קשיים בעבודה

אדהד

New member
קשיים בעבודה

שלום רב, אני בן 38, ADD בלי טיפת H :). בחטיבת הביניים קיבלתי ריטלין (NITAN קראו לכדור כמדומני) שגרם לי לתופעות לוואי של דופק מואץ ורעידות. אחרי כחצי שנה הטיפול הופסק. (אני מקבל תגובה מאוד דומה מקפאין). למעשה לא טיפלתי בנושא הזה בשום דרך מאז, אך בסה"כ החיים טובים אלי ומצבי טוב בכל המדדים. ובכל זאת, לאחרונה אני במצב מאוד לא פשוט בעבודה. התפקיד שאני נמצא בו הוא נוח ומתגמל, ולעת עתה אני מעוניין להשאר בו, אבל בפועל הוא לא מאתגר (המילה המדויקת- מ ר ג ש) אותי באמת, וזה מתבטא במצב הקרוב לשיתוק בכל פעם שאני ניגש למשימותי, ובפועל אני מעביר ימים שלמים בגלישה חסרת מטרה באינטרנט. זה מקרין על ביצועיי, וחבל לי כי אני מפסיד נקודות יקרות שצברתי בתקופה הטובה שלי פה. אגב, אובייקטיבית (אם יש דבר כזה) מדובר בתפקיד פיתוח עסקי מעניין סה"כ, ולא בתיוק טפסים. הייתי רוצה להיות מסוגל לבוא בבוקר, ופשוט לעשות את מה שאני צריך עד הערב. אשמח לעצות מעשיות, תודה

אבן החן

New member
nitan נאסר לשימוש כי הוא מסוכן

(ראה תופאות הלוואי שציינת) מה שכן יכול לעזור זה או ריטעלין או המקבילות צריך להתיעץ עם נוירולוג מבוגרים או פסיכיאטר מבוגרים

I am ADiDi

New member
מזדהה....

וכנראה אין תרופות פלא, אם כי ריטלין עוזר במקצת... אולי כדאי לך לבקש להחליף תפקיד בארגון שבו אתה נמצא, תפקיד חדש שוב יאתגר אותך ויגרום לך לעניין בעבודה (וגם לזוויות ראייה חדשות על הארגון שבו אתה עובד - לא רע אם אתה שואף להתקדם ...) בהצלחה!

otzmadi

New member
הרחבת פעילות לירושלמים ADHD

בימים אלו אנו מקימים את השלוחה הירושלמית בסיוע הרשויות המתאימות בכל הקשור לסיוע ולהדרכה לזכויותיהם של הלוקים ב ADHD למעונינים לקבל פרטים בנוגע לעמותה (ללא מטרת רווח )יש לפנות [email protected]

05 מיכל

New member
על כל פנים, ניטן זה לא רטלין

כך שבעבר לא קיבלת רטלין. תראה, אני משתמשת ברטלין, מרוצה מאוד, וגם חלק מילדי נעזרים בו ומפיקים תועלת. אבל במקרה שלך הייתי חושבת פעמיים. ולמה? מפני שעד לאחרונה הסתדרת כל כך יפה בלעדיו. אני לא הסתדרתי יפה בכלל עד שהתחלתי עם רטלין, וגם ילדיי לא. אם רק לאחרונה, בתפקיד הזה, אתה לא מסתדר - אולי חבל להתחיל עם תרופות. זה נשמע יותר כמו משהו שכל אחד מתמודד איתו בשלב זה או אחר בחיים. עם זאת, ההחלטה על שימוש קבוע בתרופה היא תמיד שאלה של מידת המצוקה שהמצב גורם לך, כך שאף אחד לא יכול "למדוד" את זה מלבדך. שיהיה בהצלחה בכל מקרה. דרך אגב, יש גם פורום תמיכה למבוגרים ADHD. אתה מוזמן!

added

New member
עייפתי

אני אכן יכול לפרוש מתפקידי, ו(שוב) להתחיל משהו חדש - בזה אני טוב ולא צריך תרופות אבל האמת שכבר אין לי כח. לעת עתה אני פשוט רוצה לבוא בבוקר ולעשות את המוטל עלי כמו כווווולם. אגב להמלצתך ביקרתי בפורום התמיכה והוא לא מה שאני מחפש. כנראה שתמיכה לא חסרה לי, חסרות לי תשובות מעשיות - מה עושים במקרה כמו שלי? תודה בכל אופן.

zivadina

New member
הצעה

היות שכיום הפסיקו לחשוב שהפרעת קשב עוברת בגיל 18, התפתח מאוד הטיפול במבוגרים עם הפרעת קשב עם או בלי היפראקטיביות. לדעתי, כדאי לך לקרוא בקישורים שלנו, לערוך לעצמך אבחון עצמי אחד או שניים, ולשקול אם כדאי לך לעבור אבחון של הפרעת קשב. במידה שיתברר שאכן יש לך הפרעת קשב, ובמידה שאתה מגיב היטב לריטלין, תוכל להיעזר מאוד בכדור ולבצע גם משימות פחות מרגשות. אחת ההגדרות של הפרעת קשב היא: קשיים בביצוע ממושך של משימות משעממות, פאסיביות וחוזרות על עצמן. כפי שהסבירו לך כאן, ניטן איננו ריטלין בשום אופן. כיום התרופות המומלצות להפרעת קשב הן קודם כל ריטלין לסוגיו השונים (רגיל, SR, LA, קונצרטה), אחר כך אדרל ולבסוף סטרטרה. שתי האחרונות אינן בסל התרופות ולכן יקרות מאוד. אתה מוזמן לקרוא בספרייה שלנו על מבוגרים עם הפרעת קשב וכן להפנות שאלה למנחה הרפואית של הפורום, הפסיכיאטרית ד"ר איריס מנור, אשר מתמחית באבחון, טיפול וחקר הפרעת הקשב.

למעלה