קשור או לא קשור

קשור או לא קשור

שלום רב

האם כאב שיניים שמקרין לאזור האוזניים יכול להיות גם ביטוי של פיברומיאלגיה או אין בכלל קשר?

כיווני חשיבה

בפיברו יש סוג של כאבים שנקרא כאבי וודו וזה כאב דוקר ופתאומי שבא לבקר ויכול להיות בכל מקום. אפשרות שנייה - שיש לך כאב או בעיה במקום שאת חשה בעוצמה גדולה במיוחד בגלל הפיברו ומכאן ההקרנה, לכן בכל מקרה כדאי ללכת לרופא שיניים ולשלול בעיה בשיניים ולגשת לרופאת המשפחה שתציץ באזניים. עוד אפשרות: סוג של "כאבי פנטום", לי קורה שאני חווה שוב כאבים של מחלות שהיו לי לפני שנים, ככה זה שהחברה פיברו מחטטת במחסני הכאב, נשבעת שפעם הרגשתי משהו דומה לצירים:)
בקיצור, הפיברו פנים רבות לה, בכל מקרה של כאב כדאי לשלול בעיה באזור ואחר כך להתרווח ולהינות מ50 גוונים של כאב:)
&nbsp

perhay

New member
תודה

אכן הזמנתי תור לרופא שיניים למרות שיש לי הרגשה שלא ימצא כלום כי לפני כחודשיים היה לי כאב מאד דומה ולא מצא כלום.
&nbsp
שיהיה לכולנו חג שמח ללא כאבים!

ו אולי

New member
אפשרויות נוספות שכדאי לבדוק

הכאב יכול לנבוע גם ממפרק הלסת (TMJ)
או כאב מדלקת בעצב שמעביר את התחושה מהפנים Trigeminal neuralgia.
&nbsp
האם הכאב רציף, או בא בהתקפים ? האם יש טריגרים שגורמים לו?
האם זה באיזור שבו עברת טיפולי שיניים ?

perhay

New member
הכאב מופיע במנוחה

בזמן הסיאסטה או בלילה.
היה לי כבר בעבר דלקת חריפה בלסת.
אז שנבע ממתח, הפעם זה לא המצב.
תודה על תגובתך

kashatit1

New member
את צריכה מומחה פה ולסת בהפניית רופא משפחה

רופאי השיניים לא מתעסקים בבעיות במפרקי הלסת, אלא אם כן את פונה למישהו שמצהיר במפורש שהוא מתמחה בתחום.
אני סובלת מבעיה כזו.
גם אני הלכתי בהתחלה לביקורים מיותרים אצל רופא שיניים, שהתעצבן עלי שאני מתלוננת על כאב, באה לביקורת עושה צילומים והוא לא מוצא שום דבר.
עשו לי CT ראש ומצאו שחיקה חלקית במפרקים הנ"ל, כולל סטייה במיקומים של חלקי המפרק, צד שמאל של הפנים שלי גבוה באיזה 5 מ"מ מצד ימין של הפנים שלי (רואים את זה גם במחיצת האף) וחוליות הצוואר שלי עולות אחת על השנייה.
אצלי, לדעתי זו פשוט הידרדרות של עקמת בחוליות עמוד השדרה העליונות של הגב שיש לי מהילדות, כי חוליות עמוד השדרה הצווארי הרי הן בהמשך של אותן חוליות עמוד שדרה בגב.
ואם הראש צריך לשבת 'ישר' ובאופן סימטרי על חוליות הצוואר והוא לא, אז אין פלא שזה מקרין למפרקי הלסת.
כתבתי את כל זה מכיון שהטענה הנפוצה של רופאים - כמה לא מפתיע, שבעיות במפרקי הלסת הן תוצאה של לחץ נפשי. שילכו לחפש.

כן. יכול להיות קשור

זה נקרא אאל"ט תסמונת מפרק הלסת TMJ. ורופאים שמבינים בפיברו / תת"כ אומרים שזה אחד הסמפטומים שיכולים להיות.

צריך כמובן לשלול ממצא אחר. כי יכול להיות שיש בעיה שלא קשורה.

לי מאד עזר ביופידבק עם ברוקסיזם (לחיצה חזקה של שרירי הלסת שאנחנו לא מודעים אליה) ואני ישנה עם סד שנועד להוריד את הלחץ ממפרק הלסת.
טוב מאד שאת שואלת כי היה סיפור של משתתפת בפורום שעשו לה טיפולי שיניים לשווא כי הרופא שיניים לא הבין שבפיברו כאבים יכולים להיות מזה ולא מהעצבים של השיניים והפה.

בהצלחה

משמח לשמוע

וכדאי לזכור את זה, כשיש כאב חדש לתת לו "צ'אנס" לעבור למקום אחר אחרי איזה זמן. אופייני למחלה.

למעלה