קשה!!!

זוהר69

New member
קשה!!!

הכנת שיעורי הבית עם הילדה שלי בכיתה א',מאד קשים נותנים להם המון שיעורים ואין לה כבר סבלנות... השאלה איך עושים זאת בצורה חוויתית? יש למישהו רעיון?

פלגיה

New member
דיברת עם המורה?

בכיתה א' לא אמורים להיות "המון" שיעורי בית אלא כמות לעבודה סבירה של כרבע שעה. צריך לשאול את המורה מה לדעתה הסיבה שלוקח לכם הרבה זמן - יכול להיות שהיא לא מספיקה את המשימות בשיעור, ויכול להיות שמסיבה כלשהי היא מורחת את הזמן, וצריך לעזור לה להתרכז. בכל מקרה - קודם שיחה עם המורה, ואז אפשר לחשוב על רעיונות אחרים.

זוהר69

New member
אז זהו ש...

השיעורים באופן כללי הם לא הרבה,אבל היא לא מספיקה לעשות בכיתה בקצב של כולם אז היא צריכה לעשות זאת בבית ואז זה מגדיל לה את העבודה בבית השאלה מימה זה נובע שהיא לא מספיקה בכיתה? האם זה קשור לריכוז?

פלגיה

New member
אני לא יכולה לדעת ממה זה נובע

כי אני לא מכירה את הילדה. בגלל זה גם חשובה חוות הדעת של המורה. זה יכול להיות חוסר ריכוז, או חוסר אירגון, או שהיא עדין לא ממש בשלה ללימודים, או שיש לה בעיה אחרת - אני ממש לא יודעת, ובגלל זה חשוב שתתייעצי עם מי שמכיר את הילדה ופוגש אותה מדי יום בכיתה.

רחל5

New member
אני יכולה לספר מה אני עושה איתו

חששתי מהעניין הזה של הכנת שיעורי בית. לבן שלי יש "קוצים בישבן" ולא האמנתי שהוא יסכים לשבת אפילו דקה. אחרי ארוחת הצהריים אני מנקה את השולחן במטבח והוא פותח את הכל על השולחן הזה. יש לו מספיק מקום לכל הבלגן ונח לו. אני במטבח, שוטפת את הכלים של הארוחה. כשאני מסיימת, אני שמה סיר פופקורן על האש. אני מכוונת ככה שהפופקורן יהיה מוכן בערך כשהוא מסיים את השיעורים. הוא כבר מזכיר לי, כשהוא מתקרב לסוף "אמא, צריך לשים את הפופקורן, אני כמעט מסיים". זה תמריץ מאוד מוצלח עבורו (וגם אני למדתי כבר איך לא לשרוף את הפופקורן...) אם הוא לא סיים וכיביתי את האש (הוא נלחץ "אבל עוד לא סיימתי! אמרתי לך שהפופקורן ישיג אותי!") אז אני אומרת לו שהפופקורן צריך להתקרר ויש לו מספיק זמן לסיים שיעורים. מדי פעם הוא מדלג על משימות משעממות (שיואו החשבון עשר הזה! גם אני הייתי מתחרפנת. פלגיה, יש לך הסבר למה שהולך בספר הזה? גם הבת שלך לומדת אותו, נכון?) ואני מעלימה עין.

פלגיה

New member
רעיון חמוד

אנחנו לומדים ב"כשרים והקשרים". אני לא זוכרת מה בדיוק קורה בחשבון עשר, אבל אני זוכרת שהתחלת א' שם זה "כאילו" לומדים חשבון, אבל אלה בעצם פעולות טרום-חשבוניות.

זוהר69

New member
טנקססססססססס

אהבתי את הרעיון,אני אנסה לאמץ אותו,ואספר לך אם גם אצלי זה עבד {אגב,חשבון,,,,באמת סיוט,יום אחד ישבתי איתה על כתיבת המיספר 2 משעה 3 עד 4}חשבתי שאני מיתחרפנת....

שלי לומד חשבון 10 ואני לא ממש נותנת לו

לקפוץ על הוראות כן ראיתי שבחלק של הכיתה כשצריך לכתוב 20 פעם 2 הם כתבו רק 5 פעמים וככה עשינו גם בחלק של שיעורי הבית . אני מקדמת אותו בשבת 4 עמודים במקום 2 וככה אין שיעורים ביום ראשון (לא קיבלתי תלונה מהמורה על זה ) החוברת מגיעה גם עם שיעורי מחשב פעם בשבוע (כייף בשבילם ועזר למורה שיכולה לראות איפה ילד מתקשה ). הבת שלי הגדולה למדה גם בשיטה הזו ותמיד בסוף השנה כבר היתה שנה מעל בחשבון 10 במחשב .

../images/Emo13.gif אני לוקחת את הרעיון

ויותר מזה, אספר לילדונת שככה בובי מכין שיעורים
תגידי, זה אומר שגם אני צריכה לנקות את השולחן במטבח? תגידי - בחשבון הם כבר פותרים תרגילים? כי אצלנו הם רק לומדים בינתיים על רצף המספרים ולספור בדילוגים של 2, 5, 10...

פלגיה

New member
לספור בדילוגים זה מאוד חשוב

ואם תחשבי על זה - זה בדיוק "לפתור תרגילים".

רחל5

New member
לא חייבים לנקות את השולחן

אפשר לזרוק ולקנות חדש... תרגילים? חה! הם למדו על לפני ואחרי, ימין ושמאל, גבוה ונמוך, ארוך וקצר, יותר ופחות, רצפים של שני איברים, שלשה איברים, ארבעה איברים בררר... כמה אפשר לבלבל במוח? ולמה צריך לצבוע את כל החיות שלפני הפיל? אי אפשר פשוט להקיף אותן בעיגול?

../images/Emo4.gif לצבוע זה מאוד מאוד חשוב ../images/Emo4.gif

אני כל כך שמחה שאצלנו אין ציורים ומולטימדיה, אלא פשוט כותבים את המספרים ומניחים שהילדים כבר יודעים מה זה ארוך וקצר וגבוה ונמוך... (היה היתה ילדה מרים שלא ראתה אף פעם ים. אמרה מרים: דבר זה, ים - האם הוא פה? האם הוא שם? האם שחור? האם לבן? האם מרובע? האם משולש? האם הוא ישן? האם הוא חדש?)

למעלה