קשיים בהנקה

קשיים בהנקה

אני אם טרייה לתינוקת מקסימה בת 6 שבועות. טוהר נולדה לאחר נסיונות זרוז שלא צלחו, בניתוח קיסרי במשקל 3045. לאחר ירידה במשקל ל 2600 שוקלת כיום 3550.בבי"ח חוייבתי לתת מטרנה כתוספת בשל הירידה במשקל. מאז השיחרור אני משתדלת להניק במשך היום ובלילה האכלה בבקבוק. (כ-2-3 בקבוקים ליום). העיניין הוא שבמשך היום טוהר אינה רגועה, בוכה ואינה ישנה כמעט. בנוסף כאשר אני מניקה היא יונקת כשעה+ בכל פעם ומתעוררת רעבה לאחר כחצי שעה. מעבר לכך שאני מותשת אני מסתובבת בתחושה שהיא אינה אוכלת מספיק.אתמול בביקור אצל הרופאה נאמר לי שלמרות שהיא עולה כ 200 גרם מידי שבוע היא עדיין קטנה לגילה. (אחוזון 15+) יש לציין שלאחר שאוכלת מטרנה ( 160-120 CC) היא רגועה, מחייכת ונרדמת יותר בקלות. אני קרובה לוותר לגמרי על ההנקה רק כדי שתעלה במשקל טוב יותר ותהיה שבעה ורגועה. אני חייבת לציין שההנקה חשובה לי במובנים רבים ובצער רב אוותר עליה. מה לעשות????????

1טלטלים

New member
קשיים בהנקה

היי אמא של טוהר(איזה שם !!!), ראשית,מזל טוב ובהחלט התחלות יכולות להיות לא רק קשות אלא גם מאתגרות במידה מסוימת. תראי לפי התיאור נשמע שיש לטוהר בעיות הצמדות לשד (תפיסה לא תקינה):הנקה כשעה,רעבה לאחר כחיצ שעה,לא רגוע לאחר הנקה,עליה איטית במשקל...יכול להיות שהקושי נגרם עקב בלבול פטמות (יש שוני במציצה אשר מתרחשת בהנקה ובין האכלה מבקבוק )...קשה לקבוע ,ככה דרך המחשב.גם הוספת בקבוקים במקום הנקה איננה תורמת לאספקת החלב שלך ביחד עם תפיסה לא תקינה.אך בכל זאת את חייבת להאכיל את טוהר ולשמור על בריאותה!!!זה סדר עדיפויות כרגע.מלבד המלצה חמה לפנות ליעוצת הנקה מוסמכת ,כי אפשר לקדם את הדברים ולהחזיר את טוהר לשד ,אפשר להתחיל לשאוב ולהשלים לטוהר את הארוחות מחלב אם ,כך גם תתחילי לאותת לגוף שצריך לייצר חלב ,לאט לאט בהדרגה תפסיקי להזדקק לפורמולה,טוהר תמשיך לקבל את מה שהיא צריכה חקבח על מנת לגדול ולהתפתח ולעלות במשקל וכל זה על החלב שלך!אם יש לך כוח רצון,סבלנות וכוח התמדה לעשות זאת ,לא תצטרכי לוותר על הנקה אלא לשלב אותה בהדרגה בחיים שלך ושל טוהר הקטנה. בנוסף את התמיכה והעזרה נוספים את יכולה לקבל פה בפורום הנקה ,מצ"ב רשימה של יועצות הנקה מוסמכות .השתמשי בה ונשתמע בהקדם, שבת שלום וחג שבועות שמח , אמא של טל

assisan

New member
קשיים בהנקה

שלום לך אמא של טוהר, אני אמא של גיא תינוקת מקסימה בת חודשיים נולדה בשבוע 38 במשקל 2.5 ק"ג במשך חודש ימים לא היה לי לא יום ולא לילה הילדה היתה בחנייה על השד שלי "אוכלת" אבל לא רגועה ולא עולה במשקל, אז עם כל הכבוד לכל הפייתיות בהנקה בארץ, אפש גם אפשר לשלב, בין הנקה להאכלה מבקבוק בין אם זה חלב שאוב ובין אם זו פורמולה, בעיני הרבה יותר חשוב לתת לילד שלך למצות את פוטנציאל הגדילה שלו ולהשאיר את האמא שפויה ולא במצב של מתחים ולחצים מיותרים, אל תכעסי אל עצמך ולכי עם התחושות שלך, אם שמניקה חלקית או לא מניקה כלל אינה הופכת לאמא לא טובה !!!!!!! בכל אופן בהצלחה גדולה והמון נחת !!!!!!!

dafna26

New member
אל תתייאשי..

שלום אמא של טוהר, אני אמא של תמר בת כמעט חודשיים. אני אמנם ילדתי לידה טבעית, אך גם לי היו הרבה בעיות בהנקה. תמר ירדה במשקל ובכתה כל היום ללא הפסקה, בקושי ישנה ואני הייתי היסטרית וכמעט התייאשתי. ביומיים האחרונים אני מניקה הנקה מלאה. הייתי רוצה לייעץ לך מספר דברים: 1. קודם כל , זה לא נורא בכלל לתת תוספת. כך התינוקת רגועה וגם את. כל עוד את בלחץ- התינוקת בלחץ ולא יצא הרבה חלב. 2. תשתדלי להניק לפני ואחרי כל ארוחה כדי להגביר את כמות החלב שלך. 3. כבר ייעצו לך ואני מצטרפת- לקחת את המוצר "חלב אם" של חותם הטבע. 4. רצוי לשתף את הבעל בנושא הנקה מלאה ולקבל ממנו את מלוא התמיכה. 5. לפי ההרגשה שלך ובהדרגה כמובן- ניתן להוריד לאט לאט את ארוחות המטרנה. (ולא משנה כמה זמן זה לוקח- העיקר שגם תניקי בין לבין) תשתדלי לא להתייאש, אבל זכרי- חשוב יותר ההתפתחות התקינה, הרוגע והחיוכים של התינוקת הקטנה.
"אם תרצו, אין כמו הנקה"

למעלה