קשיחות..

אינטגרל

New member
קשיחות..

היי אנשים יש למישהו אולי רעיון איך ניתן לטפל בקשיחות?.. חברים שלי אומרים לי שאני "קשה" לעיתים בזמן ההתאמנות באומנות הלחימה, ואף המורה אומר לי רבות לנסות להיות רגוע.. זה גם מתבטא בחיי היום יום - שיעורי נהיגה.. בתודה מראש... אינטגרל

Supermans girl

New member
גם אני הייתי ככה...

איזו אומנות לחימה זו? כשהייתי בדרגות נמוכות יותר והתאמנו באימוני-ג´ודו, המדריך נהג להגיד לי שאני קשה מידי ולא גמישה בשביל לאפשר לעשות את התרגיל בנינוחות... אז התחלתי בשלב הכי בסיסי- החזקתי את ה"דש" של הבגד של הג´ודו פחות בחוזקה וניסיתי להגמיש את המרפקים... זה פשוט ע-ו-נ-ש לעבוד מול יריבים "קשים" במיוחד בג´ודו, לכן אני שמחה שאני כבר לא כזו. אני לא יודעת במה אתה מתאמן, אבל לדעתי אתה צריך קודם כל להתייחס לשלב השיטחי שבעיניין ולהיות יותר גמיש פיזית. לאחר הרבה אימונים כמו שאמר אמיר, יכול להיות שהגמישות גם תיכלל בצורת המחשבה שלך. בהצלחה

אינטגרל

New member
תשובות..

ממ.. אני מתאמן בקארטה.. ואני מאוד גמיש יחסית.. אבל עדיין קשיך..

budoka

New member
כמה זמן אתה מתאמן?

השאלה רלוונטית, כיוון שאני יודע שבהרבה שיטות שהן בהגדרה "קשות", למשל קראטה, מעודדים את החגורות השחורות להתנסות בשיטות "רכות", איקידו או טאי צ´י לדוגמה. אם אתה עוד לא שם, אז זה לא מומלץ להתפזר יותר מדי כל-כך מוקדם. אז בינתיים, דמיין את עצמך פצוע או חולה, או סתם חלוש, ותתאמן עם התחושה הזו. אופציה אחרת היא לעשות כזה חימום, שבאמת לא תישאר לך טיפת אנרגיה אחת לאבד על קשיחות, וכל מה שישאר זאת תנועה חסכונית ורכה. מקווה שעזרתי.

רוני ב1

New member
שרירים מיותרים

אני יודע שרבים מאמצים שרירים שאינם משתתפים בתנועה המסויימת שאותה מתרגלים כעת. למשל, כשאר מתרגלים אגרוף קדימה, לרוב אלה שאני מכיר, עובדים שרירי הצואר. אין בכך צורך, זה מקטין את האפקטויות של המכה, וגורם ל"התקשחות". זה נכון גם לגבי שרירי האצבעות של הרגליים( אנשים נוטים "לאחוז" את הרצפה בעזרת האצבעות), לגבי שרירי העכוז, ובטח שכחתי משהו. בחן את עצמך: איזה שרירים אתה מפעיל לשווא?

קוזושי

New member
הדרך הטובה ביותר

האמת היא שלאחר הרבה הרבה אימונים אתה מפתח שליטה בתנועה ובגוף וזה אמור לבא לבד. אבל אם אתה רוצה לעבוד על הנקודה הספציפית הזאת אני ממליץ מאד ללכת ללמוד פלדנקריז, שים לב לטכניקות של ההרפיה שלהם ותיישם אותן בכל תנועה ובכל הזזת אצבע באמנות הלחימה שאתה עוסק בה. לדעתי זאת הדרך הטובה ביותר להגיע לכך גם מתוך הבנה וגם מתוך התנועה עצמה.

Zhou Nam

New member
מה אומר המורה שלך?...ישנם כמה

אפשרויות ואתה יכול לעבוד בו זמנית על כמה רמות: 1) להגיע מותש לאימון אזי "משהו אחר" יתחיל לעבוד...
2) לעבוד עם בנות\בחורות....
3) לנסות לוותר על האגו בחיי היום יום: נהיגה למשל...

אינטגרל

New member
ממ.. זה אולי מוזר..אבל

לא תמיד אני מצליח לזהות אם זה קשיחות או לא.. זה לא כמו שמחזיקים משהו חזק חזק ולא מרפים.. אלא שהתנועה כזאת קשיחה אך אחרי הרבה תנועות השרירים מתחילים לכואב (סימן שיש אימוץ)..

אינטגרל

New member
אלא?.. זה היה כאב שריר.. כמו שקורה

שמאמצים שריר לאורך הרבה זמן.. שזה מן הסתם מה שהיה..

אין אפשרות שלא להפעיל שרירים כלל.

ככל שהאימון תובעני יותר, גם אם שומרים על שחרור לכל אורכו מפעילים שרירים לאורך זמן. אם אלו שרירים שאינם רגילים לעומס מתמשך/לא נערך חימום מתאים לפני כן - הם יכאבו. זה לא בהכרח נובע מקשיחות/עבודה לא נכונה/לא משוחררת. במצב כזה יש טעם לבדוק אם אין קפיצה חדה בסרגל המאמצים שגופך רגיל אליו. אם כן, כדאי לשאול את המורה ואולי להתאמן מעט פחות עד שתגיע לרמת הקבוצה.

מוסאשי

New member
אני מצטרף

לקוזושי וממליץ על פלדנקרייז על מנת לפתור את זה. כמו כן, אימון מרובה חזרות יאפשר לך לבצע תנועות ברמה האוטומאטית וכך תוכל לבסוף, להתרכז בעת ביצוע הטכניקה, בלהרפות ולחסוך באנרגיה בתנועה. בהצלחה

Zhou Nam

New member
הכאב שאתה מתאר נובע מעודף

חומצה לקטית שמצטברת בשרירים עקב מאמץ ארוך ללא מנוחה
. היות ואתה כותב על אימון אומנות לחימה ולא על ריצת מרטון או
אזי נראה שאתה צודק: אתה עובד קשוח מדי לומר מכווץ את השרירים יתר על המידה (מעבר לצורך)ולא נותן להם להתרפות כדי לאפשר זרימה תקינה של הדם וכך לסלק את החומצה. תנסה, אם כן, במשך האימון, להרפות את השרירים שלא צריכים לעבוד. יתרה מזו שריר מתכווץ ומפעיל יותר כוח אם לפני הכווץ הוא רפוי או מתוח (מוארך). לכן כדאי לעשות מתיחות בחימום. אם במשך האימון תצליח להרפות את השרירים שלא משתתפים בפעולה מסוימת הם יעבדו ביתר יעילות בפעולה שבה הם כן משתתפים. בס"כ יצא שעבודתך תיהיה יותר יעילה

למה לא? הצעה מצויינת לדעתי.

לא רק שרוב הבנות עובדות באופן טבעי הרבה יותר רך מרוב הבנים, גם רוב הבנים נוטים לעבוד יותר רך כשהם עובדים עם בחורה כי "לא מרביצים לבנות". יש עם שתי הנקודות האלה הרבה בעיות, וכל מורה צריך לנסות ולהיפטר מהן אצל תלמידיו, אבל הן שם בד"כ, אז למה לא להשתמש בזה?

orii

New member
כן, באמת.

כל ההכללות לא נכונות - זו הכלללה ולכן היא לא נכונה. אם היא לא נכונה אז ההפך ממנה נכון שכל ההכללות נכוונת ו.... סתם קישקוש כדי לסייג את דבריי. יש באופן גס הבדלים בין בנים לבנות. בנות באופן טבעי הן יותר "רכות" במובן טאי צ´י- משתמשות פחות בשרירים ונעות בעזרת הזזת האגן. הן לומדות יותר מהר בשנים הראשונות. גם אני קיבלתי את ההמלצה המוצלחת לעבוד עם בנות וזה אכן שיעור מאלף.

dkt

New member
אני חושב

שאם אמרת שזה גם בקארטה וגם בנהיגה.. סימן שככה זה האופי שלך זה לא משהו שמשתנה בין יום.... לגבי הקארטה אני לא יודע כמה זמן אתה מתאמן אבל אם אתה די חדש זה סה"כ עיניין של זמן עד שתתפח את הרגש ואז זה ילך יותר זורם ובקלות... בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

עודף קשיות

נסה להתמקד באומנות רכה אישית התאמנתי בעבר באומנות קשה והרגשתי השפעה (שלילית) על כל שאר חיי המעבר לאומנות רכה שהיה מאד קשה לי בהתחלה חולל (עבורי) פלאות נסה - אולי זה יעבוד גם עבורך

למעלה