קשור, או לא קשור זו השאלה...

רוזנה

New member
קשור, או לא קשור זו השאלה... ../images/Emo38.gif

בזמן שתיית הקפה של הבוקר (זמן נהדר לחשוב על הכל ועל כלום...) על הגזוסטרה/בלקוני/מרפסת.... התייצבו מולי תמונות: ג´יפ חדש ומדהים (הוי, כמה הייתי רוצה אחד כזה בחניה של הבית) נוף ירוק, זוג יפה (הו, הלוואי והיה לי גם היופי וגם הקשר...) והטוסטוס שלי... ולדעתי הקפאין עשה את שלו, אבל פתאום חשבתי שבעצם כל מה שאנחנו לא יכולים לקבל- יופי, כסף, קשר, גינה (ועוד השד יודע מה...) וכל מה שכבר התייאשנו מלחשוב שנוכל לקבל... כל מה שהשלמנו איתו (אין יופי, אין כסף, אין גינה ירוקה ואין ג´יפ...) הפך למשהו מוקצה... אסביר... אם היינו צריכים לחיות עם כל מה שלא נקבל לעולם, היינו משתגעים מתסכול... לכן הדרך הטובה ביותר היא אולי להקצין את הרגש למקום אחר ולהחליט שכל הדברים שאין לנו, הם לא טובים לנו, ואז החיים איתם (או בלעדיהם) יהיו נסבלים יותר... האם משם כל אימרות הכנף: "היופי הוא מבפנים", "כסף מלכלכך" או "כסף הולך לכסף" וכ"ו (כרגע, כנראה גם בגלל הקפאין, לא עולות לי דוגמאות נוספות, ואני בטוחה שיש מלא מאלו) כי אם הן בדיוק ממקום ההשלמה שאין לנו את הדברים שלא נקבל (אין כאן עניין של ויכוח- מי שיכול להשיג, שיילך על זה, אני מדברת על האנשים הפשוטים, כמו אמתכם הנאמנה, שהתייאשו מכל האתגרים החברתיים האלו- התאמה למסגרות תרבותיות..., ועל אלו שהשלימו עם מה שלא יקבלו...) אז אם המקום הוא באמת שם, למרות הכל זה נראה לי פתאטי... (איך אני אוהבת לסתור את עצמי...
) אז הנה, הגיג של בוקר - דרך נהדרת להתחיל איתה את היום
באמת, שיהיה לכם יום מופלא
שלכם, רוז

אני מעריצה את הכתיבה שלך

הייתי צריכה לקרוא פעמיים כדי להבין אבל שני דברים מי אמר שאת לא יפה, רזה, עשירה וגם לא גינה ירוקה יופי לא מגדירים כל אחד מעדיף משהו אחר (ואני מאמינה שגם את) ואם אין לך גיזרה של 90-60-90 לא אומר שאת שמנה (אני לא מתייחסת ישירות אליך). ועשירה יכולים הגדיר בכמה דרכים עשירה באוכל (יש אנשים עשירים שמתקמצנים על אוכל- לכי תביני (מניסיון) ) עשירה באהבה עשירה באושר וכו......... עכשיו זה שאת רוצה גינה, זה לא אומר שאת באמת רוצה גינה זה הכל בתאוריה גינה 3 ילדים, בעל חתיך והמון כסף בקופה, נשמע נחמד מאוד אבל אחרי שתקבלי את כל החשבונות של התיתולים, שכר דירה, מים, חשמל, ארנונה מה שתרצי......(אני מנסה להוריד לך את העניין מהראש) ותריבי עם בעלך החתיך כל שנייה , גם תחשבי שאולי בעצם את מעדיפה לחיות כמו שאת חיה עכשיו זה גם נחמד מאוד. מה שלא נחמד זה שאצלי היום לא מתחיל בקפה עם קפאין אלה ביום לימודים מגעיל ודוחה עם מורות מגעילות ושישרפו להם הגבות אז את צריכה לשמוח שלפחות לא כל בוקר את מתעוררת לסיוט של בית ספר תמשיכי לשתות קפאין ושיהיו להם חיים מדהימים. אוהבת את כולם מיכל:)

רוזנה

New member
תודה מיכלי ../images/Emo13.gif

כן, זה הכל עניין של הגדרות, וכיצד בוחרים להגדיר את עצמך, את היופי ואת מידת העושר הפיזי/מנטלי שלך. השאלה היא יותר מורכבת כאשר מתייחסים להגדרות עצמן, לפי אילו אמות מידה בוחנים ומחליטים אותם- השאלה מתעצמת כאשר מגיעים למסקנה (טוב, אני עשיתי את זה) הדי מחייבת כי אמות המידה והמוסר של האנשים הוא מתוך החברה, התרבות והחינוך של הסביבה. כשמגיעים למסקנה כזו, מתחילים להבין כל מיני דברים על ההחלטות שלך בחיים, על המשמעות של הדברים בחיים שלך ועוד כאלו וכהנה... ויכלתי להמשיך עם זה ללא סוף...

לרוז-קשור או.... ../images/Emo20.gif

לרוזקה מה שכתבת כאן בצורה יותר טובה ממה שהייתי מסוגלת בכל החיים שלי כי אני לא טיפוס פילוסופי נקרא פשוט פשרה וזה נורא קשה להתפשר ולהודות שאי אפשר להשיג כל מה שרוצים(האמת זה ממש מעצבן ואפשר להודות בזה)אז קופצים מדלגים מנסים כמה שיכולים איך שיכולים יש נקודות אור יש משברים אבל ממשיכיים הלאה וכמו שאומרים בצרפתית סה-לה-וי. שלך חנה גונן

רוזנה

New member
לקרוא לזה פשרה...

את כל כך צודקת, והצלחת למקד את זה בצורה מאוד מובנית (בניגוד אליי, הפלספנית חסרת המעצורים
) זה בדיוק מה שאמרת, אבל המשמעות של להבין מהיכן זה בא - מעבר להתפשרות... טוב, אני צריכה לחשוב על זה עוד קצת כדי להסביר את השאלה שלי בצורה ברורה יותר... זו פשרה שמורכבת מהמון אלמנטים שקצת קשה להסתכל עליהם ולהנהן בקלות ראש לנוכחותם. זו מעין רפלקציה על ניהול חיים שלם של פרספקטיבות- הרבה מעבר לקיום פשרות... הבנת? כי אני לא בטוחה שהצלחתי להעביר את זה בבהירות, כמו שהייתי רוצה. טוב, אחשוב על זה עוד קצת...
תודה על התשובה הלא פלספנית, שהנה, כפי שראית, פתחה עוד אפשרות לכמה הגיגי יום לצאת לאור

eliii

New member
מצד שני"שישרפו להן הגבות" גם זו

היא משאלת הלב ההומה...שנראה כי לעולם לא תתקיים...מה שמחזיר אותנו לנקודת המוצא שהחיים אינם פיקניק...או כפי שאמר פילוסוף העת החדשה "החיים הם כמו שערה של תחת (טוסיק) שחורים,קצרים,ומסריחים." אכן,כשאנו בוחנים מאמר זה בעין אוביקטיבית מעמיקה,מיד יעלה בדעתנו שלמעשה לא כל שערת תחת הינה שחורה...יש בהן בלונדיניוות ואפילו אדמוניות. עובדה שמעלה הרהורים באשר לרצינותו המדעית של אותו הוגה דעות מודרני בעל המאמר,מה שמטיל בספק את כשירותו לקבוע לנו(מי הוא שיקבע לנו,אחד אידיוט שלא יודע שיש כאלה עם שער בלונדיני בתחת
) למה חיינו דומים....

למעלה