קשיים בלימודים

אור161

New member
קשיים בלימודים

הבת שלי בת 7 לומדת בכיתה א' מקבלת קונצרטה 18 מ"ג שזה באמת עוזר לה היא יותר רגועה מבעבר (היא מקבלת קונצרטה כבר 1/2 שנה ) אבל קשה לה, קשה לה בבית הספר מבחינה לימודית הקריאה, חשבון,זה לא שהיא לא קולטת כלום היא קולטת וקוראת מעט אבל ישנם קשיים הייתי שמחה לשמוע על פתרונות מההורים , דרכי למידה שונות וטיפים איך לעזור לה כי אני לא רוצה להעלות את מינון התרופה. למרות שהמורה אומרת שהיא מפטפטת בשיעורים וכל הזמן מתעסקת בעוד דברים למרות שרק עכשיו עדכנתי את ביה"ס על הקונצרטה ועד היום ז"א עד שסיפרתי אף אחד לא אמר שנראה לו שהיא ילדה על בעיית קשב וריכוז אז לי נראה כמובן שהמינון בסדר אני גם לא רוצה ילדה אסטרונאוטית וההבדל בין קונצרטה 18 מ"ג ל36 הוא די גדול. אז אם יש אי אלו עצות,פתרונות וכדומה אשמח מאד לקרוא עליהם תודה ושבת שלום

לא בטוח בעיה של מינון

שלום לאור , לצד טיפול תרופתי תמיד מומלץ להקנות אסטרטגיות למידה מתאימות. אם היא רגוע ושלווה עם התרופה, לא בטוח שצקריך לעלות מינון. האם היא עשהת אבחון דידקטי גם. בגלל אופיה של לקות קשב כקשורה בלקות למידה לא מילולית, רצוי למד ריטלין לתת טיפול תומך המציע אסטגיות למידה מתיאמות לה. איני איש חינוך, כל שאיני בקיא בדרכי ההוראה הייחודיות לגיל הזה, אבל יש בפורום יועצת שמתמחת בחינוך. כדאי לברר איתה. החלטה על שינוי מינון היא החלטה רפואית, ולכן לא תמיד קשיים דידקטים יבואו על פתרונות בטיפול תרפותי. חשוב לשלב שבת שלום, גיל

zivadina

New member
לי זה כן נראית בעייה של מינון

היות שאם התרופה הייתה מועילה לה, לא היו פטפוטים והתעסקויות, שהם צורה של היפראקטיביות. בכתה א' מוקדם עדיין לדבר על קשיי למידה, אלא אם את חושדת שיש גם לקויות למידה. אבל לדעתי (ואינני אשת מקצוע), צריך להגיע למינון שגורם לה לשבת מרוכזת בשעור, ורק אחר כך לבדוק לקויות למידה ספציפיות. קונצרטה 18 מ"ג זה בסך הכל מנה של 5 מ"ג למשך 10-12 שעות. זהו מינון נמוך מאוד. אולי נמוך מדי. מציעה לך לבקש מן המורה לרשום את התנהגות הילדה בשעור, וכן לנסות להבחין אם הבעיות מתגלות בשעורים מסוימים או כמו כולם. עם המידע הזה תחזרי לרופא המטפל ותשקלו שוב את גודל המינון. מה דעתך?

על מה המליצה המאבחנת מלבד התרופה?

כל הפתרונות שאני מכיר לליקויי למידה וריכוז הם פתרונות חלקיים ומקובל מאוד לקבץ כמה פתרונות חלקיים כדי לעזור לאדם עם ליקויי למידה וריכוז. האם המאבחנת המליצה, מלבד על תרופה, גם על טכנולוגיה מסייעת? הוראה מתקנת? סדנא באסטרטגיות למידה? יותר זמן להעתקה מהלוח ולקריאה בכיתה? עוד משהו?

למעלה