קשה קשה

hanit29

New member
קשה קשה

היי בנות אני קוראת פאסיבית כבר הרבה זמן בפורום,אבל היום הרגשתי צורך להיות קוראת פעילה ולשתף אתכן בדברים שעוברים עלינו, אז ככה, אני אחרי 3 הזרעות ואתמול תשובה שלילית מ-I.V.F שהתבצע באסותא ע"י לב-רן.והתחושה מאוד קשה, אתמול היינו על הפנים היום קצת יותר טוב, הענין שהטיפול הלך כ"כ טוב, יש לנו בעית זרע, שאבו לי 17 ביציות, הופרו 15,הוקפאו 11 והוחזרו לרחמי עוברים עם חלוקה של 8 תאים,כלומר, הכל היה כ"כ טוב ומשהו בכל זאת נדפק. אני רוצה לשאול אתכן בנוגע להחזרת מוקפאים האם הסיכוים נמוכים יותר,מישהי עברה תהליך כזה, ומה עם צילום רחם, אולי גם לי יש בעיה, מישהי עברה צילום רחם. אשמח לקבל לתשובות ממכן. תודה

סנונית 1

New member
אני עברתי צילום רחם

וזה ממש כלום . עברתי אצל ד"ר טוגנרייך הנפלא שנמצא במרפאת אורה ברמת גן הוא עדין וחביב וכדאי לבדוק. הרופא שלי אמר שאין צורך מאחר וגם לנו בעיית מורפולוגיה , הבנות פה המליצו אז בדקתי לוודא שבאמת הכל בסדר. אם תרצי עוד פרטים על הצילום בשמחה. לגבי שאר השאלות יבואו המומחיות ויענו. שיהיה בהצלחה.

ede1

New member
קיבלי ../images/Emo24.gif ועוד אחד ../images/Emo24.gif

לא צריך להתייאש. יש לך תגובה מצוינת ואתם בידיים טובות. תעליך של IVF זה דרך ניסיון ולימוד. בגלל בעית זרע נעשה כנראה גם מיקרומנפולאציה ויש לך מספר הפריות מאוד גבוהה. תזכרי שמספיק רק אחד. יש עוד דבר נוסך שמשפר השרשה - AH. לא עושים את זה ישר בפעם ראשונה. AH מהווא חתך קטן במעטפת העובר לפני הכנסתו לרחם. חוצמזה יש מספר אפשרויות של תמיכה ופרוטוקול. מאחלת לך הצלחה ושהות קצרה בפורום

קליאו

New member
קבלי עידוד ,,, ../images/Emo24.gif ,,,

גם לא מכל מגע מיני נכנסים להריון גם כשהזרע תקין..
למה הכוונה AH ?והאם לא גורם לנזק לעובר?

s h i r a 3 0

New member
../images/Emo24.gif גדול. האכזבה אחרי ivf ראשון

היא תמיד מאד קשה ובמיוחד כשכל הטיפול היה כל כך אופטימי. אנסה לענות על חלק מהשאלות שלך. ביום ראשון בטח יגיעו בנות עם מידע נוסף, כי בשבת הפורום מאד שקט. ההחזרה האחרונה שלי היתה ממוקפאים וההריון נקלט (הוא לא המשיך אבל זה כנראה לא קשור למוקפאים) כי הוא כן התפתח. יש בפורומים השכנים (הריון אחרי... והורים אחרי...) הרבה בנות שההריון שלהן נקלט מהחזרה של מוקפאים וגם המשיך באופן תקין. כששאלתי כאן לפני ההחזרה שלי קיבלתי הרבה תשובות מעודדות. יש יתרון להחזרת מוקפאים כי אז הגוף נקי מהורמונים וקל לו יותר לקלוט את ההריון. מבחינת התהליך של ההקפאה וההחזרה, אצלי לפחות העוברים עברו אותו מצויין וזה היה גם כן במעבדה של אסותא. נכון שסטטיסטית הסיכויים נחשבים יותר נמוכים, אבל למשל אצלי, ההחזרה הרגילה של העוברים לא נקלטה אבל עובר מוקפא כן נקלט. לגבי צילום רחם, האם עשית בדיקות אחרות, כמו היסטרוסקופיה? כי אם כן אז חלק מהמידע שמתקבל מצילום רחם והיסטרוסקופיה חופף. אם הבנתי נכון, ואני לא בטוחה במאה האחוז, אז יתרונו של צילום רחם בכך שהוא מגלה אם יש חסימה בחצוצרות ואם יש אז הנוזל של צילום הרחם לפעמים פותח אותה. זה לא רלוונטי ברגע שעוברים ל-ivf. אם לא נעשה שום בירור, גם לא היסטרוסקופיה, אז כמובן כדאי מאד להתעקש על בירור ולשאול למה הוחלט שלא לעשות אותו. ותראי, יתרון נוסף של מחזור מוקפאים - אין זריקות, אין הורמונים, אין הרדמה - אבל יש החזרה מה יותר אופטימי מזה?

גלי12

New member
שלום חגית,

גם אני אחרי IVF ראשון שנכשל ולפני IVF שני (מחר מעקב זקיקים ראשון) כאשר הבעיה שלנו היא מכנית (חצוצרה חסומה)שנתגלתה בעקבות צילום רחם. לאחר ה-IVF הראשון הרופא שלח אותנו שוב לבדיקות ובין היתר שלח אותי להיסטרוסקופיה. ולא יאומן הסתבר שיש לי 2 פוליפים ברחם שכלל לא ניראו בצילום הרחם אבל התיישבו במקומות מאוד מאוד קריטיים (אחד קרוב מאוד לצוואר הרחם והשני בחיבור בין הרחם לבין החצוצרה שכביכול הייתה "תקינה"). כמובן שעברתי היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת הפוליפים ועכשיו לקראת הטיפול השני אנחנו הרבה יותר אופטימים. מה שרציתי למעשה לומר לך: 1. כדאי מאוד לעשות צילום רחם (גם אם הבעיה הינה בעיית זרע). 2. יש דברים שלא נראים בצילום הרחם ובדיקה מעמיקה כמו היסטרוסקופיה מגלה דברים יותר לעומק. 3. הרופא צריך לאחר כל טיפול שנכשל להפיק לקחים, ללמוד ולשלול "בעיות" נוספות שיכולות להיות. אז, תהיי עם היד על הדופק, תשאלי את הרופא שלך את כל השאלות האפשריות ובע"ה בטיפול הבא תצליחי.

blessed

New member
קודם כל קבלי חיבוק ../images/Emo24.gif

מצטערת לשמוע שהטיפול הראשון נכשל. לגבי צילום רחם, נראה לי שכדאי לך לעשות בשביל להיות שקטה שהכל בסדר. אני עשיתי את הצילום החודש, אצל ד"ר טוגנרייך ברמת גן וממש לא היה נורא. כחצי שעה לפני הצילום לקחתי שני נורופן. הצילום עצמו קצת כאב אבל זה ממש ענין של כמה דקות ומדובר בכאב סביר שאפשר לסבול. לדעתי שווה לעשות וי גם על זה. בהצלחה!

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. ו
ענק על השלילי הכאוב
. עצוב שמהו נדפק, אבל זה מסוג הדברים שאין עליהם שום ביטוח. לפחות יש מוקפאים כך שהטיפול בעצם עוד יצליח, רק באיחור של חודש
. הסיכויים של מוקפאים קטנים במקצת מהסיכויים של עוברים טריים, אבל כנולד הילד, אף אחד לא זוכרת את הסיכויים הטרום עובריים שלו. שבוע טוב נועם

hanit29

New member
תודה

הגעתי עכשיו הביתה וכל היום אני מחכה לרגע לכתוב לכן, קראתי בעבודה את התגובות שלכן והדמעות פשוט זלגו, אני ממש מודה לכן על התמיכה, על ההבנה, תודה רבה. האמת שאני מרגישה מאוד מחוזקת ואופימית ואפילו מפתיעה את עצמי בתגובה. בתוך תוכי אני יודעת שהתהליך יכול לקחתזמן אבל בסוף הם יגיעו הילדים הנשגבים, חברה אמרה לי משפט מאוד חכם שאולי יעזור גם לכן, להתבונן ולבדוק מה השיעור שאני/את למדה מהתהליך, ומבחינתי באיזשהוא מקום למדתי להעריך את הזוגיות שלי יותר.

למעלה