קשיים במבחנים ..

chaplin81

New member
קשיים במבחנים ..

היי אנשים,בקצרה על ההיסטוריה שלי.. בגיל 17 קיבלתי התקף ראשון, כנראה כתוצאה מפגיעה בראש (אימונים בקרבות מגע מלא מספר שנים..) צבא עשיתי עם פרופיל 45 ושירות ביחידת מחשבים. אני עדיין מתאמן (לבד), ומנסה לשמור על חיים רגילים,מנסה לא לראות בכך כמגבלה ..אבל עדיין לא מצהיר בפומבי על מצבי.. אני מנסה ללמוד (הנדסת חשמל) באונ'.. ונתקל בקושי רב במבחנים , אולי זה מלחץ, אין לי מושג, אני מרגיש את התחושה הזאת של לפני התקף.. וחוסר ריכוז מטורף לאחר מכן שנילווים בכאבי ראש, זיעה, עייפות.. היה פעם שאני חושב שאפילו קיבלתי התקף(אצלי זה כיפיון ביד..ככה אומרים?), ואם זה באמת קרה אז המצב לא טוב.. (סורי על המלל הארוך.. אני עייף ומודאג) מישהו נתקל בזה.. למי אני יכול לפנות??

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא ../images/Emo24.gif

לחץ בהחלט יכול לגרום להתקפים. האם אתה לוקח תרופות? תתייעץ עם הנוירולוג אם אתה צריך להחליף תרופה או אולי להעלות את המינון. אם אין לך נוירולוג אתה יכול למצוא רשימה במאמרי הפורום.

chaplin81

New member
המשך..

יש לי נוירולוג, אני לוקח דפלפט 800 מ"ג ביום, לפי בדיקות הדם אני לא אמור להעלות את המינון.. כן נאמר לי שכמות התרופה בדם נמוכה בקצת מהרגיל, אבל אין צורך להגדיל מינון. אם אני אלך ואסביר לו על המצב.. לא ישללו לי את הרשיון? מה קורה מבחינת הצבא (מילואים) ? מבחינת עבודה בעתיד.. לא יהיה בעיה אם אני אצהיר על התקף? ואם באצת זה לחץ.. יש סדנאות או משהו כזה ? (אבל לאנשים כמוני.. כי בד"כ אני לא לחוץ). באופן כללי המחלה השפיעה עליי, בעבר הייתי לומד יותר ועייף פחות.. השלמתי עם זה, אבל בין זה לבין הבעיה הזאת.. אני לא יודע.. מודאג..

tebetha

New member
אמממ

גם אני סטודנטית,מתחילה כמוך, יום ראשון....קשה, קשה. אז ככה,אני לא יודעת איך זה אצלך, אבל התקפים כאלה, של היד שרועדת שקוראים להם juvenile myoclonic בעגה המקצועית, הם משו שכן קורה אצלי, למרות שאני לא מחשיבה אותם כהתקפים רציניים. הם קורים אחרי לילות של חוסר שינה. לחץ לא משפיע,אבל העדר בשינה טובה, ולא טרופה בהחלט משפיע. כמובן שלכל זה מתלווה ההרגשה והטעם והמראות שלפני התקף, אבל בלי התקף, טפו טפו טפו. זה קרה פעם או פעמיים במהלך השנה הקודמת, ואז אני יודעת לעזוב הכל,וללכת לנוח, לשתות משו חם ולישון. אין לחולי אפילפסיה שום סיבה לא להצליח במבחנים (היי, אני עדיין שורדת) וכנראה זה לחץ כמו אצל אחרים. יש סדנאות בשביל הכל, ופשוט צריך לפנות לדיקאנט הסטודנטים, והם בטוח יעזרו. מקווה שהועלתי במשו, בתוך כל הבלבולי שכל שלי. אגב, איפה אתה לומד?

chaplin81

New member
...

אני שנה שניה (יום הראשון ללמודים קרוב מדי..) , במהלך כל הסמסטר אני מרגיש טוב/סביר (אלא אם אני לא ישן טוב..ולא בגלל שאני חרשן
) אבל בזמן המבחן אני ממש מרגיש רע.. עכשיו, זה לא פחד מבחן או משהו כזה.. אני יודע מנסיון שאם אני לא אקח הפסקה מהמבחן לכמה דק' אני אקבל התקף. אני איתך בקשר ל"אין שום סיבה לא להצליח במבחנים".. יש מספיק אנשים החולים באפילפסיה שהצליחו ! ... פשוט מנסה לפתור את זה בלי ללכת לניורולוג.. אגב..לומד באונ' בן גוריון

tebetha

New member
אה,אחי לצרה

גם אני לומדת בבנגו...פשוט בצד השני של הכביש. מכירה אנשים שלומדים איתך, אבל נשמור על האנונימיות שלך,לבקשתך. אז אתה אומר שהתחושה הזו, הכאילו ממש לפני התקף מתרחשת בזמן המבחן עצמו? איך אתה מתמודד? ספר לי, מופתעת...

chaplin81

New member
למה את מופתעת?

אני פשוט שוכח מהמבחן לכמה דק'.. מסתכל על הצל שלי (שלא יחשבו שאני מעתיק) ואז חוזר למבחן.. אני אגש שבוע הבא לייעוץ -דיקנאט הסטודנטים- נראה אם יש להם איך לעזור.. אם כן, אני אפרט כאן.. (אני לא עד כדי כך מיוחד ..
)

chaplin81 ../images/Emo24.gif

800 מ"ג דפלפט כאשר כמות תרופה בדם נמוכה מהרגיל...אמממ... כתבת שאתה לא מעונין להפגש עם הנוירולוג ורק אתה יודע מהן הסיבות לכך! אני דווקא הייתי קובעת פגישה איתו, מספיק שתגיד לו שאתה לא מרגיש טוב והיית רוצה לעבור בדיקות מקיפות. אתה נמצא בתקופה מאוד מלחיצה, נראה לי חשוב שתטפל בדברים,אולי הוא ימצא לנכון להחליף לך את הדפלפט או להעלות את המינון והשקט יחזור לחייך. בנוגע לקבוצת תמיכה, היה כאן מישהו שכתב שיש לאי"ל קבוצת תמיכה גם בב"ש, אולי לזה התכוונת?(יש קישורים אליהם במאמרי הפורום) בהצלחה בשנת הלימודים הקרובה, דינה

kerenos19

New member
והעיקר להבין שזה לא מגבלה!!!!

אז ככה ההתקף הראשון שלי היה ביסודי. היום אני בת 18 עד לפני כמה חודשים נחשבתי למאוזנת כ- שנה וחצי וכבר חשבו שיאצאתי מזה עד שבתחילת שנה קיבלתי התקף ואחרי חודש עוד שלושה .... וזה נגרם מלחץ של המבחנים ושל עוד דברים שאותם לא אפרט ...גם לי יש את ההרגשה של לפני ההתקף..עייפות..הידיים מתקשות ..כאבי ראש...ויש פעמים שאני מרגישה גם את ההתקפים ..עכשיו לשאלתך למי אתה יכול לפנות..כמובן שאתה צריך לפנות לניורולוג ( אם עדיין לא פנית )....וכן להיות יותר רגוע....

chaplin81

New member
עידכון..

ביררתי מול הח'ברה באונ'.. יש אפשרות להארכת זמן במבחנים באישור של ניורולוג, אולי מטעם האוני' ירצו עוד כמה בדיקות.. אבל באופן כללי זה הדרישות להארכת זמן. מבחינתי אחלה.. מספיק מבזבז זמן במבחנים.. מקווה לקבל את ההארכת זמן הזאת. בהצלחה לכולםםםםם

למעלה