קשיים אצל בן 8

michalyoga

New member
קשיים אצל בן 8

שלום לכולם,
בני ילד מבריק , בעל קליטה מהירה ויכולות קוגניטביות מעל לבני גילו.
הוא הגיע קורא וכותב לבית הספר ובית הספר לא נתן לו מענה כך שיצא בעצם שבמשך השנה הראשונה ללימודים הוא ישב וקרא כמעט כל הזמן. למעט, התקופות בהם הערתי למורה ואז היה יותר פיקוח על העניין. ושוב חזר לקרוא.
כיום יש קושי בהתרכזות במבחנים בחשבון. הוא יודע את החומר מצוין, ואף מעל לרמה של הכיתה. אבל הוא מורח מבחנים של בני גילו על פני שעה וחצי, כשהוא אמור לסיים אותם כמובן תוך 10-15 דקות. ותמיד יש לו 3-5 טעויות טיפשיות. זה לא קורה בקריאה, רק בחשבון.
לפני המבחן מחוננים שהתקיים אספנו אותו, שוחחנו איתו הסברנו לו את החשיבות של ההתרכזות במבחן והוא כמובן הצליח ועבר.
בשיעורים הוא בורח המון לספרים, לא תמיד מקשיב בשיעור, לא מתגייס למשימות גם אם הן משימות מאתגרות ואחרות משל כלל הילדים.
בעבר חשבתי שזה בגלל חוסר עניין במה שקורה בכיתה, בשילוב של חוסר גבולות ופיקוח של המורה ואופי של הבן שלי שיודע לפרוץ כל גבול שניתן לפרוץ אותו.
יש לציין הוא לא מפריע, הוא יושב וקורא או משחק עם הסרגל או מסתכל קדימה בחוברת.
כיום אני מעט מבולבלת. מה שבטוח הוא מבוזבז שם.
בית הספר חושב שיש לו הפרעת קשב ומבין שהוא מבוזבז כי הוא לא עם הכיתה. אשמח לשמוע מכם על דרכים יצירתיות כיצד לעניין ולעודד אותו לשתף פעולה במשימות או כל עצה שיש לכם בנושא.
תודה

מה *לדעתך* הסיבה לחוסר העניין שלו?

ברור שאת שואלת אותנו, אבל לא הצלחתי להבין האם קיימת ברקע הפרעת קשב (טעויות מיותרות במבחנים, חוסר מוטיבציה, פריצת גבולות, מריחת זמן...), או שעמום כי הכל קל (למרות שבחשבון את מתארת מצב אחר) אולי משהו רגשי... ?!
אני חושבת שלהבין את הסיבה יעזור גם להבין איך לעזור לילד שלך.
מאחר ואני לא מכירה אותו, מעניין אותי לדעת מה את, כמי שמכירה אותו הכי טוב, חושבת שגורם למצב שתארת.
ברור שאין כאן פתרון קסמים , יחד עם זאת, ללא ספק אפשר לשפר את היום יום שלו בבית הספר.

למעלה