סטודנטית לייעוץ1
New member
קשיים חברתיים.
שלום לכולם
במסגרת התואר השני שלי בייעוץ חינוכי אני מתנסה בייעוץ פרטני לתלמיד בכיתה י', אשר מתמודד עם קשיים חברתיים רבים. מדובר בתלמיד לקוי למידה ובעל קשיי קשב וריכוז (מסרב לקחת טיפול תרופתי) אשר עבר בתחילת שנת הלימודים לבית ספר חדש ומתקשה למצוא את מקומו. לאורך השנים האחרונות הוא נחשב "חנון" שמתבודד ולא מנסה כלל ליצור קשרים, אך הוא החליט שנמאס לו מכך ולכן השנה הוא מנסה ליצור קשרים חברתיים ולרכוש חברים. הבעיה היא שהוא לא יודע כיצד לעשות זאת. אני רואה שהוא בוחר בדרכים שגורמות לתוצאה הפוכה- להתרחקות ממנו. הוא מנסה להתנהג כמו אחרים, וזה בולט לעין שזה לא הוא, הוא מנסה להצחיק אבל הוא לא זוכה לתגובות חיוביות וכולם קוראים לו "חופר", הוא החליט להגן על כבודו בכל דרך, גם אם זה אומר להשתמש בתוקפנות והוא לגמרי לא קורא נכון סיטואציות חברתיות. בנוסף הוא משווע לקשר עם בנות אך כאמור כולן דוחות אותו. בשעות אחה"צ הוא מבלה לבד בביתו מול משחקי המחשב. ניסיתי להתחיל בכך שהגדרנו יחד מהו חבר ומהי חברות, ניסיתי לשקף לו את הדרך שבה הסביבה תופסת את ההתנהגות שלו ולעזור לו לחשוב על דרכים אחרות להשתלב (תרגלנו איך להתחיל small talk, למצוא נושאי שיחה משותפים,להמליץ למישהו שנמצא במצב דומה מה לעשות וכו') אך נראה כי התהליך לא מתקדם. אני לא יודעת מה עוד אפשר לעשות ואני ממש אשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא דרכים נוספות, ואולי מתאימות יותר, כדי לעזור לו. אולי מישהו מכיר פעילויות, משחקים או סרטונים שיהיו רלוונטיים ודרכם הוא יוכל להבין את המצב כעת ואיך הוא יכול להתקדם בהיבט החברתי.
שלום לכולם