קשיים עם ילד בן 4.5

nina201

New member
קשיים עם ילד בן 4.5

שלום לכולם

גרושה +1 מזה 4 שנים. האדון נטש את הבית לטובת מאהבת רווקה לימים התחתן איתה . אין ילדים מאף צד.
לאחרונה הילד ( 4.5 ) מגלה קשיים בגן. בעבר טופל אצל קלינאית תקשורת וריפוי בעיסוק. מתחילים טיפול רגשי אוטוטו. ההתמודדות לא פשוטה .... הראש שלי לא מפסיק לחשוב מה קרה אם יוולדו לו אחים חדשים ? איך יגיב?
אני מנסה לחשוב מה עוד יכול לעזור לו?
האב לוקח פעמיים בשבוע ללא לינה , ללא סופ"ש ( יום באמצע השבוע ושישי ( מחזיר בערב). המורכבות של העבודה שלו לא מאפשרת לו לינה. בכל מקרה הוא אבא טוב לא הכי מעורב...חי את החיים שלו...אין על מי לסמוך.
אני מתנהלת מולו בצורה חיובית ומשלם ולוקח.
חשבתי להביא לילד כלב קטן בנוסף לתהליך שעובר כעת.
הילד מקבל המון תשובת לב חום אהבה. אני מוותרת על קידום מקצועי בשבילו . אין לי הרבה עזרה הורים מבוגרים.

אשמח לעיצות.

עצה

אכן התמודדות לא פשוטה. צריך הרבה סבלנות. אם אין אבחון יוצא דופן יש לקוות ולהאמין שהילד ימצא בתוכו את הכוחות בהתמודדות זו. הי חשוב זה מה שאת מעניקה לו. את למעשה באגו שלו והוא נבנה ממך.

לא בדיוק הבנתי אילו עצות את מבקשת

לא נראה לי שלילד יש בעיה בגלל הגירושין לפי מה שסיפרת. אולי יש בעיה אובייקטיבית כמו להרבה ילדים היום.
הם גדלים בעולם לא פשוט, סובלים מאויר, מים ואוכל לא בריאים לגמרי, ישנה המון קרינה מסביבם, יש להם מעט שעות הורות והרבה לחצים להישגיות. התנאים האלה גוררים הרבה בעיות אובייקטיביות. הענין הוא לטפל.
&nbsp
אם הבעיה היא הקושי שלך לשאת את הדברים או מצוקה שלך בגלל כובד האחריות - כדאי ממש למצוא חברה או חברות או מסגרת כלשהי שבה תוכלי להתאוורר.
גם פה זה לא רע. בטוח יהיו אנשים שיש להם נסיון ויוכלו לעזור.
&nbsp
&nbsp
דרך נוספת היא פשוט לבלות עם אנשים בגילך.
&nbsp
בהצלחה

לא נשמע שיש לילד איזו בעיה שקשורה למצב

זה מה שהוא מכיר מגיל חצי שנה וזאת היציבות שלו, הבעיות שתארת לא מאפיינות דווקא ילדים להורים גרושים.
מה שכן, הכתיבה שלך מעידה שלך יש בעיה גדולה עם המצב ואת בכלל לא השלמת איתו, למשל השימוש במושג "נטש" במקום במושג "עזב" (הוא לא נטש, הוא כן ממשיך לדאוג לבנו, לשלם מזונותיו ומקפיד על ביקורים), ההתיחסות הצינית אליו בכינוי "אדון" והזילזול בבחירה שלו באשה אחרת (מעליב, נכון, אבל כנראה שהיא מתאימה לו יותר ממך...). חבל שאת מושכת את הכעס, העלבון והמירמור כל כך הרבה זמן. לכי טפלי בעצמך, תבני לך חיים משלך שלא קשורים לעזיבה שלו, לאישתו החדשה או לתכניות הרחבת המשפחה שלו... וגם לא סובבים אך ורק סביב הבן כי למרות מה שנדמה לך, זה לא בהכרח עושה לו (ולך) טוב.
ובעיניין ילדים נוספים - מה יהיה? רק טוב... אבל זה בתנאי שאת תביני שאח נוסף לבנך (גם אם הוא לא ממך), זאת יכולה להיות ברכה עבורו בכל כך הרבה מובנים שאני אפילו לא יכולה להתחיל להסביר לך...

ye44

New member
את לא שונה מרוב

הגרושות בארץ רובן נעזבו בגלל אחרת,הילד שלך יטופל אצל קלינאי תקשורת וזה יעשה לו טוב קצת ריטאלין והכל יבוא על מקומו בשלום.וואוווווו איזה פחד יוולדו לו אחים חדשים
&nbsp
נו ומה יקרה ? מניסיון של חברים לרוב אחים חדשים עושים רק טוב,תודי לאל שהאקס
שלך מתפקד ולוקח אותו כך שלדעתי הבעיה יותר פסיכולוגית אצלך כי האקס שלך המשיך
&nbsp
קדימה ואת ממשיכה לחפור לעצמך לאחור אז עצה ידידותית פחות מחשבות על מה
שיקרה ואם ומה יהיה את והמזל שלך כלב נפלא גם לילדים וגם למבוגרים

רוב הגרושות בארץ ממש לא ננטשו. אם תבדוק טוב במחקר בנושא

תראה שרוב הגרושות בארץ הן אלה שיזמו את הגירושין.
&nbsp
ריטלין הוא לא התרופה לכל הבעיות - רק לחלק מהן. תבדוק, אולי לך זה פתר את כל הבעיות ולכן אתה חושב כך?

&nbsp
&nbsp

ye44

New member

ברור שנשים יזמו את הגירושין אז בואי נתחיל למנות את הסיבות
לא עוזר
&nbsp
עסוק בעצמו
&nbsp
מבלה עם חברים
&nbsp
בוגד
&nbsp
את לא עושה לו את זה יותר
&nbsp
פשוט אין לכם ברירה אתן שוברות הכלים לאחר שהגיעו מים עד נפש ולגברים לא ממש אכפת נוח להם לדחות את הקץ כמובן שיש חלק שלא מתפקד אם זה מבחינה מינית או נראה לא טוב חיצונית,
&nbsp
אז אתן יוזמות גירושין אבל רוב הנשים חותכות כי הגבר לא שם עליכן אם נושא
הגירושין לא היה כואב מבחינה כלכלית מזמן הגברים היו חותכים ולצערכן החוקים
&nbsp
לשוויון בנטל הולכים ונחקקים כך שאני צופה בעתיד פרוקי חבילות מהירים מצד גברים
לצערנו כמובן .
&nbsp

מאיפה הבאת את זה?

התרופה הזאת בשימוש שנים רבות מאוד.
אין לה שום תופעות לוואי עפ"י המחקר מלבד כאבי ראש עד הסתגלות הגוף.
למעשה המחקר דווקא מראה שילדים שהיו צריכים לנטול את התרופה ולא נטלו אותה - כשבגרו היה להם הרבה יותר מקרים של עבריינות, חוסר יכולת להחזיק במקום עבודה או זוגיות לטווח סביר.
&nbsp
זו כמובן לא המלצה להשתמש, אבל ישנם רופאים שתפקידם להמליץ או לא לפי האבחון שהם עושים.
&nbsp
וסתם לידיעה, היום ישנם סוגי ריטלין רבים שכל אחד מהם מטפל בהפרעת קשב מסוג שונה.

אדם888

New member
הכרתי מישהי

שלבן שלה נדפק המוח.
אני אישית ראיתי אותו והוא נראה כילד מפגר שיכלית.
והיא הסבירה לי שזה מהכדורים האלה.
הוא לא היה כך לפני הכדורים.
כמובן שהיא מתחרטת אבל זה כבר לא יעזור!!!
הריטלין זה פיתרון להורים ומורים עצלנים שלא רוצים להתמודד עם הילד.
הם מעדיפים לסמם את הילד!!
זה מתוך אגואיסטיות נטו מבלי להתחשב בילד!!
אם הסתדרו לפני 40, 50 שנה בלי כל הסמים האלה
אז אפשר גם היום בלי!!

א. גם לפני 4.-50 שנה השתמשו בריטלין

ולכן ישנם מחקרי אורך בעולם כולו שבדקו את ההשפעה של הכדור לאורך זמן - והתברר שהם אינם משאירים שום תופעות לוואי (חוץ מכאבי הראש בתחילת נטילתם). למעשה, ריטלין הוא כדור יותר בטוח מאקמולי שנותנים לילדים.

&nbsp
ב. ריטלין בסה"כ מאפשר ריכוז עי"כ שהוא מצר את התנדפות הדופמין שמיוצר במוח בלאו הכי, אצל אנשים שהדופאמין שלהם מתנדף מהר ולכן הם אינם יכולים להתרכז. בסופו של דבר הדופאמין מתנדף עם הפסקת פעילות הריטלין.
&nbsp
&nbsp
ג. ברגע שהשפעתו פגה - האדם חוזר להתנהג כרגיל. רוב הריטלין שיש היום עובד 4-6 שעות. יש רק סוג אחד שפעיל ל-12 שעות. וגם אז הוא מתנדף ואין שום סימן שלו בגוף או במוח.
&nbsp
ד. אם הילד של המישהי הזאת נראה כמפגר - זה לא הריטלין. זו בעיה אחרת. עובדתית - ריטלין משפיע לזמן קצר.
&nbsp
&nbsp

Rtitan

New member
לא להבין ולצאת בהכרזות חסרות ביסוס - זה מה שפוגע כל דבר.

איכשהו אופנה רבתי פשטה לה בעולם: כל מיני "יודעי דבר", מומחים בעיני עצמם ודמגוגים בגרוש שמנסים לעשות רוח וצילצולים התחילו לצאת בהצהרות לגבי שימוש בטיפולים כאלו ואחרים.
אנשים ללא שום הכשרה ברפואה, שום הכשרה במחקר, קוראים תיגר על חוקרים שמקדישים לתחומים הללו את חייהם. היה עולה בדעתך לעמוד מול מטוס נוסעים בדרכך לחופשה בחו"ל ולתת ציון למהנדסי המטוס? לפשפש לו במערכת הבקרה ולהתחיל להזיז פונקציות ולשנות פרמטרים של מערכת בקרת הטיסה??

לענייננו:
ריטלין ונגזרותיו נמצא בשימוש כבר מעל 50 שנה.
ריטלין הוא ממריץ שפועל על מערכת העצבים המרכזית - כל חומר שפועל על מערכת העצבים הוא סם, כן, זה כולל את האקמול והנורופן (שניהם מסוכנים מאד לשימוש על ידי הדיוטים, דרך אגב).
סבורים שריטלין מחפה על תת פעילות של שני נוירוטרנסמיטורים: דופאמין ונורפינפמין באונה הקדמית.
החומר הוכח כחומר שאינו ממכר בטיפול במינונים טיפוליים. יש אפשרות שהגוף יפתח עמידות לחומר ולכן ידרש מינון נוסף - לכן הטיפולים אינם ניתנים בסופי שבוע וחופשות כדי לאפשר למערכת לשבור את השיגרה ולהימנע מעמידות לחומר.
ריטאלין אינו מתאים לכל אחד, הוא טיפול שמתאים לבני אדם מסויימים ומשפר מאד את איכות חייהם. אחרים צריכים למצוא טיפולים שיתאימו להם.
כותב שורות אלו חי עם ADD - הפרעת קשב וריכוז קשה, ומטופל בריטלין כ-10 שנים. אני יכול לומר בפה מלא שהתרופה הזו חוללה בי פלאים ללא שום תופעת לוואי (מלבד היכולת להתרכז ולסיים משימות בזמן ובצורה טובה).

כדאי מאד לקרוא ולהשכיל בנושא שרוצים לחוות עליו דעה. ממש כמו השטויות שנכתבות לגבי הקשר שבין חיסוני תינוקות ואוטיזם. שטויות אלו מתבססות על מחקר כושל מלפני כ-15 שנה שזיכה את כותביו ב... סילוק מהאוניברסיטה בה הועסקו משום זיוף תוצאות מחקר.

ye44

New member
יש לך טעות

אומנם היד קלה על ההדק בשימוש בריטלין ואין ספק שממהרים לתת אותו לכל ילד שטיפה משתולל וישר המורים מאבחנים אותו כאחד שסובל מבעיות קשב וריכוז אבל מי
&nbsp
שבאמת סובל מבעיות קשב וריכוז זאת אכן תרופת פלאים כשהבת שלי הגיעה לכיתה א היא הייתה יוצאת מהכיתה ולא הייתה מרוכזת, כמובן שלקחנו אותה לאבחון והיא אובחנה
&nbsp
כסובלת מבעיות קשב וריכוז הריטלין שינה אותה לחלוטין, היום כשהיא כבר בת 16
מדריכה בצופים ותלמידה מצוינת בתיכון אני מודה לאל שהוא דאג שימציאו את הריטלין
&nbsp
זה משנה את החיים מקצה לקצה גם לבני גילנו, זה שהבן של הידידה שלך התחרפן לגמרי
זה לא קשור לריטאלין,יכולות להיות המון סיבות להתנהגות שלו מבעיות נפשיות או רגשיות
&nbsp
עד בעיות חברתיות ומה לעשות יכול להיות שהילד פסיכי לגמרי אולי תרופות יותר קיצוניות יעזרו לו יכול להיות שגם הרופא שלו טעה באבחון ודרכי הטיפול זה קורה,ריטאלין לא
&nbsp
מחרפן ילדים להיפך הוא מאזן אותם ומאזן את השקט הנפשי של ההורים שלהם

&nbsp
&nbsp
&nbsp

mayconet

New member
אם הבנתי נכון...

אז את מגדלת אותו לבד מגיל שנה וחצי.
היות והקשר עם אבא שלו טוב בסה"כ, קשה לחשוב שהוא סובל מהמצב.
אילו עצות את מבקשת?
לגבי העתיד, אין אפשרות "להערך" מראש לבואם של אחים.
אם יהיו לאבא שלו ילדים נוספים, הוא יתמודד עם זה, בדרך אותה אתם כהורים תראו לו.
מה את בעצם שואלת?

למעלה