קשיים חברתיים

קשיים חברתיים

לבני בן 7 יש הפרעות קשב וריכוז. אובחן בסוף כיתה א׳ . הוא ילד טוב ורגיש מאוד מה שהקל עלינו את ההחלטה לחכות עם הרט לין . בנוסף יש לו מורה נפלאה ותומכת ומסתדר בסדר עם הלימודים. אבל אני מרגישה כל הזמן שאני פוגעת בו. קשה לו עם הלימודים והוא בטוח שהוא הכי טיפש בכיתה (למרות שהוא בסדר,אבל הוא חייב 100), וחברתית יש לו חברים אבל הוא הרבה לבד. נפגש עם חברים. אבל מספר לי הרבה פעמים שביהס חברים לא מסכימים שישחק איתם. כתבתי מבולבלת מכיוון שהוא בני הבכור ואני לא יודעת מה נורמה ומה לא. אין לו חבר טוב וזה חסר מאוד. ניסיתי ולא הצלחתי לחבר. האמת שאין לי שאלה סתם עצובה הרבה בזמן האחרון והתחשק לי לכתוב למשהו אז חשבתי שזה המקום

למבולבלת- למה את חושבת שאת פוגעת בו?

קשה לו עם הלימודים? או שהוא בסדר? מה זה "בסדר"? אם הוא מרגיש שהוא חייב 100 אולי הוא סתם פרפקציוניסט? מהם באמת הציונים שלו? האם הוא שובר את השיניים ושורף את הכיסא כדי להגיע ל70? אם כן- זה לא "בסדר", הוא משקיע מאמץ אדיר. וסובל.
הילד שלך עצוב, הוא חשוב שהוא טיפש- מה הסיבה לכך?
לגבי חברים- האם ההתנהלות שלו עם חברים היא לא רגילה? נסי לחשוב למה הוא לא מסתדר חברתית- תעקבי אחריו כשהוא עם חברים כדי לראות מה לא נכון בהתנהלות שלו.
אם כל כך קשה לו, כדאי לעזור לו, בצורה מקצועית.
דבר חשוב נוסף- את מסתמכת על מה שהוא מספר לך, על החוייה שלו. אנשים עם הפרעות קשב וריכוז, נוטים להפוך כל זבוב לפיל. מספיק שילד אחד אמר לו מילה מעליבה- ולא רצה לשתף אותו במשחק - כדי שהוא יפרש את זה כאילו כככככככל הילדים שונאים אותו. מבחינה אובייקטיבית- אכן הזבוב הוא רק זבוב. אלא שלצערינו- הפרוש של הילד הוא החוייה שהוא חווה. והיא החוייה שהופכת להיות טראומטית בשבילו. כשהוא מספר לך על חוייה כזו- נסי להעצים חוויות חיוביות בזמן שחווה את החויה השלילית.
אני אתן לך דוגמא-
הבן של מבולבלת- אמא היום הייתי כל היום בכיתה, כי אף אחד לא הסכים לשחק איתי!
מבולבלת- אוי, זה ממש חבל. ניסית להצטרף למשחק? במה הילדים שיחקו בהפסקה?
הבן של מבולבלת- הם שיחקו בכדור
מבולבלת - כל הילדים של הכיתה שיחקו בכדור ורק אתה נשארת לבד בכיתה?
הבן של מבולבלת- לא לבד, גם איתי, ודור, ובר, ופלג, ועוד כמה ילדים היו בכיתה.
מבולבלת- ומה אתם עשיתם בכיתה? המורה לא אמרה לכם לצאת?
הבן של מבולבלת- לא היא לא היתה שם, ו ...את יודעת? לבר יש קלפים של חיות, הוא הראה לי אותם היום, גם אני רוצה כאלו, ואז אני אוכל להחליף עם בר...
מבולבלת- אז למה לא יצאת החוצה?
הבן של מבולבלת- לא יודע, רציתי להשאר ולראות את הקלפים של בר, ואני לא כל כך אוהב את הילדים שמשחקים בכדור...

הרבה פעמים הילדים שלנו מפרשים דברים לפי מה שנראה להם מתאים לתגובה הרצויה מאמא. אם תדגישי את הטוב שקרה , ותתני לאמירה המטרידה {אף אחד לא רוצה לשחק איתי}, להתמוסס- הילד בלי לשים לב ימוסס אותה גם.

זו אפשרות אחת. אפשרות שניה היא כמו שאמרתי שקימת בעיה ממשית בתחום החברתי- ופה כדאי לערב בעל מקצוע , או לשלוח לקבוצה למיומנויות חברתיות.
לגבי התחום הלימודי- עד כמה קשה לו? ריטלין מקבלים גם ילדים רגישים וטובים- הריטלין ממקד , ומעורר, ומשפר את יכולת הלמידה למי שקשה לו. זו לא תרופה לבעיות התנהגות...
אם קשה לו מאוד בלימודים ובשעורי הבית- זה הזמן לעזור לו , ולקדם אותו, אולי בתגבור, אולי שעורים פרטיים- משהו שיתן לו הרגשה שהוא עולה על הגל.
בהצלחה.

תודה על התשובה והכוונה שלי הייתה

פוגעת? כי כולם מספרים לי שברגע שייקח רטלין הכול יהיה נפלא.....ברור שאני מבינה שזה דורש עבודה מעבר
הוא בסדר בלימודים זה טוב מאוד ולא מצוין (אין אצלנו עדיין ממש ציונים). כמובן שחשבון זה מצוין ובשאר המקצועות דורש מאמץ והוא כל כך רוצה לרצות ואז הוא מתאמץ. מבחינתו 10 דקות למידה זה מאמץ גדול. באמת באמת קשה לו.לוקחת לו מורה שתעבור איתו על החומר. תלמד אותו הרגלי למידה.
לגבי שיחות את צודקת, מנסה להשתפר.
אנחנו כבר שנה בטיפול של ניורפידבק. באמת שחל שיפור גדול בהרבה תחומים אצלו (ביום הורים האחרון המורה ציינה אפילו שעד השעה 10 הוא ממש בסדר-לא כך היה בעבר, חברים נפתח להרבה ילדים אבל עדיין מרגיש לבד)
אני ובעלי התחלנו ללכת לפסיכולוגית כדי לעזור לנו לעזור לו.
למרות הכול אין שקט בלב, כל פעם קורה משהו ואני שואלת את עצמי אם אני עושה נכון.....

zivadina

New member
נוירופידבק

כנראה שנוירופידבק משפיע 4 שעות, כמו ריטלין 'רגיל'...

בכל אופן, ריטלין לא נותנים כדי לקבל 10 במקום 8, אלא כדי לעזור לילד להשתלב בלימודים.

בבית, מאוד חשובה הדרכת הורים, כדי ליצור מסגרת ברורה מאוד שתעשה סדר בלוח הזמנים,
היות שלהרבה ילדים ומבוגרים עם הפרעת קשב אין תחושת זמן ברורה.

הפרעת קשב היא תכונה תורשתית ב-80%, כך שלפחות אחד מן ההורים הוא בעל הפרעת קשב,
וגם לו קשה ליצור שיגרה פרודוקטיבית.

למעלה