר בעייתיים. לגבי לחיות שם - טוב, ישראלים מסוגלים לחיות בכל מקום. בפורום ישראלים בחו"ל תוכלי לקבל המון טיפים על החיים באירופה. ולגבי זוגיות - אני אפנה את הבמה למי שבאמת מבין. חברים?

אניטה007

New member
לחצים

תודה רבה לכולכם על התגובות היה נחמד לקום בבוקר ולקרוא אותן. אני בהחלט רואה את עצמי חיה שם. אני מתה על התרבות שלהם, האמת שאני די מחבבת את השפה אפילו
ולחשוב שפעם חשבתי שגרמנית היא השפה הכי דוחה בעולם. הריחוק מהמשפחה הוא חלק מהחיים שלי כבר חמש שנים כי רוב המשפחה הקרובה שלי - אחי וכו´ עברה לגור במדינה אחרת. אז אני די מתמודדדת עם געגועים מדי יום. מה שיש לי בארץ זה רק ההורים (לא שזה לא מספיק) שטוענים שבסופו של דבר יעברו לחיות לצידי או לצד אחי כי אין להם מה לעשות בארץ בלי הילדים. לגבי המנטליות - באמת יש כאן צדק. אני אמנם מחוברת הרבה יותר למנטליות הארופאית מאשר לישראלית אבל בכל מדינה יש את הדקויות שלה - בצרפת הכל שונה, בגרמניה זה אחרת...אז זה מפחיד אותי שלא אשתלב. לפני מס´ ימים שוחחתי עם בחור שחי עם משפחתו בגרמניה מזה 7 שנים. הם היגרו מבריה"מ לשעבר. שאלתי אותו אם יש לו חברים מקומיים. בכל זאת הוא סטודנט באוניברסיטה וחי שם שבע שנים. הוא אמר לי: " לא, אני והמקומיים לא משדרים על אותו הגל, יש להם יחסי חברות שונים, סגנון בילויים שונה ". וזה קצת הציק לי. הרי מה הטעם להגר למדינה אם אינך מתכוון להשתלב בה? אני מודעת לכך שלפעמים הקושי להשתלב לא נובע דווקא מהאדם עצמו אלא מהסביבה שלעתים עוינת ומקשה עליו. אני פשוט חוששת שזה יקרה לי. שחוץ מהבחור שלי, יהיה לי קשה שם. אני מניחה שזה טבעי ואני סתם דואגת. בואו נקווה שאני אחזור משם בחודש הבא עם חוויות טובות

alfiekeren

New member
אניטה

פחד הוא דבר טבעי. זה באמת צעד גדול. זה יגרום לשינויים בכל אספקט בחיים שלך. תכיני את עצמך לקשה מכל. כי זה יהיה קשה. ואת יכולה לקרוא את כל שאר המסג´ים שלי לגבי הקושי. אבל תמיד תחשבי על המטרה. המטרה היא להיות ביחד עם האדם שאת אוהבת. לחיות איתו . להכיר אותו כמו שאת מכירה את עצמך. ותחשבי על האופציה השניה שיש לך..לראות אותו פעם ב..להתגעגע.. להפרד בשדה תעופה כל פעם מחדש... ואז תראי שהאופציה הזו בכלל לא אטרקטיבית. במקרה שלי האופציות האחרות לא באו בחשבון זה אפילו יותר קשה. אז מתמודדים ושורדים. הרבה בהצלחה. ותעדכני!

cielo

New member
קיבלת עצות לא רעות בכלל פה ../images/Emo13.gif

אניטה, כמו שקרנוש ומרמלד כבר אמרו - הפחד הוא טבעי ! ובייחוד מהלא נודע !אין ספק שזה צעד גדול, אני עדיין לא מבינה איך הבעל שלי עשה אותו. מה עושים ? נראה לי שפשוט זורמים, לא ? לקיחת החלטה שכזו היא תחילתה של הדרך, תסמכי על עצמך - את תצליחי. ההתחלה - תהיה קשה, אחרת איך נצדיק את המשפט הניצחי - "כל ההתחלות קשות". את הולכת להיות עם הנסיך שלך, זוהי המטרה וכנראה שאין חשוב ממנה. נכון, את עוזבת משפחה, תרבות, מנטליות, לפי מה שאני מבינה כבר עשית את פעם אחת, אז יש לך "פור" עלינו, הא ? אוף, הכל מתבלבל לי
כנראה שהנושא מורכב, הא ? אז תקשיבי לקרנוש ומרמלד הם מיצו את הנושא בצורה מושלמת, תסתכלי על הצד החיובי, הא ? נשיקות, בהצלחה ! שלי

למעלה